Zg. Bitnje 266, Zg. Bitnje
tel: 04 25 19 670

tel: 030 718 055

biba.kr@kranjski-vrtci.si

1 oddelek I starostnega obdobja
2 oddelka  II starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 6.00 do 16.00 ure.

Novi vrtec BIBA leži v predmestju Kranja, kar nam omogoča bivanje, raziskovanje in uživanje v raznolikih življenjskih okoljih. Naše novo igrišče nudi obilo možnosti za ustvarjalne delavnice in brezskrbno igro. V našem vrtcu prevladuje metoda igre, saj se otrok skozi igro najbolje uči. Igro dopolnjujemo z drugimi dejavnimi metodami, ki omogočajo razvojni procesni pristop k učenju. Vsakemu otroku nudimo možnost veselega in sproščenega odraščanja, starše in stare starše pa vabimo, da se nam čim večkrat pridružijo.

Veliko delamo na povezovanju vseh otrok enote- z dnevi odprtih vrat igralnic, predstavami, ki jih pripravimo vzgojiteljice, športnimi dnevi na igrišču oziroma v novi telovadnici, skupno zaključno prireditvijo in še kaj.

Pri izvedbi programa si prizadevamo, da je življenje otrok v vrtcu vsebinsko bogato, pestro in mikavno. Pri tem se prilagajamo razvojnim potrebam otrok, njihovim interesom in potrebam. Vključeni smo v večje projekte s katerimi spodbujamo otroke k ekološkemu razmišljanju (EKO projekt), osveščanju o varnosti v prometu (Pasavček), spodbujanju branja (Bralna značka), spodbujanje gibanja (projekt Mali sonček), pripravljanju na šolo (Cici vesela šola), radi smo dobrodelni in organiziramo zbiralne akcije oblačil (za npr. Rdeči križ), vključujemo se tudi v druge dobrodelne akcije (zbiranje voščilnic za starostnike po Sloveniji, …) in na splošno zaposleni spodbujamo otroke k strpnemu življenju in sprejemanju drug drugega. Vsako leto se veselimo tudi Tradicionalnega slovenskega zajtrka, praznovanja Tedna otroka, mini Olimpijade na stadionu, obiska dedka Mraza, skupnega pustovanja, letovanja za predšolske otroke, …

Tu smo za vas, ker menimo, da smo pomembni in potrebni in ker želimo dopolniti in obogatiti življenje vaših otrok, ki ste nam jih zaupali. V veselje nam je, da smo lahko vaša »podaljšana roka« in da skupaj strmimo k čim bolj kvalitetni vzgoji vašega otroka.

Zapisala vzgojiteljica Daša Pučko

Novičke

PUSTOVANJE S STARIMI STARŠI V BIBI

Letos smo se odločili, da pusta praznujemo skupaj s starimi starši. Vse tri skupine smo povabile v vrtec stare starše naših otrok. Prišlo jih je kar nekaj, še več pa je prišlo velikih pustnih šem. Med njimi so bili Indijanci, kavbojci, čarovnice, žabica, Pika Nogavička, klovni in klovnese, zajček, delavci, lisička, vojakinja, mucki in miške, Smrketa, rožica, … Ena od njih pa nas je zalo presenetila s tem, ko je s seboj prinesla harmoniko.

Ker je bilo tako lepo vreme, smo se odločili, da odidemo po bližnjih ulicah v pravem pustnem Bibinem sprevodu. Ob zvokih harmonike smo tako marsikomu polepšali dan.
Po sprehodu smo babice in dedke ter velike pustne šeme povabili na čaj in klepet v naše igralnice.

Preživeli smo čudovito dopoldne!
Bibice

Obisk botre Jeseni v našem vrtcu

Ob začetku jeseni, nas je v našem vrtcu obiskala botra Jesen. Med drugim je otrokom zaupala, da bo naravo kmalu obarvala v čudovite barve, saj tudi letos prinaša s seboj pisano paleto toplih jesenskih barv. S svojim obiskom je tako najmlajše kot najstarejše otroke navdušila z bogatim jesenskim klobukom ter polno košaro jesenskih plodov. Preko kamišibaja nam je predstavila pravljico o razbiti buči. Za zaključek pa smo skupaj zapeli še nekaj jesenskih pesmic.

Bibe

20220310_104531 (1)
20220310_104528 (1)
Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri