V vrtcu pri Oš Matije Čopa se tako dobro zabavamo, da nam čas kar hitro zbeži in z njim tudi naše novičke. Zdaj smo jih končno ujeli in, da nam prehitro spet ne pobegnejo raziskovat in se igrat, jih bomo čimprej zapisali in meseca april in maj strnili kar skupaj v en zapis.

V teh dveh mesecih se je v naših igralnicah odvijal pravi mali zdravstveni dom. Otroci v najmlajši skupini so se igrali zdravnike, spozanvali dele svojega telesa, jih poimenovali, naredili vsak svoj obris in ga pobarvali ter po želji razstavili po igralnici, zdravili in povijali so se med seboj, ter skrbeli za svoje plišaste igračke in dojenčke, pregledovali so slikanice na to temo, spoznali so tudi nove prijateljčke v društvu paraplegikov Gorenjske in pa na sprehodu z otroki z razvojnega oddelka v Mojci.

Veliko so se gibali, plesali, hodili v telovadnico, ter obiskovali okoliška igrišča. Skrbeli za zadosten vnos zdrave tekočine in veliko poudarka dali tudi skrbi za osebno higieno in pa tako kot najstarejši, tudi za zdravje svojih zob.

V najstarejši skupini so tematiko zob še malo bolj podrobno obdelali, veliko časa so posvetili ustni higieni in spoznali poklic zobozdravnika.

Pri tem jih je vodila pravljica Mlečni zobek in pesmice Moji beli zobki, večkrat jih je obiskala zobna asistentka in tudi pokazala kako ustrezno skrbimo za naše zobe.

Ustavila se je tudi pri najmlajših in jih opogumila, da so ji brez strahu pokazali svoje zobe, ter se z njimi pogovorila o tem, kako morajo za njih skrbeti. V najstarejši skupini so izdelali tudi plakat Skrbimo za zdrave zobe.

V skupini sredinčkov so se kot nadaljevanje sklopa raziskovanja Slovenije, ukvarjali s pošto. Zanimal jih je poklic poštarja, Pošta kot ustanova in pa pošta, ki jo napišemo, pošljemo in dobimo. V igralnici so pripravili prav poseben kotiček, kamor so si lahko pošiljali pošto tudi med seboj.

Ko so poslali vso pošto in o tej temi že znali marsikaj povedati tudi ostalim, pa so se odpravili na raziskovanje dinozavrov.

Ne glede na vreme smo v vseh skupinah na različne skupine skrbeli za dovolj gibanja. S tekom na 100 metrom smo v aprilu obeležili tudi dan zdravja, Prav tako smo si tisti dan ogledali tudi predstavo s to tematiko, odprli vrata in pripravili gibalne delavnice (poligon).

Najmlajši in sredinjčki so se tudi sprehodili do vrtca Sonček, kjer so se igrali z otroki vrtca Sonček, ter uživali v skakanju na napihljivem gradu. Najstarejše skakanje na trampolinu še čaka v mesecu juniju.

V mesecu maju smo skupaj obeležili tudi eko dan. Prav tako smo odprli vrata igralnic in otroci so lahko prehajali iz ene igralnice v drugo. V vsaki smo pripravili različne dejavnosti v povezavi z eko vsebino in umaknili ostale igrače. Tako so otroci manipulirali s slanim testom ter glino, doživljali nevihtno sobo, v kateri je bila pripravljena čutna pot in se igrali z odpadnim materialom.

V mesecu maju pa smo za 3 dni na počitnice na kmetijo Davčen poslali tudi vzgojitelje in otroke najstarejše skupine.

Ogledali so si hlev, krave, kokoši, čebeljnak in nahranili koze ter zajčke. Pričakal jih je tudi lovec, ki jim je predstavil nagačene, večinoma gozdne, živali iz svoje zbirke. Dejavnosti so se vrstile kar ena za drugo: seznanili so se s kobilo Mišo. V spremstvu gospodarja so otroci jezdili po pokošenem travniku. Traktor jih je na vozu popeljal do travnika, kjer je gospodar skupaj z otroki s koso pokosili travo. Otroci so aktivno pristopili k delu (košnja trave, nošenje trave na voz, grabljenje). Proti večeru so skupaj z gospodarjem zakurili kres.

Otroci so pekli tudi kruh, ki so ga ponosno odnesli domov. Odpravili so se tudi na Stari vrh, ter po prihodu nazaj v vrtec z vsemi nami delili svoja doživetja, ki jih zdaj delimo še z vami in komaj čakamo na nova in nova, ki jih bo v mesecu juniju gotovo v izobilju.

            

Vrtec pri Oš Matije Čopa

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri