Spoštovani starši in vsi obiskovalci vrtca!

  • Prihodnji teden (1. 9. 2021) se odpirajo vrata vseh naših enot za 1532 otrok. Od tega bo 340 otrok prvič prestopilo prag vrtca. Po navodilih MIZŠ, NIJZ in ZRSŠ bomo novo šolsko leto pričeli po modelu B. Podrobnosti o posameznih modelih si lahko preberete v Publikaciji ZRSŠ – Modeli in priporočila. Zaposleni v vrtcu se bomo potrudili ustvarjati spodbudno in varno okolje, kjer se bodo otroci počutili sprejeto ter se bodo zato radi vračali k nam. Tudi z zaupanjem in odprto komunikacijo med strokovnimi delavci in starši ustvarjamo dobre pogoje za harmonijo znotraj posameznega oddelka in hitrejše premagovanje stresa, ki ga otrok lahko občuti ob ponovnem prihodu v vrtec.
  • Vlada RS je na seji 23. 8. 2021 sprejela Odlok o dopolnitvi Odloka o določitvi začasnih pogojev za izvajanje dejavnosti v vzgoji in izobraževanju ter visokem šolstvu. Dopolnitev odloka se nanaša na vsakodnevni prihod in odhod staršev in drugih oseb v vrtec in traja le kratek čas. Za starše in druge osebe, ki pripeljejo ali odpeljejo otroka v vrtec, izjemoma ne velja pogoj cepljenosti, prebolevnosti ali testiranja. Obvezno pa je nošenje zaščitne maske in upoštevanje vseh drugih preventivnih ukrepov: razkuževanje rok, ohranjanje varnostne razdalje, zračenje prostorov … kar si lahko ogledate v Protokolu ravnanja zaposlenih in staršev v času upoštevanja ukrepov za preprečevanje okužb v Kranjskih vrtcih. Vljudno prosimo, da se držite določil odloka in omenjenega Protokola ter s tem preprečite širjenje in prenašanje okužb. Naj poudarimo še to, da je za vse vse druge prihode staršev v vrtec (npr. ob uvajanju otroka – novinca v vrtec, na pogovorne urice in roditeljske sestanke) obvezen pogoj PCT!
  • Obvestilu prilagamo še povezavo do oddaje o uvajanju otrok v vrtec, ki je bila predvajana na RTV Slovenija.

Hvala za razumevanje in lep pozdrav!

mag. Tea Dolinar, ravnateljica

 

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri