Zg. Bitnje 266, Zg. Bitnje
tel: 04 25 19 670

tel: 030 718 055

biba.kr@kranjski-vrtci.si

2 oddelka  II starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 6.00 do 16.00 ure.

Vrtec  BIBA leži v predmestju Kranja. K nam prihajajo otroci stari od tri do šest let. Otroci so združeni v dveh oddelkih. V vrtcu ostanejo do 16. ure. Pogosto se vračajo tudi popoldan, ko skupaj s starši pečejo kostanj, ustvarjajo v delavnicah ali pa prihajajo na PLESNE URICE LJUDSKIH PLESOV.

Sama lega vrtca omogoča bivanje in raziskovanje raznolikih življenjskih okolij in je iztočnica za številne pohode v naravo, lepo igrišče pa nudi obilo možnosti za ustvarjalne delavnice in brezskrbno igro. Vsakemu otroku nudimo možnost veselega in sproščenega odraščanja, starše in stare starše pa vabimo, da se nam čim večkrat pridružijo. Že vrsto let je druženje ob pravljicah, slaščičarni naših babic, mizarskih mojstrovinah naših dedkov, čebelarskih in drugih dnevih pravo doživetje za vse generacije. Zelo pomemben pri nas je odnos do ljudi, starejših in tistih malo drugačnih. Obiščemo starejše ljudi v domu upokojencev in jih razveselimo s plesom in pesmijo ter drobno pozornostjo. Sodelujemo na prireditvi praznovanje pomladi v krajevni skupnosti za starejše občane s svojim programom.

Vzgojno telo temelji na izkustvenem učenju, vsakodnevno igro obogatimo z različnimi zanimivimi dejavnostmi v vrtcu ali bližnji okolici. Z otroki obiščemo čebelarja, ki nam pokaže, kako nastane med, gozdarja, ki mu pomagamo pri pogozdovanju, gasilce in še kaj;

Otroci imajo radi slikanice. Sodelujemo v Bralni znački in skupaj s starši, ki berete slikanice svojim otrokom spoznavamo knjižne junake. Vključujemo se v lutkovni abonma, zato nas lutkarji obiščejo kar v vrtcu. Obiskuje nas tudi pisateljica Mateja Arhar s svojimi pravljičnimi uricami.

Praznovanja v družbi vrstnikov so nepozabna doživetja za otroke. V našem vrtcu se poleg praznovanja rojstnih dni še najbolj veselijo obiska dedka Mraza. Tisti malo starejši pa eno noč prespijo kar v vrtcu na našem tradicionalnem “Pižama žuru”. Proti koncu šolskega leta, ko smo že pravi prijatelji gremo za nekaj dni na letovanje, kjer imamo poleg številnih dogodivščin tudi “škratovo poroko”.

Tu smo za vas, ker menimo, da smo pomembni in potrebni in ker želimo dopolniti in obogatiti življenje vaših otrok, ki ste nam jih zaupali.

Novičke

Obisk botre Jeseni v našem vrtcu

Ob začetku jeseni, nas je v našem vrtcu obiskala botra Jesen. Med drugim je otrokom zaupala, da bo naravo kmalu obarvala v čudovite barve, saj tudi letos prinaša s seboj pisano paleto toplih jesenskih barv. S svojim obiskom je tako najmlajše kot najstarejše otroke navdušila z bogatim jesenskim klobukom ter polno košaro jesenskih plodov. Preko kamišibaja nam je predstavila pravljico o razbiti buči. Za zaključek pa smo skupaj zapeli še nekaj jesenskih pesmic.

Bibe

biba
Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri