Velik poudarek v mesecu oktobru ima poleg tedna otroka tudi požarna varnost. V naši enoti temu namenimo kar veliko pozornosti, saj je prav, da s tem otroke seznanjamo že v zgodnjem otroštvu. To pa ni noben problem, saj so za otroke gasilci in vse, kar je z njimi povezano, izredno zanimivi in privlačni.

V soboto smo imeli gasilsko srečanje s starši, ki ga je organiziralo PGD Golnik. Skupaj z njimi smo izvedli evakuacijo otrok iz vrtca in tako spoznali, kaj vse je potrebno, če do podobne situacije pride zares. Sledilo je tekmovanje dvojic (otrok in ena odrasla oseba), na koncu pa smo imeli vsi tudi možnost ogleda samega doma, gasilskega vozila in orodja. Pri samem tekmovanju so se otroci preizkusili v spajanju cevi, »gašenju hiše« in sestavljanju slike gasilskega avtomobila. Letos je na tekmovanju sodelovalo 30 ekip. Otroci so ob koncu tekmovanja dobili lične lesene medalje, na katerih so bili vžgani podatki, ki so označevali naše srečanje. Najboljši pa so dobili tudi pokale v obliki gasilske plamenice, na kateri je bil vžgan lik gasilca Sama.

Druženje je bilo zelo prijetno in razšli smo se z mislijo, da se v naslednjem oktobru prav gotovo spet srečamo v še večjem številu. Vsi smo bili namreč tudi mnenja, da nam takšna srečanja omogočijo druženje, zabavo, obenem pa nam nudijo tudi ogromno novih in za življenje zelo pomembnih izkušenj in znanj.

                       

Zapisala Damijana Bogataj

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri