ZBUDI SE ROZALIJA

V mesecu marcu so si otroci ogledali lutkovno predstavo z naslovom Zbudi se Rozalija. Pripravile smo jo strokovne delavke naše enote, da smo na zanimiv, malo drugačen način obeležili prihod pomladi. Namen predstave je bil obenem tudi skupno druženje in povezovanje med starostnimi skupinami. V zgodbi smo spremljali lisičko, ki je že nestrpno čakala svojo prijateljico medvedko, da se zbudi iz zimskega spanja. Odziv otrok na predstavo je bil več kot odličen, kar so pokazali z osredotočenim spremljanjem in močnim aplavzom na koncu. Med pogovorom v svojih igralnicah je bilo moč čutiti ogromno navdušenja in podoživljanja predstave.

Za konec je sledil opazovalni sprehod v okolici vrtca, pri katerem smo bili še posebej pozorni na prebujajočo naravo-rastline, cvetlice in živali. Na vrtovih bližnjih hiš smo opazili žafrane, trobentice in spoznali novo rastlino- forzicijo, ki je bila otrokom še posebej všeč. Zapeli smo tudi pesem Žafran (M. Voglar).

    

Zapisala: Špela Bešter

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri