PROJEKT FIT SLOVENIJA – FIT INTERNATIONAL

Ena od osnovnih dejavnosti človeka za preživetje in življenje  je gibanje.  Kakšen odnos imamo do gibanja pa je v veliki večini odvisno od izkušenj, ki jih imamo in smo jih pridobili že v najzgodnejšem obdobju življenja.

Zato je ravno predšolsko obdobje tisto, ki ga moramo čim bolj izkoristiti  – tako starši, kot strokovni delavci in otroku nuditi čim več izkušenj, povezanih z gibanjem.

Mednarodni projekt Fit Slovenija – Fit international, v katerega smo vključeni od leta 2014, je projekt za promocijo telesne dejavnosti za krepitev zdravja otrok v vseh okoljih in nova inovativna strategija za poučevanje in vseživljenjsko učenje otrok z namenom zdravega celostnega razvoja.

V projekt je vključen ves zavod. Štiri strokovne delavke – koordinatorke,  se udeležujejo teoretično –praktičnih izobraževanj:

  1.  Športni program Kids in motion
  2. Program učenje v gibanju – aktivne igre za aktivne možgane

Znanje prenašajo kolegicam, vključenih v  strokovni tim, ki nova znanja in informacije prenašajo v enote in jih implementirajo v oddelke.

V šolskem letu 2016/2017 se bo izvedla raziskava »Spremljanje učinkovitosti Fit pedagogike« z namenom pridobiti objektivne rezultate učinkovitosti Fit pedagogike. V raziskavi bosta sodelovala modelni in kontrolni oddelek.

Poleg omenjene raziskave  strokovne delavke spremljajo gibalni napredek posameznega otroka preko obrazca, kjer beležijo stanje ravnotežja, skoka v daljino in vlečenje telesa.

Že tradicionalno  obeležujemo 15.10. Svetovni dan hoje, 20.01. Dan brez multimedije in 07.04. Svetovni dan zdravja.

Znotraj projekta Fit international pa poteka še projekt Fit4kid Network.  V njem aktivno sodelujejo 3 strokovne delavke – multiplikatorke, ki bodo osvojena znanja prenašale na nivoju pedagoških delavcev, oddelkov in staršev.

Skozi celo obdobje trajanja projekta od 2014 – 2017 so se in se   bodo multpilikatorke udeležile naslednjih strokovnih usposabljanj, ki so prilagojena potrebam zagotavljanja trajnosti:

  1. Razumeti psihomotorično učenje
  2. Prepoznavanje tipologije ljudi in čustvena inteligenca
  3. Fiziologija v izobraževanju
  4. Telesna dejavnost za kakovost življenja
  5. Nevro-izobraževanje
  6. Predavatelj 3. tisočletja in njegove kompetence
Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri