ZAKLJUČNO SREČANJE SKUPINE MALIH ŠOLARJEV

V vrtcu Živ žav smo 18.6.2020 pripravili zaključno srečanje za predšolsko skupino z Alenko in Sabino. Vabilu so se odzvali prav vsi otroci . Manjkala nam je samo deklica, ki se je z starši že odpeljala na počitnice. Obisk je bil ogromen, saj so otroci pripeljali starše, brate in sestre, pa tudi babice in dedke.

Srečanje smo začeli s programom. Najprej je vzgojiteljica Mojca Demšar skupaj z otroci, ki so obiskovali pevski zborček (20 otrok od 24), zapela in zaigrala 4 zanimive pesmice. Program v nadaljevanju so izbirali otroci sam, zato so tudi otroci, ki so že izpisani oziroma po karanteni zaradi korone vrtca niso več obiskovali vrtca- so pesmi in deklamacije še znali brez, da bi jih utrjevali. Med programom smo zaplesali Peričice in Potujemo v Rakitnico. Za zaključek programa smo praznovali rojstne dneve 6 otrok. En deček je praznoval ravno na dan srečanja, nekaj otrok je praznovalo med karanteno, nekaj pa jih bo med počitnicami. Ti slavljenci so dobili darila in vizitke, ki so jih otroci lepo porisali.

Letošnje leto smo projektno izdelovali kamišibaj kot kroniko naših dogodkov med letom. Enega smo predstavili in otroci so sodelovali pri predstavitvi dogodkov.

Na koncu programa so otroci dobili slovo oziroma krila, da poletijo novim dogodivščinam naproti- najprej na počitnice, nato pa v šolo oziroma 4 otroci v drugo predšolsko skupino. Simbolično sem staršem predstavila prvi klekljani izdelek v slepem risu – ptič, ki je bil dokončan danes. To je bila krona našega projekta klekljane zapestnice prijateljstva.

Otroci so dobili poslovilna darila in medalje za oranžni sonček, v sobi pa so jih čakali izdelki, portfolijo, pohvale in priznanja, zvezki, kamišibaj, škorenjčki in blazine.

Starši so pripravili pogostitev in skupaj smo se družili do 20.30. ure- torej 2 uri in pol. Bilo je čudovito in enkratno, vsi bomo imeli lepe spomine na  letošnje leto in ta zaključek.

               

Zapisala vzgojiteljica Alenka Vrhovnik

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri