Spoštovani starši!

V nadaljevanju vam bom poskusila čimbolj kratko, jedrnato in pregledno podati kopico informacij, ki so za starše ključnega pomena ob ponovnem odprtju vrtcev – 26. 1. 2021.

  • ORGANIZACIJA DELA

V torek, 26. 1. 2021, bomo ponovno odprli vrata vseh naših petnajstih vrtcev. Delo v Kranjskih vrtcih bo potekalo v skladu s priporočili NIJZ in MIZŠ, zato je bilo potrebno prilagoditi organizacijo dela in poslovalni čas enot. Vsi vrtci v našem zavodu bodo zaradi zagotavljanja varnosti v skladu s sklepom Sveta zavoda odprti med 6.30 in 15.30 uro. Oblikovali bomo “varne mehurčke”, kar pomeni, da se skupine med seboj ne bodo združevale in mešale. Starši ob prihodu v vrtec strokovnemu delavcu oddate izjavo staršev, ki se nahaja med prilogami tega obvestila. Ob prihodu v vrtec je potrebno dosledno upoštevati protokole enot za preprečevanje okužb (razkuževanje rok, uporaba zaščitnih mask, varnostna razdalja, čim krajše zadrževanje v prostorih vrtca itd.).

  • UVAJANJE NOVO SPREJETIH OTROK V VRTEC

Od torka, 26. 1. 2021, dalje bo omogočeno uvajanje novo sprejetih otrok v matičnih enotah in pri matičnih vzgojiteljicah otrok. Starši boste vse informacije prejeli od pomočnic ravnateljice ter vzgojiteljic, ki vas bodo pravočasno in podrobno informirale o protokolu uvajanja.

  • PLAČILO OSKRBNIN

Iz priložene okrožnice MIZŠ je razbrati, da Vlada RS v naslednjem PKP8 pripravlja določbo, ki bo omogočala, da bodo starši, ki otrok v času epidemije ne bodo pripeljali v vrtec, upravičeni do oprostitve plačila.

  • TESTIRANJE ZAPOSLENIH V VIZ

S strani Ministrstva za zdravje smo prejeli Sklep o izvajanju posebnega presejalnega programa za zgodnje odkrivanje okužb z virusom SARS-CoV-2, ki ga objavljamo v prilogi. Za strokovne delavce v našem zavodu bo organizirano testiranje v ponedeljek, 25. 1. 2021, v skladu s časovnim razporedom ZD Kranj v avli MO Kranj in se bo nato izvajalo tedensko.

  • NAPOVED PRERAZPOREDITEV 2021

Jutri bomo na tej spletni strani objavili podrobne informacije za vse starše, ki bi že vključene otroke v vrtce v MO Kranj želeli vpisati v drug vrtec oziroma enoto. Vlogo za prerazporeditve bo mogoče oddati od 28. 1. 2021 do 4. 2. 2021.

  • DEŽURSTVO V PONEDELJEK, 25. 1. 2021

V ponedeljek, 25. 1. 2021, bosta za nujno varstvo odprti enoti MOJCA in NAJDIHOJCA. Prosimo vas, da otroke za ta dan odjavite, v kolikor jim varstvo zagotavljate drugje.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in sodelovanje!

mag. Tea Dolinar, ravnateljica

sklep župana-nujno varstvo-22-1-202111

792_Odpiranje_dejavnosti_20-1-2021

11793_Sklep_testiranje_P

IZJAVA-STARŠEV-NOVA (1)

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri