V četrtek 5. maja 2022 smo v vrtcu Živ žav v Stražišču zopet uspešno izvedli prireditev za starše in otroke našega vrtca Veselo skozi mavrico. Orientacijski pohod smo izvedli po skupinah izpred vrtca do cilja , kjer nas je čakal skriti zaklad.  Vrtčevski otroci so imeli svojo progo in naloge, zaklad jih je čakal v gozdu.

Malčki iz naših jaslic, pa smo jo ubrali po svoje in na koncu našli Bibin zaklad ob sitarski leseni hiški. Sledili smo puščicam in hodili naravnost ali pa zavijali kot so nam pokazale. Hodili smo tudi nazaj, vneto smo piskali. Na poti so nam bibice dale sedem nalog, ki smo jih uspešno rešili. Večkrat smo se na poti tudi ustavili pri stop znaku. Ogledali smo si vrt s palčki, sovico, želvo in polžkom. Zapeli smo pesmico o mravlji in polžku in eno o skoćni zeleni žabici. Na poti skozi gozdiček smo si ogledali bolno drevo. Po klančku navzdol smo hopsali kot konjički.  Ogledali smo si čebelnjak in se spomnili zakaj so čebele koristne in kaj delajo. Vonjali smo cvetke iz grma španskega bezga. Na koncu smo ob novi sitarski hiški odkrili bibin zaklad in se z njim posladkali. Malčki so tudi zaslužili medaljo za premagovanje vseh ovir na poti in izpolnjene naloge.  Za nagrado pa smo si lahko ogledali tudi notranjost lesene sitarske hiše. Vedno smo mislili, da tu živi Muca Copatarica. Ne boste verjeli, kdo živi v njej – mali črni netopir. A žal je spal in ker smo bili tihi, ga nismo zbudili.

Skupaj smo se vrnili pred vrtec in se zadovoljni razšli. Vsem, ki so bili z nami, kličemo NA SNIDENJE.  Veseli smo bili, da smo lahko po dolgem času preživeli skupaj prijetno popoldne.

zapisala vzgojiteljica Alenka Vrhovnik

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri