V mesecu februarju smo veliko časa posvetili kulturnim dejavnostim. Med otroke smo povabili goste, ki so na svojevrsten način svoje delo in ljubezen do umetnosti predstavili otrokom.

Strokovne delavke smo prispevale ščep k bogatemu kulturnemu programu in otrokom popestrile nekaj časa, preživetega v vrtcu. Ogledali smo si kamišibaj Zverjašček, lutkovno predstavo Vilo Malino, spoznali smo tudi ljudska glasbila in na njih zaigrali. V vrtcu pa nas je z obiskom presenetil sam France Prešeren, s seboj pa ni pozabil pripeljati niti Urške.

Spodbudili smo otrokovo radovednost in veselje do umetniških zvrsti.

Iskrena hvala:

* Špeli Mandelc iz Plesnega studia Špela, ker je med otroke pripeljala pravi plesalki, ki sta nam pokazali svoje vrhunske spretnosti in nas seznanile s hiphopom. Z velikim veseljem smo tudi skupaj zaplesali;

* slikarju g. Vinku Hlebšu. Njegove slike so nas očarale, druženje v likovni delavnici pa nas je navdihnilo k ustvarjanju;

* mlademu harmonikašu Matiju Polancu za razigran in veselja poln čas,

* pesniku in pisatelju Sašu Slavkoviču za nagajive uganke in zanimive pesmice;

* glasbenici Janji Martinjak. S svojim lepim glasom in zvoki kitare nas je povabila k prepevanju…

Bilo nam je lepo! Doživeli smo pravi umetniški februar.

      

zapisala: Lidija Stenovec

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri