Naša majhnost vrtca nam še nikoli ni predstavljala ovire pri tem, da bi se nam dogajalo ogromno čudovitih stvari, sploh pa v mesecu decembru.

Čarobnost predprazničnega vzdušja smo strokovne delavke vrtca za ta mesec začarale kar skupaj.

Tako so otroci obeh skupin bili deležni podobnih čarovnij, nekaj individualnih, nekaj skupinskih in nekaj skupnih.

Ko so se starejši udeležili predstave o škratu Kuzmi v gledališču v Ljubljani, so imeli mlajši svoje lastno gledališče, ko so starejši obiskali knjižnico v mestu in imeli še voden ogled, so mlajši obiskali šolsko knjižnico, kjer so prav tako bili deležni vodenega ogleda.

Skupaj smo ustvarjali, imeli dneve odprtih vrat, sadili žito, krasili igralnico in garderobo, udeležili smo se druženja s prvošolci, se gibali v igralnici, hodniku in telovadnici, zapeli in zaplesali skupaj s harmonikašem Janezem, uživali in se kepali na prvem decembrskem snegu in raziskovali praznično okrašeno mesto Kranj.

Strokovne delavke smo za otroke zaigrale igrico o Smrečici, posladkali smo se s piškoti in čokoladnimi kroglicami, ki smo jih sami naredili, imeli čajanko, izdelovali izdelke iz slanega testa in drugega nestrukturiranega materiala, se s svojimi izdelki udeležili natečaja »nasmeškotek« trgovine Hofer, poslušali glasbo, prepevali in prisluhnili zanimivim pravljicam vzgojiteljic ali kar otrok samih, obiskal pa nas je tudi Dedek mraz.

                 Zapisala vzg. Barbara Lovrič

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri