V četrtek, 23. maja smo se otroci in strokovne delavke obeh starostnih obdobij zbrali na igrišču. Najprej smo zamenjali staro EKO zastavo z novo in ob dvigu slednje zapeli EKO himno Kranjskih vrtcev. Spremljala nas je Tjaša z igranjem na flavto in melodija na zvočniku.

Po skupinah smo se razšli in nadaljevali z EKO delavnicami čez celo dopoldne. Najmlajši otroci so s pomočjo strokovnih delavk posadili cvetlice in jih obesili na ograjo, da krasijo jaslični vhod v vrtec. V gredice so posadili paradižnike in zelišča. Prav tako so ”sredinčki” zasadili cvetoča korita za na balkone igralnic ter nekaj dišavnic in zelišč na igrišču v že skoraj pozabljeni, neuporabni pnevmatiki. Najstarejši otroci pa so na svojem delu igrišča uredili vrt tako, da so ga prekopali, posadili nove paradižnike, odstranili plevela okoli jagod in že obstoječih zelišč ter vse skupaj dobro zalili.

Ob dejavnostih smo se z otroki pogovarjali kako je potrebno skrbeti za rastline in kaj bomo od njih dobili, če jih bomo skrbno negovali. Komaj čakamo, da zrastejo in dozorijo, saj se bomo z njimi sladkali in si pripravljali osvežilne zelenjavne prigrizke. Vi pa se le ozrite na naše balkone in ograje, da vsa cvetoče zasaditve obdajo s pozitivno energijo.

              

Kolektiv vrtca Mojca

Zapisala: Tadeja Ferlež

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri