Organizacija zdravstveno-higienskega režima

Organizacija zdravstveno-higienskega režima

Vključuje načrtovanje, usklajevanje in nadzor dela v vseh enotah zavoda z vidika sanitarnega oziroma higienskega, zdravstvenega in tehničnega področja.

Zajema tudi skrb za izvajanje za vrtce veljavnih načel dobre higienske prakse ter ostalih veljavnih področnih smernic, skrb za ustrezno izvajanje prve pomoči (usposabljanje, oprema…) in koordinacijo ekip za prvo pomoč ter civilno zaščito.

Organizator ukrepa, svetuje in vodi razgovore (s starši, zaposlenimi, zunanjimi sodelavci…) ob poškodbah, nenadnih bolezenskih in drugih stanjih, nalezljivih boleznih, nevarnostih in nesrečah. O tem obvešča ustrezne organe, poroča vodstvu zavoda in hrani potrebno dokumentacijo.


Organizator ZHR sodeluje tudi pri verifikaciji in vzpostavljanju HACCP sistema in vseh spremljajočih procesov. Občasno je navzoč tudi pri higienskih opravilih otrok in zaposlenih in njihovo higiensko stanje tudi nadzira.
Načrtuje, organizira, usklajuje in nadzoruje aktivnosti povezane s stanjem igrišč, igral in opreme ter evidence njihovega vzdrževanja.

Sodeluje z zunanjimi strokovnjaki na področju Varnosti in zdravja pri delu ter požarne varnosti. Skrbi za evidenco opravljanja določenih pregledov, meritev in servisov napeljav in naprav.


Vse pravice so pridržane © 2013.
Izdelava: MMStudio.si
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?