PROJEKT FIT SLOVENIJA – FIT INTERNATIONAL

Ena od osnovnih dejavnosti človeka za preživetje in življenje  je gibanje.  Kakšen odnos imamo do gibanja pa je v veliki večini odvisno od izkušenj, ki jih imamo in smo jih pridobili že v najzgodnejšem obdobju življenja.

Zato je ravno predšolsko obdobje tisto, ki ga moramo čim bolj izkoristiti  - tako starši, kot strokovni delavci in otroku nuditi čim več izkušenj, povezanih z gibanjem.

Mednarodni projekt Fit Slovenija – Fit international, v katerega smo vključeni od leta 2014, je projekt za promocijo telesne dejavnosti za krepitev zdravja otrok v vseh okoljih in nova inovativna strategija za poučevanje in vseživljenjsko učenje otrok z namenom zdravega celostnega razvoja.

V projekt je vključen ves zavod. Štiri strokovne delavke – koordinatorke,  se udeležujejo teoretično –praktičnih izobraževanj:

  1.  Športni program Kids in motion

  2. Program učenje v gibanju – aktivne igre za aktivne možgane

  Znanje prenašajo kolegicam, vključenih v  strokovni tim, ki nova znanja in informacije prenašajo v enote in jih implementirajo v oddelke.

 V šolskem letu 2016/2017 se bo izvedla raziskava »Spremljanje učinkovitosti Fit pedagogike« z namenom pridobiti objektivne rezultate učinkovitosti Fit pedagogike. V raziskavi bosta sodelovala modelni in kontrolni oddelek.

Poleg omenjene raziskave  strokovne delavke spremljajo gibalni napredek posameznega otroka preko obrazca, kjer beležijo stanje ravnotežja, skoka v daljino in vlečenje telesa.

Že tradicionalno  obeležujemo 15.10. Svetovni dan hoje, 20.01. Dan brez multimedije in 07.04. Svetovni dan zdravja.

Znotraj projekta Fit international pa poteka še projekt Fit4kid Network.  V njem aktivno sodelujejo 3 strokovne delavke – multiplikatorke, ki bodo osvojena znanja prenašale na nivoju pedagoških delavcev, oddelkov in staršev.

Skozi celo obdobje trajanja projekta od 2014 – 2017 so se in se   bodo multpilikatorke udeležile naslednjih strokovnih usposabljanj, ki so prilagojena potrebam zagotavljanja trajnosti:

  1. Razumeti psihomotorično učenje

  2. Prepoznavanje tipologije ljudi in čustvena inteligenca

  3. Fiziologija v izobraževanju

  4. Telesna dejavnost za kakovost življenja

  5. Nevro-izobraževanje

  6. Predavatelj 3. tisočletja in njegove kompetence

Vse pravice so pridržane © 2013.
Izdelava: MMStudio.si
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?