PLAČILO OSKRBNINE ZA NOVEMBER 2023

Spoštovani starši.

Objavljamo razpis Fundacije Boštjana Bandlja, ki omogoča mladim staršem plačilo oskrbnine za mesec november 2023. V priponki imate natančna navodila.

Lep pozdrav, Kranjski vrtci

Read More

MNOŽIČNI TEK

Atletska zveza Slovenije nas je povabila k sodelovanju na MNOŽIČNEM TEKU ZA OTROKE POD SLOGANOM »ZAČNI MLAD, TEKMUJ POŠTENO« .

V torek, 26.9. 2023 je v vrtcu Najdihojca teklo 152 otrok v starosti od 2 do 6 let.
Že pred zajtrkom smo se v skupinah pogovarjali o pričakovanem dogodku, zato smo se pri zajtrku pošteno najedli, (sirova štručka in bela kava, njam). Strokovne delavke smo pred dogodkom obvestile starše, da so otrokom za ta dan pripravili športna oblačila in obutev.

S tekom spodbujamo otroke k atletskim korakom in jih tako želimo ozavestiti o pomenu zdravega načina življenja. Gre za najbolj množičen tek otrok v Sloveniji. Tek smo izpeljali v dopoldanskem času okoli našega vrtca.

Otroci so sodelovali pri pripravah na dogodek, prenašali pripomočke, barvali napise, postavljali stožce, se »ogreli« z različnimi vajami, tekli različne dolžine prog, navijali za druge, se veselili svojih dosežkov, prejeli zaslužene medalje, se z veseljem fotografirali, se veselili diplom, pili in malicali po teku, se pošteno najedli pri kosilu ter odpočili po čudovitem dogodku.

Športni pozdrav.
Kolektiv vrtca Najdihojca in naši najdihojčki.

Read More

SLOVO POLETJU IN POZDRAV JESENI

Minili so prvi dnevi novega šolskega leta. Vstopili smo v tirnice vsakdana, vendar pa se nam v vrtcu že marsikaj dogaja. V tednu pred prvim jesenskim dnem so otroci:

– ustvarjali v jesenskih barvah,
– se igrali s plodovi jeseni,
– čisto sami pripravili jesensko sladico, sadno-mlečni napitek, okušali zeleno in ob pomoči svojih vzgojiteljic pripravili sadno kašo,
– opazovali spreminjanje narave na polju, gozdu in drevesih na poti vsakdana,
– raziskovanje so nadaljevali v bližnjih gozdičkih in se igrali,
– si ogledali kamišibaj »Jagolko«, prešetvali jabolka in okušali,
– izdelali svoje jabolko v obliki pretikanke,
– se gibalno izražali ob petju Ježek in medved.

Vsaka skupina je izdelala dva jesenska likovna izdelka za razstavo na stopnišču in ograji pri vhodu v vrtec.

Pa en lep jesenski pozdrav od strokovnih delavk vrtca Najdihojca.

Read More

OBISK POLICIJSKEGA MEDVEDA

V sredo, 20. 9. 2023, je najstarejši oddelek v enoti Mojca obiskal policijski medved Leon. Njegovega obiska smo se zelo razveselili. Za začetek smo se z njim pogovorili, kaj vse dela policist. Ker medved Leon ne zna govoriti, je s šapami in palcema obrnjenima navzgor oz. navzdol našim trditvam pritrdil oz. jih zavrnil. Nato smo se z njim odpravili na sprehod okoli našega vrtca. Za začetek je kolono vodil medved Leon in nas varno vodil iz vrtčevskega dvorišča na pešpot med kostanji. Med potjo smo spoznavali in ozaveščali pravila varnega in zaželenega vedenja v prometu. Ponosni smo bili, da ga je vsak izmed »devetkarjev« lahko držal za šapo in mu dal petko. Veselimo se njegovega naslednjega obiska, ko mu bomo pokazali, kako pridno smo vadili vse, kar nas je naučil.

Read More

Prijave in odjave otrok v aplikaciji Wasco Web

Spoštovani starši.

V mesecu septembru se bodo oblikovale skupine v aplikaciji Vasco Web, kjer bste lahko sami urejali prijave/odjave otrok. Gesla novih otrok boste prejeli po vzpostavitvi sistema.  Dokler le ta še ne deluje ste dolžni obvestiti strokovne delavce, ki si bodo beležili prisotnost/odsotnost otrok. Za september bodo strokovni delavci uredili prijave/odjave otrok v sistemu namesto staršev.

Lep pozdrav.

Read More

PRENOVLJENA ČEBELICA

 

Celo poletje mi smo čakali,
z žalostjo v očeh vsi pričakovali,
ali že končno zgodilo se bo,
da se nam vrtec odprl že bo.

Pa želja se naša izpolnila je,
da v zadnjem se tednu naš vrtec odpre,
zdaj v njem spet sliši se smeh,
sreča, veselje v naših očeh.

V vrtcu zdaj našem vse je svetlo,
igralnice, hodniki, vse je lepo,
se skupaj veselimo zdaj vsi,
vrtec Čebelica še dolgo naj stoji.

Kolektiv vrtca

Read More

PISANO POLETJE IN RAZGIBANI DNEVI V VRTCU NAJDIHOJCA

Otroci so se igrali gusarje, kralje, kraljice, ribiče ter se udeležili kino predstave. V jutranjih urah so izkoristili čas za sprehode in hlajenje ob reki Kokri. Vodne dni so si privoščili tudi na igrišču vrtca.

Read More
Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri