»Zverjasec nikoli v temačni gozd ne sme,« 

pošepne Zverjasec Zverjaščku in se previdno ozre. 

 Otroci so napeto poslušali nadaljevanje zgodbe. Ob večkratni ponovitvi so ob slikanicah pripovedovali tudi sami. Poslušali so zvočno knjigo, si ogledali animirano risanko in kamišibaj. 

Na klasično glasbo so se ob pripovedovanju gibali po prostoru in ponazarjali dogodke iz zgodbe. 

Izdelali so temačni gozd in živali, ki nastopajo v pravljici ter jih pobarvali s prstnimi barvami.                                 Otroci so iz delov sestavljali Zverjaščka in ga lepili v celoto. Iz časopisnega papirja so delali kepe in kepali velikanskega Zverjaščka na plakatu. 

Puščali so sledi v snegu in jih primerjali. Na grafoskopu so opazovali sence gozdnih živali in dreves ter jih ustvarjali tudi sami. 

Ob tej zgodbi smo spoznavali tudi čustva. O njih smo se pogovarjali in jih izražali, ob vsakodnevnih aktivnostih pa smo jih poskušali prepoznavati in se z njimi soočati. Sproščali in zabavali  smo se s plesom in petjem ob pesmi Ko si srečen.

              

zapisala: Karmen Strojan 

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri