Spoštovani starši

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport nas je obvestilo, da je PREDVIDEN datum odprtja vrtcev 18.05.2020. 

Točno določenih smernic in normativov v tem trenutku še nimamo, smo pa prejeli s strani Ministrstva za zdravje (razširjen strokovni kolegij za pediatrijo) seznam različnih obolenj, ki jih imajo otroci in bi potrebovali posebno zaščito in prilagoditev, v kolikor bi se starši odločili za obiskovanje vrtca. Gradivo Ministrstva za zdravje je priloga obvestila za starše na spletni strani Kranjskih vrtcev in v e.igralnicah.

Prosimo vas, če lahko do ponedeljka, 11.5.2020 do 11.00 ure preko aplikacije Vasco – Web vrtec ODJAVITE svojega otroka od 18.5.2020 dalje, v kolikor ga NE boste pripeljali v vrtec.

Na osnovi zbranih podatkov bomo lahko naredili oceno in možnost za odprtje vrtcev, ker naj bi veljali drugačni normativi v skupini. V zvezi z ostalimi informacijami glede samega vstopa otroka v vrtec in podpisi izjav, v tem trenutku še ni informacij. Veliko pa nam bo povedalo število otrok, ki jih boste od 18.5.2020 dalje odjavili (podatek potrebujemo za 14 dni – do 30.5.).

V vednost vam sporočamo tudi, da zbiramo tudi izjave zaposlenih, ki se zaradi različnih zdravstvenih stanj ne bodo mogli vrniti na delo.

V okviru vseh zbranih podatkov in proučitev okoliščin bomo šele videli, pod kakšnimi pogoji lahko vrtce odpremo.

Vljudno vas še enkrat prosimo za sodelovanje in za ODJAVO v sistemu tistih otrok, ki jih v primeru odprtja vrtca NE NAMERAVATE pripeljati v vrtec.

Že v naprej se vam najlepše zahvaljujemo za sodelovanje in vas lepo pozdravljamo.

9998_Sklep RSK za pediatrijo 8. korespondencna seja 30042020

Ravnateljica:

mag. Tea Dolinar

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri