Vpis za šolsko leto 2021/22

Obvestila in dogodki

SOBOTNO GASILSKO DRUŽENJE

Na deževno soboto smo se pred gasilskim domom Golnik zbrali ter se na gasilsko tekmovanje »zagnali«. Iz gorečega vrtca smo se uspešno rešili, saj gasilci iz Gorič in Golnika za nas so poskrbeli. Skupaj s starši smo se v igrah preizkusili ter ogenj z vodo pogasili, sestavljanko hitro sestavili in cevi pravilno namestili.
Skupaj smo se krasno imeli in se na koncu medalje in pokala veselili!

Kolektiv Ostržek

TEDEN OTROKA: »SKUPAJ SE IMAMO DOBRO«

V tednu otroka od 3. do 7. oktobra smo se v vrtcu dobro imeli in stkali nova prijateljstva. Mali in veliki smo se podali na sprehod ter v gozdu nabrali kostanj, katerega smo naslednji dan spekli ter se zraven posladkali s palačinkami ob zvokih glasbe. Strokovni delavci smo otrokom zaigrali igro po knjigi Vse najboljše, Puhica!
Teden smo zaključili z dnevi odprtih vrat, kjer so otroci skozi hodnik premagovali ovire ter prehajali po sobah z najrazličnejšimi dejavnostmi.

Kolektiv Ostržek

Kostanjev piknik

TRADICIONALNI KOSTANJEV PIKNIK V JANINI- torek, 18. 10. 2022

Otroci so skupaj s starši nabirali kostanj in nam ga tekom tedna prinašali v vrtec. Tako smo jim lahko pripravili pečen in kuhan kostanj. Na igrišču nam je zadišala tudi bučna juha.
Otroci so lahko ustvarjali z naravnim materialom in se razgibali na gibalno jesenskem poligonu.
Letos smo izvedli tudi izmenjevalnico zimskih oblačil, ki je bila uspešna, saj so si tako lahko izmenjali zimska oblačila za svoje otroke.

Podnebni tek

PODNEBNI TEK, “ČAS SE IZTEKA”

Z namenom opozarjanja na podnebne spremembe in ohranjanja biotske pestrosti, v obdobju od 30. septembra do 6. novembra poteka najdaljši podnebni tek “Čas se izteka”. Štafetna palica potuje vse od Škotske do Egipta. V Sloveniji je bila v torek, 18. in sredo, 19. oktobra 2022. Zato smo v vrtcu Čebelica v sredo, 19. 10. 2022 izvedli simbolični štafetni tek. V teku je sodelovalo 89 otrok. Skupaj smo pretekli okoli 17.370 m.

Kolektiv vrtec Čebelica

Kostanjev piknik

Kostanjev škratek

 

Skrije se pod korenine –

še besedice ne zine –

pa bodice ostre kuje.

Niti ure ne miruje.

Od poletja do jeseni

so oklepi narejeni.

In potem gre škratek spat –

mi pa sladki kostanj brat!

(Neža Maurer)

 

 

V torek, 18. 10. 2022, smo v vrtcu Čebelica organizirali kostanjev piknik. V prijetni družbi, smo okusili bučno juho, ki sta jo pripravili starejši skupini, in se posladkali s pečenim kostanjem in palačinkami. Dobre volje ni manjkalo.

Kolektiv vrtca Čebelica

Arhivi

Utrinki

Utrinki
Oddelkov

95

Otrok

Več kot 1660

Zaposlenih

Več kot 335

Enot

15

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri