Spoštovani!

Prejemamo različna vprašanja staršev. V nadaljevanju vam bomo skušali podati odgovore na najbolj pogosta in najbolj pereča.

  • PEDAGOŠKI PROCES 
Trenutno se tudi v Kranjskih vrtcih srečujemo s številnimi novimi izzivi ter se zelo zavedamo, da smo tukaj za otroke. Njihov svet je svet igre, radosti, druženja in učenja novega. Zaradi trenutnih razmer in v skladu z navodili NIJZ bomo primorani nekatere stvari, od rutine do vodenih dejavnosti, izvajati prilagojeno, na drugačen, a še vedno za otroka sprejemljiv način. In vsekakor v skladu s Kurikulumom!
Poudarek ob ponovnem odpiranju vrtcev bo na preživljanju čim več časa zunaj na zraku, saj so navsezadnje na tak način možnosti za širjenje okužb tudi najmanjše.
  • ORGANIZACIJA DELA

Glede organizacije dela smo se znašli v nezavidljivi ter nesprejemljivi situaciji. Starše je najbolj neprijetno presenetil spremenjen delovni čas enot od 6.30 do 15.30, ki je samo začasne narave. Zaradi kadrovske podhranjenosti je bilo v petek, 21. 1. 2021, na ministrico dr. Simono Kustec z naše strani naslovljeno pismo, na katerega še čakamo odgovor. S situacijo je seznanjena tudi ustanoviteljica MO Kranj, IRSŠŠ ter Svet zavoda. Več v spodnjih prilogah.

Sklep SZ_2.ks

Pismo ministrici_klic na pomoč_s

soglasje-sprememba poslovnega časa-Kranjski vrtci

  • OB PRIHODU OTROKA V VRTEC

Starše prosimo, da ob prihodu v vrtec dosledno upoštevate vsa higienska navodila in ob vzgojiteljici oddate izpolnjeno izjavo o zdravju otroka, ki jo prilagamo na spodnji povezavi. Podrobnosti si lahko preberete v Obvestilu za starše.

IZJAVA-STARŠEV-NOVA (1)

Obvestilo za starše_p

IZJAVA STARŠEV PRED VSTOPOM V VRTEC ZARADI SPREMSTVA ALI UVAJANJA

  • PLAČILO OSKRBNINE

Povzeto iz okrožnice MIZŠ št. 6030-2/2021/4 z dne 20.1.2021:

PKP8 Vlada RS že pripravlja, vanj pa bo vključena tudi določba, ki bo omogočala, da bodo starši, ki otrok v času epidemije ne bodo pripeljali v vrtec, upravičeni do oprostitve plačila. Določba bo veljala tako za javne, kot tudi za zasebne vrtce.

Z željo po čim boljši rešitvi situacije za vse deležnike vas lepo pozdravljamo in se hkrati zahvaljujemo za razumevanje.

mag. Tea Dolinar, ravnateljica

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri