IZMENJEVALNICA OBLAČIL IN IGRAČ

V času od 22. 3. do 24. 3 2023 smo v enoti Mojca skupaj z otroci organizirali izmenjevalnico oblačil in igrač. Starši in zaposleni smo nekaj dni pred dogodkom prinašali stvari, ki jih ne potrebujemo več, v dneh, ko so bile stvari razstavljene v telovadnici vrtca, pa je vsak lahko odnesel tisto oblačilo ali igračo, ki mu je bila všeč. Vse, kar je ostalo, je bilo odpeljano v kranjski Karitas. Dogodek je bil zelo uspešen, zato iskrena hvala vsem, ki ste tako ali drugače sodelovali. Naslednje leto izmenjevalnico ponovimo, saj nam recikliranje oz. ponovna uporaba oblačil in igrač veliko pomeni!

Plakat – KLIK

Read More

Srečanje z očki in otroci

V četrtek, 23. 3. 2023 smo imeli v skupini J3 delavnico ob materinskem dnevu. Otroci so skupaj z očki pripravili darilo za mami. Izdelali so voščilnice, rože, okvirje za slike …

Read More

PRVI POMLADNI DAN 

POMLADNA (J. Bitenc)  

 

NA POLU ROŽICE CVETO,  

NA DREVJU PA PTIČKI POJO, 

Z NEBA NAM SVETI SONČEK ZLAT, 

ŽE PRIŠLA JE K NAM POMLAD.  

 

IZ GOZDA SEM PA ZNANI GLAS,  

NAZNANJA, DA PRIŠLA JE V VAS, 

SPET DROBNA MILA KUKAV’CA  

SRCA MOJ’GA LJUBICA. 

Vzgojiteljice  smo na prvi pomladni dan,  vsem  otrokom vrtca Čebelica,  zaigrale lutkovno igro Pikapolonica.   Otroci so uživali  v predstavi.

 Kolektiv  vrtca Čebelica 

Read More

OBISK MINICITY-JA V LJUBLJANI

V torek, 14. 3. 2023 smo se z otroki najstarejših skupin iz enote Mojca odpravili na končni izlet v kreativno otroško mesto Minicity. Otroci so se preizkusili v različnih poklicih preko igre. Bili so policisti in gasilci, trgovci, upravljalci vlaka, peki v pekarni, gradbeni delavci… Svoje gibalne sposobnosti so urili v adrenalinskem parku in športni dvorani. Za konec pa so se prosto igrali na didaktično interaktivnem igralu. Obisk jim je ostal v lepem spominu.

 Alja Tičar, vzgojiteljica
Read More

OGLED RAZSTAVE SLIK NA TEMO VERZOV IZ DEL FRANCETA PREŠERNA

16.2. 2023, smo na sprehodu po mestu naleteli na gospoda Draga, ki je slikar. Prijazno nas je povabil na razstavo slik na temo verzov iz del Franceta Prešerna. Z veseljem smo vstopili, si ogledali slike in poslušali prebran zapis verzov ob njih. Izbrali smo našo najljubšo – tista najbolj barvita in se fotografirali ob njej.

Read More

IZLET V MESTNO KNJIŽNICO KRANJ

V sredo, 22. 2. 2023, smo se takoj po zajtrku odpravili v knjižnico. Ogledali smo si razstavo lutk, spoznavali in ozaveščali pravila lepega in zaželenega vedenja v knjižnici, vrnili izposojene knjige, si ogledovali slikanice, poslušali pravljice, ki so nam jih brale vzgojiteljice ter se pogovarjali. Nazaj v vrtec smo se odpravili po poti ob reki Kokri, kjer smo se na mostu okrepčali, spočili na sončku in nadihali svežega zraka. Zadovoljni smo prišli nazaj v vrtec.

Read More

Pustni sprevod po Stražišču

Ko pride pustni torek, je to praznik za naše maškare. Dogajanje se začne že s prihodom v vrtec. Maškare vstopajo v pisano okrašene igralnice. Vsi se čudimo in sprašujemo, kdo se skriva za maskami in kostumi. Tekom dopoldneva se v igralnicah veselimo, rajamo, prirejamo ples v maskah, maškare se predstavijo. Za konec pa se že tradicionalno odpravimo na sprevod po Stražišču, kjer se pokažemo staršem in preganjamo zimo.

Za vrtec Živ žav pripravila Ana Šušteršič

Read More
Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri