Za letošnji eko dan smo vzgojiteljice pripravile otrokom predstavo, ki je na igriv način otrokom prikazala eko tematiko onesnaženosti v gozdu ter kaj lahko naravi in živalim povzroči. Otroci so jo pozorno in doživeto spremljali – tema se jih je vidno dotaknila, skupaj smo obnovili videno in kaj že vemo.

Po predstavi smo prisluhnili eko himni Posadimo drevo, nato pa si ogledali zeleno eko zastavo. Pozorno so poslušali, zakaj jo imamo in kaj še moramo početi, da jo obdržimo. Nekaj otrok je kar samoiniciativno pričelo razlagati: »Zapirati moramo vodo«, »Smeti mečemo samo v koš«, »Luči moramo ugašati«, »Čuvati moramo gozd«, …

Na igrišču smo občudovali naša drevesa, jih objemali, preizkušali, koliko otrok lahko objame eno drevo, jih božali, primerjali njihova debla, ..

Najstarejši so pripravili tudi plakat o drevesih, se igrali »drevesni spomin« in utrjevali, katera drevesa že poznajo.

V bližini vrtca smo  v zemljo zakopali  različne odpadke, ki jih bomo opazovali čez daljše časovno obdobje (sadje – olupki,  papir, les, plastiko – zamašek), hkrati pa tako izkustveno spoznavali, kaj se dogaja z odpadki, če jih zavržemo v naravi.

Posadili pa smo tudi še nekaj medovitih cvetlic, da nam bojo krasile rob vrta.

V igralnicah so se otroci po kosilu in času počitka igrali z odpadnim ali naravnim materialom.

Po počitku smo se kar najhitreje spet odpravili na naše igrišče – bil je sončen in topel dan, v eko dan pa smo zajeli različne ekotematike, ki nas spremljajo že daljši čas.

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri