Planina 39, 4000 Kranj
04 20 19 236,  04 20 19 220 in 04 25 19 675

cebelica@kranjski-vrtci.si

3 oddelki I. starostnega obdobja
5 oddelki II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 6.00 do 16.30 ure.

ČEBELICA je hiša, kjer vsak dan odmeva otroški smeh in pesem, se nahaja v bližini mesta. Z glavne ceste se vidi le del našega igrišča, peskovniki in igrala pa stojijo za vrtcem. Zgradili smo jo z odprtostjo, prijaznostjo in radostjo.

ČEBELICA je hiša, kjer vsak dan odmeva otroški smeh. Zgradili smo jo z odprtostjo, prijaznostjo in radostjo. Vrtec obiskujejo otroci od prvega leta starosti do vstopa v šolo. Nahaja se v bližini mesta. Z glavne ceste se vidi le del našega igrišča, peskovniki in igrala pa stojijo za vrtcem.

Prijateljske vezi začnemo tkati s prvim dnem vstopa otroka v vrtec ter jih ohranjamo skozi celotno vrtčevsko obdobje. Slednje izvajamo preko različnih dejavnosti in druženj celotnega vrtca. Tako se vsi otroci poznajo med seboj. Prijateljske vezi pa nadgrajujemo tudi z različnimi druženji v širšem okolju. Razstavljamo izdelke v bližnjih trgovskih centrih, nastopamo in obiščemo starejše ljudi v domu upokojencev.

Otroški duh krepimo z vsakodnevnim bivanjem na prostem, pri čemer nas vreme ne ovira. Sodelujemo pri različnih športnih aktivnostih, ki so včasih tudi tekmovalnega duha (mini olimpijada, tek). V povezovanju z bližnjo osnovno šolo izvajamo telovadne urice v športni dvorani.

Kulturo in umetnost otrokom približamo z različnimi lutkovnimi in igranimi predstavami ter obiski kulturnih ustanov. Organizirano imamo dramsko skupino staršev, ki letno pripravi kar dve predstavi za otroke.

S starši se družimo še na kostanjevem pikniku, novoletni čajanki, igrah brez meja in planinskih izletih. Seveda pa v vrtec povabimo tudi dedke in babice. Skupaj se družimo na Tradicionalnem slovenskem zajtrku.

Ker stremimo k največji kvaliteti dela z otroki, vrtčevski program obogatimo z letovanjem, bralno značko ter zgodnjim poučevanjem angleškega jezika.

Trudimo se, da se vsak VAŠ = NAŠ otrok v vrtcu počuti sprejetega, varnega in slišanega.

cebelice

Novičke

TEDEN OTROKA

 

»ODGOVOR JE POGOVOR«

V Čebelici je bil teden otroka prepleten s knjigami, ki so spodbujale k pogovoru o različnih temah. V garderobi smo si z blazinami vsako jutro pripravili udoben dnevni prostor, poslušali pravljico in se pogovarjali. Teden smo začeli z zgodbo Kaj storiš s problemom (Kobi Yamada), ki nas je spodbudila k pogovoru o tem zakaj sploh so problemi? Izzovejo nas, oblikujejo nas, spodbujajo nas in nam pomagajo odkriti, kako močni ter pogumni v resnici smo. Nadaljevali smo z zgodbo Koštrun prepirun ali kako se izognemo prepiru (Barbel Spathelf) in sestavili seznam pravil, ki bi prepire preprečil ter z zgodbo Gobčko in Hopko (Žiga X. Gombač), ki govori o težavah, ki jih ima deček v vrtcu in kako očetu uspe, s pomočjo dveh prijateljev – senčnih lutk, otroka spraviti do pogovora in dobre volje. Ta zgodba je bila tudi uvod v senčno gledališke, ki smo ga strokovne delavke nadgradile z igrico Trije prašički (senčno gledališče). Cilj je bil, da se otroci zavedajo, da lahko svoje težave zaupajo staršem, nam vzgojiteljem ter nenazadnje tudi lutki, ki jih brez pripomb vedno posluša.

Ves teden so se po igralnicah odvijale razne socialne igre, ki so otroke spodbujale k zaupanju, pogovoru, sodelovanju. Na voljo so bile knjige, ki so spodbujale k pogovoru o različnih temah (Čas je velika smetanova torta – zakaj imajo starši tako malo časa za nas, Dedkov otok – izguba ljubljene osebe, Še se bova videla – pogrešanje itd.) Otroci so se naučili deklamacijo Napis (Barbara Gregorič Gorenc) Najstarejši skupini pa sta pričeli s CAP delavnicami (program NEON – za preventivo nasilja in zlorabe otrok), ki se bodo nadaljevale tudi v prihodnjih dveh tednih.

Na jaslični strani smo se trudile s pridobivanjem zaupanja otrok in najlažje gre takrat, ko ti otrok zleze v naročje. Teden je bil pester, razigran, poln sodelovanja.

ODGOVOR JE POGOVOR

Ko otrok želi pogovor

v varno se naročje skrije,

in v varnem tem zavetju,

svoje želje, misli zlije.

 

Otroške misli so zaklad,

zato preprosto moraš jih imeti rad,

saj vse kar tebi povedo,

mislijo res iskreno.

 

Naj ne bo vam škoda časa,

čas z otrokom vse prekaša,

saj od njegovih teh idej,

svet lahko je lepši kot kdaj prej.

       

Kolektiv vrtca

PRVI JESENSKI DAN IN DAN ŠPORTA v vrtcu Čebelica

 

Ko v vas prišla je botra jesen,

Dan zares je bil meglen,

Smo sonce ves čas mi čakali,

medtem pa z Botro klepetali.

Jabolka, hruške in sliva,

vse v njeni košari se skriva,

okusili radi mi bi vse,

da lička rdeče obarvajo se.

Ko sonce le je posijalo,

na prosto nas takoj je gnalo,

da celo bi telo okrepili

in svežega se zraka naužili.

Ni važno kje gibanje nam se dogaja,

mi tečemo vedno od začetka do kraja,

danes še posebno smo polni energije,

saj sadje zares veliko je vlije.

Pretekli mi smo celo pot,

uspelo nam je brez nezgod,

smo športniki mali danes postali,

s priznanjem na koncu se vsi pobahali.

Kolektiv vrtca

       

POSLOVILNI PIKNIK ZA JANO

 

Smo se v soboto na pikniku dobili,

da bi od naše sodelavke Jane se poslovili,

a to ni bila samo zabava,

to bila delavnica je prava.

 

Perilo je treba vsak dan zložiti,

tud galanterijo v omaro postrojiti,

in delo se tudi ne bo končalo,

ko Jana odšla bo v penzijo.

 

Kostum za lisico nam ravno še manjka,

in Jani šivanje ni več uganka,

zato zdaj urezane kose blaga,

je treba sešiti kar se le da.

 

Ko delo vse je postorjeno,

zaslužimo vsi si kosilo pošteno,

na koncu zaželimo si vsi,

da takih bilo bi veliko še dni.

   

Kolektiv Čebelice

Sankanje na Jezerskem

V soboto, 29.2.2020, smo se, otroci in starši najstarejše skupine otrok starosti 5-6 let, odpravili na zimsko srečanje na Jezersko. Odločili smo se, da izkoristimo malo snega in se podamo na sankaško progo. Sončno in vetrovno dopoldne je bilo kot nalašč primerno za sankanje in uživanje v vragolijah na snegu. Bilo je zabavno, še posebno zato, ker smo se v letošnji zimi, s snegom, srečali le redki.

                                                                                                                                                                 Zapisala Špela Pirih

PUSTOVANJE

 

V naših krogih je bilo vse polno šeg in običajev pred prihodom pomladi. Vsi ti prazniki so imeli vesel značaj – klicali so pomlad in izganjali zimo.

Tudi v našem vrtcu smo obeležili običaj pustovanja, zime nam ni bilo treba odgnati, se pa vsi veselimo pomladi.

Hopsa sa, tralala, pustna nedelja,

Lan¨ sem bil krofov sit, letos pa zelja,…

   

Kolektiv vrtca

MEDNARODNA PUSTNA POVORKA V KRANJU

 

V soboto, 22.2.2020, smo zopet aktivno sodelovali pri Mednarodni pustni povorki v Kranju. Letos smo se prelevili v 101 Dalmatinca in se uspešno izognili zlobni nameri Cruelle de vil in njeni izdelavi novega plašča iz naših kožuščkov.

Ponosno smo se sprehodili v povorki in pokazali naše kostume ob konca pa se zasluženo posladkali s pustnimi krofi in si ogledali še ostale pustne maske, ki so se predstavile na karnevalu.

       

Kolektiv vrtca Čebelica

KULTURNI DAN Z MEŠANIM PEVSKIM ZBOROM PETRA LIPARJA

 

V februarju smo se v vrtcu Čebelica posvetili kulturi. V sredo, 12. 2. 2020 pa je bil poseben dan. Na obisk smo povabili mešani pevski zbor »Petra Liparja« društva upokojencev Kranj, ki deluje že od leta 2013. Obiskalo nas je veliko pevcev in pevk zbora. Pripravili so nam zanimiv program. Otrokom so predstavili in demonstrirali kako zveni ženski, moški in kako mešani pevski zbor. Zapeli so nam nekaj umetnih, ter ljudskih pesmi. Za začetek smo poslušali tudi poezijo ob spremljavi citer. Na koncu pa nam je gospa Breda Kavčič na citre zaigrala Cvetje v jeseni. Otroci in odrasli smo uživali, ravno tako pa tudi pevci.

 

                                                                                     Kolektiv vrtca Čebelica

Kje je zima

»Kje je zima?, Kje je sneg?, Kdaj se bomo sankali?«, nas sprašujejo otroci. Težko jim je dati pravi odgovor, lahko pa jim snežno deželo pričaramo kar v vrtcu.

S pravljico »Nekega snežnega dne« smo otrokom vsaj za kratek čas pričarale zimo.

     

Kolektiv vrtca

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri