Novembra nam je zaradi dežja kar dvakrat odpadel izlet na Uskovnico. Tokrat smo se odločili za izlet na lokalni hrib Šmarjetno goro.

Pred vrtcem Živ-žav v Stražišču se nas je zbralo: otroci z vrtca, ena šolarka, njihovi starši, Miha iz PD Iskra Kranj in jaz kot mentorica planinske skupine.

Jutro je bilo hladno, nekoliko megleno .Ko smo se pozdravili in se drug drugemu predstavili,smo kar strumno odkorakali proti cilju. Otroci so se večinoma poznali. Po Cicibanovi ulici- kako primerno ime- in mimo stare graščine. Med hojo po gozdu nam je čas popestrila veverica s plezanjem po drevesnih deblih in s skoki iz veje na vejo.

Vsi smo jo videli, a pred fotoaparati se je skrivala. Na nekaterih delih je bila pot malo blatna, vendar ni bila naporna, Večkrat smo se ustavili zato, da so otroci pili, dobili priboljšek iz čarobne škatlice in se malo spočili. Bili so ves čas sproščeni, pogovarjali so se med sabo in z odraslimi in polni energije so z lahkoto prišli do vrha Šmarjetne gore. Razgledi na vrhu so bili zaradi oblačnosti okrnjeni, pa vendar smo videli nekaj višje ležečih gora že pobeljenih s snegom. Še na dvorišču Šmarjetne je bil ostanek prvič zapadlega.
V prostoru,kjer smo se okrepčali je bilo prijetno toplo. V otroškem kotičku so se otroci malo poigrali, največ pozornosti pa smo vsi namenili raznovrstnim pisanim okraskom,ki so krasili veliko novoletno jelko.

Pri povratku je skozi oblake posijalo sonce in kar prehitro nam je minilo prijetno druženje. Zaželeli smo si še naprej lep dan in se veseli in z lepimi vtisi poslovili.

 

                    

 

Programe naslednjih izletov najdete na:
http://www.planinskodrustvo-iskra-kranj.si/izleti/PD%20Iskra%20Kranj%20-%20Program%202018.pdf

 

Ostale društvene informacije so dostopne na
http://www.planinskodrustvo-iskra-kranj.si/

Srečno na vseh poteh !

Alenka Kavčič

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri