1, 2, 3 in že smo v vrtcu vsi.

Veliko otrok si je med poletnimi meseci vzelo čas za počitnice in so imeli krajši ali daljši vrtčevski odmor, ter so zato že nestrpno čakali, da se bodo lahko ponovno igrali s svojimi prijatelji.

Nekateri so v naš vrtec prišli prvič, nekateri pa celo prvič v vrtec nasploh. Zato sva vzgojiteljici skupaj s pomočnicama pripravili veliko prijetnih in zabavnih igric, pesmic, ptavljic, bansov in metodik dela, s katerimi je bilo tudi uvajanje manj stresno.

Otroci so sodelovali pri izbiri in postavitvi znakcev, nalog za dežurne otroke, raziskovali igralnico, pomagali pri postavitvi kotičkov, se igrali simbolno igro, se spoznavali med seboj, usvajali rutino in pravila, ustvarjali z barvami, papirjem, naravnimi materiali, strigli, lepili, sodelovali pri načrtovanju in evalvaciji poteka dneva ali tedna, ter se gibali v igralnici, telovadnici, na igrišču in na sprehodu.

Najstarejša skupina se je udeležila mini olimpijade, vsi pa smo sodelovali pri vsesplošnem teku za otroke, ki nas je spodbudil tudi h kasnejši uporabi šolskega igrišča.

Obiskala pa nas je tudi botra jesen in otroke razveselila s svojo zgodbo in jesenskimi pridelki.

             

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri