Z NAHRBTNIKOM V NARAVO 

V mlajšem oddelku smo se odpravili na izlet z nahrbtnikom. Cilj našega izleta sta bila travnik in gozd. Otroci so v nahrbtniku prinesli tekočino in zdrav priboljšek.  

V okviru tematskega sklopa » ta čudovit travnik », so otroci raziskovali travnik. Opazovali so cvetlice, trave in iskali travniške živali. Pri opazovanju so uporabili povečevalo. V travi ob robu gozda, so se igrali skrivalnice, se lovili, pihali regratove lučke, natrgali šopek različnih cvetlic , našli nekaj pridnih mravelj in opazovali čebele. Otroke je razveselil tudi bel metulj. 

Prehodili smo še nekaj poti, ki nas je pripeljala v gozd. Pod visokimi drevesi smo se ustavili, poiskali sedeže na hlodih in pojedli malico. Za vse je veljalo enako eko pravilo : vse odpadke iz nahrbtnika odnesemo nazaj domov in jih vržemo v zabojnike. Zaživela je tudi prosta igra otrok v gozdu. V igri  so sproščeno uživali in poiskali različne možnosti in sredstva, ki jih gozd ponuja. 

Vzgojiteljica : Nada Faganel

 

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri