Spoštovani starši

Prejemamo različna vprašanja, mnenja in predloge staršev. Zato vam v nadaljevanju podajamo kratko pojasnilo o organizaciji dela v času zaprtja vrtcev od 26. 10. 2020 dalje v MO Kranj.
V skladu z odločitvijo Vlade RS naj bi bili v Kranjskih vrtcih po sklepu župana MO Kranj s 6. 11. 2020 trenutno odprti dve dežurni enoti, in sicer vrtec Mojca in vrtec Najdihojca. Kljub temu, da imamo ob nedeljah zvečer za naslednji teden prijavljenih med 230 in 260 otrok, jih dejansko v vrtec pride le med 60 in 90. Zaradi izredno majhnega števila prisotnih otrok v Kranju obratuje le enota Najdihojca, v kateri pa so skupine oblikovane po priporočilih NIJZ, ZRSŠ in MIZŠ. Skupine delujejo kot “mehurčki”, kar pomeni, da se vsaka od njih odpira in zapira ločeno in se otroci ter zaposleni med seboj ne mešajo.
V času zaprtja vrtcev in organiziranega dežurnega varstva smo imeli izredni inšpekcijski nadzor IRSŠŠ, ki je potrdil, da delujemo po priporočilih in ugotovljenih ni bilo nikakršnih nepravilnosti pri izvajanju varstva otrok.
Strokovne delavke iz vseh enot Kranjskih vrtcev (Ostržek, Čenča, Janina, Čirče, Čebelica, Čira čara, Živ žav, Kekec, Ciciban, Mojca, Ježek …) in tudi iz vrtcev pri osnovnih šolah delajo v dežurni enoti Najdihojca in sprejemajo otroke iz matičnega vrtca ter za njih pripravljajo zanimive, raznolike dejavnosti. Poskrbljeno je za varstvo VSEH predšolskih otrok, ki so upravičeni do nujnega varstva – vključno z najmlajšimi. Zavedati pa se morate, da so številne naše delavke in delavci ta trenutek v karantenah, oboleli ali pa opravičeni do varstva svojih predšolskih in šolskih otrok na domu. Odpiranje vseh enot in omogočanje varstva otrokom v matičnih enotah je v tem trenutku glede na razpoložljiv kader (tako strokovni kot tehnični) praktično nepredstavljivo.
V kolikor potrebujete varstvo za vašega otroka, si obvezno preberite še predhodni dve objavi na tej spletni strani (Omejeno delovanje vrtcev 9.11. – 13. 11. 2020 ter Informacije za starše – 4. 11. 2020). V primeru dilem ali vprašanj pokličite dežurno pomočnico ravnateljice na telefon 04/20 19 228 vsak delovni dan med 9.00 in 12.00.
V Kranju je nujno varstvo za predšolske otroke organizirano tako kot v celotni državi. Kot večkrat izpostavljate, je izjema le Ljubljana. Zakaj je temu tako, nam ni znano.
Res se zavedamo in razumemo stiske številnih staršev v tem trenutku, zato si vsi želimo in se trudimo, da bi se trenutno stanje čimprej izboljšalo in da bi lahko začeli delovati po normalnih tirnicah.
Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vam želimo vse dobro.
mag. Tea Dolinar, ravnateljica
Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri