Spoštovani starši

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport nas je obvestilo, da je PREDVIDEN datum odprtja vrtcev 18.05.2020. 

Točno določenih smernic in normativov v tem trenutku še nimamo, smo pa prejeli s strani Ministrstva za zdravje (razširjen strokovni kolegij za pediatrijo) seznam različnih obolenj, ki jih imajo otroci in bi potrebovali posebno zaščito in prilagoditev, v kolikor bi se starši odločili za obiskovanje vrtca. Gradivo Ministrstva za zdravje je priloga obvestila za starše na spletni strani Kranjskih vrtcev in v e.igralnicah.

Prosimo vas, če lahko do ponedeljka, 11.5.2020 do 11.00 ure preko aplikacije Vasco – Web vrtec ODJAVITE svojega otroka od 18.5.2020 dalje, v kolikor ga NE boste pripeljali v vrtec.

Na osnovi zbranih podatkov bomo lahko naredili oceno in možnost za odprtje vrtcev, ker naj bi veljali drugačni normativi v skupini. V zvezi z ostalimi informacijami glede samega vstopa otroka v vrtec in podpisi izjav, v tem trenutku še ni informacij. Veliko pa nam bo povedalo število otrok, ki jih boste od 18.5.2020 dalje odjavili (podatek potrebujemo za 14 dni – do 30.5.).

V vednost vam sporočamo tudi, da zbiramo tudi izjave zaposlenih, ki se zaradi različnih zdravstvenih stanj ne bodo mogli vrniti na delo.

V okviru vseh zbranih podatkov in proučitev okoliščin bomo šele videli, pod kakšnimi pogoji lahko vrtce odpremo.

Vljudno vas še enkrat prosimo za sodelovanje in za ODJAVO v sistemu tistih otrok, ki jih v primeru odprtja vrtca NE NAMERAVATE pripeljati v vrtec.

Že v naprej se vam najlepše zahvaljujemo za sodelovanje in vas lepo pozdravljamo.

9998_Sklep RSK za pediatrijo 8. korespondencna seja 30042020

Ravnateljica:

mag. Tea Dolinar

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri