Zaradi ukrepov za zajezitev epidemije, je bil tako kot ostali vrtci, tudi naš kar nekaj časa zaprt in vsi skupaj, tako otroci kot zaposleni, smo komaj čakali, da se spet vidimo.

Sprva smo bili previdni in se nekaj dni ponovno uvajali, prav hitro pa so se vrata že hitreje odpirala in otroci z nasmeški prihajali v skupino.

Z namenom, da ohranimo naše zdravje in naredimo kolikor lahko, da preprečimo ponovno zaprtje vrtca zaradi virusa, smo v vrtcu vzpostavili protokol ravnanja za starše in izbiro dejavnosti za otroke preko katerih jih na zabaven način ponovno spomnimo zakaj in kako lahko tudi sami poskrbijo za svoje zdravje.

Preko kamišibaja in lutkovne predstave smo z otroki ponovili in poudarili vse pomembne iztočnice, preko zgleda in dejavnosti v vrtcu pa so otroci pridobivali izkušnje s tega področja. Veliko smo se gibali na svežem zraku, ustvarjali in se zabavali.

Izvedli smo tudi cici veselo šolo in podelili priznanja.

Ker se je sonce že dobro ogrelo smo se pogovorili tudi o varnem bivanju na soncu in zato na igrišče ter sprehode odhajali ob zgodnejših urah.

Otroci najstarejše skupine so se pogovarjali tudi o morju, dopustu, škodljivih vplivih sončenja, hidraciji, zaščiti pred soncem in izdelali čudovite ladjice s katerimi smo okrasili hodnik, naredili pa so tudi maketo sonca, dežja in oblakov in se pogovarjali o vremenu. Mlajši so se prav tako zabavali z vremenom in varnem bivanju zunaj, si izdelali zabavna pokrivala iz časopisnega papirja, ter se poglobili v življenje žuželk na travniku.

Veliko smo raziskovali in bili iz srca hvaležni tudi za našo popolnoma novo pridobitev, in sicer z otroki smo na igrišču pred vrtcem v visoki gredi zasadili naš čisto pravi vrtiček. Skupaj smo posadili solato, kolerabo, paradižnik, jagode, bučke in sivko. Otroci so uživali v opazovanju in sodelovanju.

Zdaj ne mine dan, da se ob vrtičku ne zberemo, se pogovorimo in ga zalijemo. Vrtiček nam je tudi dobro izhodišče za pogovor o tem kaj potrebujejo rastline za svojo zdravo rast in kaj potrebujemo mi.

Jagode že cvetijo, še malo pa jih bomo lahko jedli. Poletje že trka na vrata.

               

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri