Planina 39, 4000 Kranj
04 20 19 236,  04 20 19 220 in 04 25 19 675

cebelica@kranjski-vrtci.si

3 oddelki I. starostnega obdobja
5 oddelki II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 6.00 do 16.30 ure.

ČEBELICA je hiša, kjer vsak dan odmeva otroški smeh in pesem, se nahaja v bližini mesta. Z glavne ceste se vidi le del našega igrišča, peskovniki in igrala pa stojijo za vrtcem. Zgradili smo jo z odprtostjo, prijaznostjo in radostjo.

ČEBELICA je hiša, kjer vsak dan odmeva otroški smeh. Zgradili smo jo z odprtostjo, prijaznostjo in radostjo. Vrtec obiskujejo otroci od prvega leta starosti do vstopa v šolo. Nahaja se v bližini mesta. Z glavne ceste se vidi le del našega igrišča, peskovniki in igrala pa stojijo za vrtcem.

Prijateljske vezi začnemo tkati s prvim dnem vstopa otroka v vrtec ter jih ohranjamo skozi celotno vrtčevsko obdobje. Slednje izvajamo preko različnih dejavnosti in druženj celotnega vrtca. Tako se vsi otroci poznajo med seboj. Prijateljske vezi pa nadgrajujemo tudi z različnimi druženji v širšem okolju. Razstavljamo izdelke v bližnjih trgovskih centrih, nastopamo in obiščemo starejše ljudi v domu upokojencev.

Otroški duh krepimo z vsakodnevnim bivanjem na prostem, pri čemer nas vreme ne ovira. Sodelujemo pri različnih športnih aktivnostih, ki so včasih tudi tekmovalnega duha (mini olimpijada, tek). V povezovanju z bližnjo osnovno šolo izvajamo telovadne urice v športni dvorani.

Kulturo in umetnost otrokom približamo z različnimi lutkovnimi in igranimi predstavami ter obiski kulturnih ustanov. Organizirano imamo dramsko skupino staršev, ki letno pripravi kar dve predstavi za otroke.

S starši se družimo še na kostanjevem pikniku, novoletni čajanki, igrah brez meja in planinskih izletih. Seveda pa v vrtec povabimo tudi dedke in babice. Skupaj se družimo na Tradicionalnem slovenskem zajtrku.

Ker stremimo k največji kvaliteti dela z otroki, vrtčevski program obogatimo z letovanjem, bralno značko ter zgodnjim poučevanjem angleškega jezika.

Trudimo se, da se vsak VAŠ = NAŠ otrok v vrtcu počuti sprejetega, varnega in slišanega.

cebelice

Novičke

POSLOVILNI PIKNIK ZA JANO

 

Smo se v soboto na pikniku dobili,

da bi od naše sodelavke Jane se poslovili,

a to ni bila samo zabava,

to bila delavnica je prava.

 

Perilo je treba vsak dan zložiti,

tud galanterijo v omaro postrojiti,

in delo se tudi ne bo končalo,

ko Jana odšla bo v penzijo.

 

Kostum za lisico nam ravno še manjka,

in Jani šivanje ni več uganka,

zato zdaj urezane kose blaga,

je treba sešiti kar se le da.

 

Ko delo vse je postorjeno,

zaslužimo vsi si kosilo pošteno,

na koncu zaželimo si vsi,

da takih bilo bi veliko še dni.

   

Kolektiv Čebelice

Sankanje na Jezerskem

V soboto, 29.2.2020, smo se, otroci in starši najstarejše skupine otrok starosti 5-6 let, odpravili na zimsko srečanje na Jezersko. Odločili smo se, da izkoristimo malo snega in se podamo na sankaško progo. Sončno in vetrovno dopoldne je bilo kot nalašč primerno za sankanje in uživanje v vragolijah na snegu. Bilo je zabavno, še posebno zato, ker smo se v letošnji zimi, s snegom, srečali le redki.

                                                                                                                                                                 Zapisala Špela Pirih

PUSTOVANJE

 

V naših krogih je bilo vse polno šeg in običajev pred prihodom pomladi. Vsi ti prazniki so imeli vesel značaj – klicali so pomlad in izganjali zimo.

Tudi v našem vrtcu smo obeležili običaj pustovanja, zime nam ni bilo treba odgnati, se pa vsi veselimo pomladi.

Hopsa sa, tralala, pustna nedelja,

Lan¨ sem bil krofov sit, letos pa zelja,…

   

Kolektiv vrtca

MEDNARODNA PUSTNA POVORKA V KRANJU

 

V soboto, 22.2.2020, smo zopet aktivno sodelovali pri Mednarodni pustni povorki v Kranju. Letos smo se prelevili v 101 Dalmatinca in se uspešno izognili zlobni nameri Cruelle de vil in njeni izdelavi novega plašča iz naših kožuščkov.

Ponosno smo se sprehodili v povorki in pokazali naše kostume ob konca pa se zasluženo posladkali s pustnimi krofi in si ogledali še ostale pustne maske, ki so se predstavile na karnevalu.

       

Kolektiv vrtca Čebelica

KULTURNI DAN Z MEŠANIM PEVSKIM ZBOROM PETRA LIPARJA

 

V februarju smo se v vrtcu Čebelica posvetili kulturi. V sredo, 12. 2. 2020 pa je bil poseben dan. Na obisk smo povabili mešani pevski zbor »Petra Liparja« društva upokojencev Kranj, ki deluje že od leta 2013. Obiskalo nas je veliko pevcev in pevk zbora. Pripravili so nam zanimiv program. Otrokom so predstavili in demonstrirali kako zveni ženski, moški in kako mešani pevski zbor. Zapeli so nam nekaj umetnih, ter ljudskih pesmi. Za začetek smo poslušali tudi poezijo ob spremljavi citer. Na koncu pa nam je gospa Breda Kavčič na citre zaigrala Cvetje v jeseni. Otroci in odrasli smo uživali, ravno tako pa tudi pevci.

 

                                                                                     Kolektiv vrtca Čebelica

Kje je zima

»Kje je zima?, Kje je sneg?, Kdaj se bomo sankali?«, nas sprašujejo otroci. Težko jim je dati pravi odgovor, lahko pa jim snežno deželo pričaramo kar v vrtcu.

S pravljico »Nekega snežnega dne« smo otrokom vsaj za kratek čas pričarale zimo.

     

Kolektiv vrtca

Bazar v vrtcu Čebelica

 

V četrtek, 28.11.2019, je bilo v našem vrtcu zopet veselo in razigrano. Starši in otroci so lahko izbirali različne predmete na bazarju ter si ogledali igrano predstavo.

Dramska skupina staršev je pripravila igrano predstavo z naslovom Muca Copatarica. Skozi igro nas je popeljala v pravljični svet copatk in pravljičnih junakov ter nam pričarala nasmehe na obraz.

         

Kolektiv vrtca Čebelica

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK Z BABICAMI IN DEDKI

 

V petek, 15. 11. 2019 smo v našem vrtcu imeli tradicionalni slovenski zajtrk. Dve skupini iz naše enote, sta se odločili, da bomo na zajtrk povabili tudi babice in dedke. Stari starši so se povabilu z veseljem odzvali in prišli so v velikem številu.

Najprej smo se skupaj pripravili na zajtrk, nato smo zajtrkovali in kasneje je sledila še skupna igra. V skupini 4-5 smo na željo otrok izvedli izdelovanje zimske dekoracije za našo igralnico.

Vsi skupaj so ta dan neizmerno uživali.

Popoldan pa smo na ravni enote v garderobah pripravili pogostitev za starše.

   Zapisala Jerneja Terlikar

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri