Obisk reševalca

V petek, 21. 6. 2024 nas je v vrtcu obiskal reševalec Matjaž iz zdravstvenega doma Kranj. Pokazal nam je nekaj reševalne opreme in podal praktične nasvete ob nesrečah in nezgodah. Otroci so ga pozorno poslušali in aktivno sodelovali v pogovoru in pri praktičnem prikazu.

Read More

Prvi poletni dan v Živ žavu

V petek, 21. 6. 2024, smo v enoti Živ žav na sproščen in zabaven način z otroki praznovali prvi poletni dan.

Dopoldanski čas smo preživeli na igrišču, kjer so otroci lahko sodelovali pri likovnih delavnicah in iz papirja izdelovali žabice, se zabavali ob plesu na zabavno otroško glasbo, pri tem pa smo upoštevali tudi glasbene želje otrok.

Na koncu je otroke pričakalo presenečenje in sicer sladkanje z okusnim sladoledom. Vsi skupaj smo si zaželeli, da bi bilo tako zabavnih in prijetnih dopoldnevov v tem poletju čim več.

Kolektiv vrtca Živ žav

Read More

Izlet na Šmarjetno goro – 24.5.2024

Maj je mesec, poln aktivnosti in težko je vse uskladiti (vreme, prosti čas).Od prijavljenih sedmih otrok, sta prišli na izlet dve deklici, ostali so se opravičili.

Gozdna pot je bila na nekaterih delih zelo blatna, saj je pred izletom, več dni padal dež na dež. Opozorila sem ju,naj po kamnih in koreninah hodita previdno, ker je mokro in spolzko.. Med hojo smo se večkrat ustavile in se odžejale. 0pazovale smo tudi našo lepo naravo, zapele poznano pesmico, se slikale…

Na vrhu smo si privoščile daljši počitek ter pojedle prigrizek iz nahrbtnika. V knjižico Ciciban planinec sta si dali žig vrha in žig MO Iskra Kranj.

Izlet je bil prijeten, imele smo se lepo in tudi snidenje s starši je bilo prijetno.

Na koncu smo si zaželeli lep vikend in se poslovili.

Besedilo in slike

Alenka Kavčič

 

Read More

MESEC MAJ V NAJDIHOJCI

Mesec maj je bil v našem vrtcu naklonjen Soncu, svetlobi in Kranjskim čebelam.

Otroci so preko dejavnosti skozi jogo pozdravljali Sonce, peli in plesali na pesem Čebelice – Ribič Pepe. Obiskali Mestno knjižnico in si ogledali razstavo o čebelah. S kredami risali sence na asfaltnem igrišču, se igrali s senčnimi lutkami. Ogledali so si kratek film o Soncu; Lepši svet – Uporabimo sonce, ter se igrali gibalne igre senc preko kartic. S sodelavko sva izdelali svetlobno škatlo, ki je potovala po oddelkih. Na svetlobni škatli je bil droben pesek po katerem so otroci risali s prsti.

20. maj je svetovni dan čebel, zato smo velik del meseca posvetili Kranjskim čebelam. V našem oddelku smo izdelali čebelnjak na katerem je bilo petnajst panjskih končnic. Panjske končnice so izdelali, narisali otroci vseh oddelkov. Čebelnjak je krasil oglasno desko v prostorih vrtca.  Na vsakem panju je bil pripet listek z različnimi nalogami in vprašanji, katere je vsak oddelek uresničeval po svojih zmožnostih. V naravi so otroci šteli čebelice in druge travniške živalice ter si ogledali pravi čebelnjak. Po oddelkih je potovala tudi knjiga z naslovom Čebelčnjaček (U. Vinder). Ogledali so si kratek film o Čebelah – Firbcologi in Čebelici Klari – Kranjski čebeli. Ob koncu meseca pa so si otroci ogledali predstavo z naslovom, Pikapolonica in pike, ki smo jo zaigrale vzgojiteljice vrtčevskih oddelkov.

Zapisala vzg. Urška

Read More

NOVIČKE MAJ

Majsko dogajanje v vrtcu Čirče je bilo zelo pestro. Ves čas se je nekaj dogajalo.

Kadar je bilo lepo vreme smo vse tri skupine veliko časa preživele v gozdu, kjer se v našem kotičku igramo ter raziskujemo. Vsak dan odkrijemo kaj novega. Na travniku in v gozdu smo iskali drobne živali in do njih razvijali spoštljiv odnos.

13. 5. nas je v vrtcu obiskala gospa iz mini živalskega vrta na Bledu Čudežne zverinice, ki nam je pokazala in predstavila različne eksotične živali: tisočnogo, kraljevega pitona, paličnjaka, činčilo, grško želvo in leopardjega gekona.

S starejša skupino smo odšli  na težko pričakovani izlet v Kekčevo deželo.  Navdušeno smo se srečali s Kekcem, Mojco, teto Pehto ter drugimi junaki.  Ustrašili se nismo niti Bedanca.  V pomladanski naravi smo preživeli res lep dan.

Ob koncu meseca smo odšli še na pohod v Preddvor po poti Preddvorskih štorkelj. Pot je bila izredno zanimiva in polna izzivov, ki smo jih skupaj premagali.

V tem mesecu  so k nam s smetarskim vozilom prišli še  uslužbenci Komunala Kranj, ki so nas seznanili s svojim vozilom in načinom zbiranja odpadkov.

Zapisala: Metka Boncelj

Read More

PRAVLJIČNI VRTILJAK

V letošnjem šolskem letu je bila naša rdeča nit Pravljični vrtiljak.

V vrtcu smo imeli kotiček, kjer je bil obešen vrtiljak. Skozi celo šolsko leto smo vsi oddelki nanj obešali naslove knjig in pravljic, ki smo jih prebirali. Tako so starši spoznali in pridobivali ideje o raznoliki in kakovostni literaturi.

Za zaključno srečanje s starši celega vrtca, ki je bilo 5. junija, pa smo skupaj z otroki pripravili predstavo Pravljični vrtiljak. Otroci in vzgojitelji smo odigrali dramsko predstavo Jure noče v vrtec, ki je nasmejala in navdušila vse prisotne. V predstavi se je vsaka skupina predstavila na svoj način, ob tem pa nas je spremljala babica otroka iz našega vrtca na elektronski klaviaturi.

Po predstavi smo se skupaj posladkali z sladoledom, ohladili z ledenim čajem in prijetno družili.

Zapisala Brigita Maja

Read More

LETOVANJE »ČEBELIC« V GORJAH

NAS AVTOBUS ŽE ČAKA ZDAJ,

ODPELJE NAS V PRAVI RAJ,

VSI VESELI POJEMO,

PRIJATELJEM ZDAJ MAHAMO,

ŠE DOLGA POT PRED NAMI JE,

PRTLJAŽNIK POLN KOVČKOV JE,

MI PA KOMAJ ČAKAMO,

DA NA POT GREMO.

Refren:

V GORJE GREMO MI,

SE VESELIMO VSI,

TAM V GORJAH JE PRAV LEPO,

PTIČKI NAM ŽE VESELO POJO,

BOMO V GORJAH MI TRI DNI,

RAZISKALI VSE POTI,

ZVEČER PA V KOČICI,

ŠE SKUPAJ ZAPLESALI BOMO VSI.

 

S to prelepo izkušnjo se kmalu zaključi druženje vzgojiteljic in otrok najstarejših skupin. Radi se bomo spominjali vsega lepega, kar smo doživeli in edinstvene preizkušnje, ko so se otroci prvič podali na pot raziskovanja brez staršev.

Bilo nam je lepo.

Marta, Neža, Ajda, Nevenka, Jana

Read More
Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri