S predšolskimi otroki iz oddelka Urše Dubravice in Karmen Omejc smo sodelovali v nacionalnem projektu Spodbujamo prijateljstvo.

V okviru projekta je med raziskovanjem in poglabljanjem aktualne teme v skupini na idejo otrok nastala iskrena knjiga: Opica in slon. Navdih za zgodbo o dveh različnih junakih smo našli v knjigi Ko najdeš pravega prijatelja (D. Kulot). Pogovori o temi, obiski Mestne knjižnice Kranj, branje pravljic o prijateljstvu in želja po ustvarjanju skupne knjige so nas pripeljali na zaključni dogodek nacionalnega projekta, ki se je zgodil v petek, 19. 4. 2019, v Siti teatru. Tam smo si ogledali nastope otrok in razstavo, na kateri je v svoji podobi žarela tudi naša knjiga. Zagotovo nismo pričakovali, da bomo med 215 ustanovami (vrtci in šolami), med 13.750 sodelujočimi otroki tako močno prepričali ocenjevalce. Osvojili smo namreč odlično 2. mesto.

Na dosežek smo iskreno ponosni in predvsem veseli, da smo dokazali, da otroška iskrenost, neustavljiva domišljija ter ideje z nekaj spodbud, volje in vodenja nas strokovnih delavcev prinesejo tako lep rezultat.

2. mesto je zagotovo lepa potrditev, da smo na pravi poti.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vzgojiteljici Urša Dubravica, Karmen Omejc in otroci starejšega oddelka

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri