Na današnji dan, vse od leta 1992, obeležujemo SVETOVNI DAN HOJE. Hoja je osnovna oblika gibanja, najbolj naravna in prav zaradi tega tudi najbolj zdrava oblika gibanja. Ne samo, da pozitivno vpliva na naše zdravje in počutje, nas hoja tudi krepi, pospešuje presnovo in preprečuje zdravstvene težave. Poleg tega pa je dostopna vsakomur, v vseh letnih časih in ne zahteva dodatnih sredstev ali posebne opreme.

Tako smo danes, v ponedeljek, 15. 10. 2018, v vrtcu Ostržek obeležili svetovni dan hoje z daljšim pohodom do Letenic v skupinama 4 – 5 in 2 – 3 z Damijano, Tadejo in Ano. Imeli smo se prav lepo. Da pa je bil pohod bolj zanimiv, smo med potjo tudi malo telovadili in tekli. Našli smo žabo, si jo ogledali in nato spustili nazaj v naravo. Pri senu v balah smo se ustavili, kjer je sledil počitek in malica. Starejši otroci so pomagali in spodbujali mlajše pohodnike in tako nam je uspelo priti do cilja. Iz vrtca smo se odpravili ob 9.15 uri in prispeli ravno v času kosila ob 11.              

Zapisala Ana Kasunič, dipl. vzgojiteljica

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri