V mesecu Oktobru smo v vrtcu pri Oš Matije Čopa največ časa preživeli zunaj, saj nam je toplo jesensko vreme z obilo sonca to tudi omogočilo.

Otroci so občudovali spremembe v naravi, raziskovali zakaj do tega pride, opazovali spremembe listov ter ugotavljali katero drevo jih ima več, manj, takšnih in drugačnih oblik ter barv.

Delali kupe iz listja in skakali na, ter čez njih, ter se tako seznanjali z matematiko na zabaven način in na vsakem koraku.

Vreme smo izkoristili tudi za različne gibalne poligone, s katerimi smo skrbeli za svoje zdravje, kar je bila tudi osrednja tema mlajše skupine v tem mesecu.

Raziskovali so kaj vse lahko vpliva na zdravje in kaj vse lahko naredijo sami, da ostanejo zdravi. Tako so veliko časa namenili pomenu zdrave prehrane in zadostni količini gibanja na svežem zraku, pomenu počitka in pa dobre volje.

V starejši skupini so se otroci pripravljali na nastop v domu upokojencev, kjer so se odlično odrezali. Nastopili pa so tudi mlajši skupini in ponosno ter suvereno zaplesali in zapeli.

V tednu otroka smo pripravili skupne dejavnosti, ki so si jih po svoji želji skupaj izbrali otroci.

Prvi dan smo se pogovorili o pravicah in željah, ki jih imajo, o najljubši igri, igrači, ter primerjali življenje zdaj z življenjem včasih. Naredili smo tudi skupni načrt za celoten teden, vse zgolj na podlagi njihovih želja.

Tako so si izbrali kar 2 dni dan odprtih vrat, kjer smo vzgojiteljice za otroke pripravile različne dejavnosti z naravnimi in odpadnimi materiali, ter gibalne dejavnosti.

Ob koncu meseca smo za starše in otroke vzgojiteljice pripravile kostanjev piknik z bučkarijado, kjer so otroci skupaj s starši in sorodniki izrezovali buče, ki so potem naslednje jutro čudovito razsvetlile in polepšale prihod otrok v vrtec. Z izdelovanjem svojih prav posebnih buč so se zabavali otroci starejše igralnice, tudi v igralnici mlajših otrok so ustvarili nekaj prav prisrčnih malih pošasti, strahov in čarovnic, vse skupaj pa je obiskala tudi prijazna

čarovnica Mica in otroke na svoji metli popeljala kar po igralnici, ter jo pustila še njim, da se lahko z njo zabavajo in s tem čim dalj časa ostanejo veseli in zdravi. In tako so tudi naredili.

                     

Zapisala: vzgojiteljica Barbara Lovrič

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri