Planina 39, 4000 Kranj
04 20 19 236,  04 20 19 220 in 04 25 19 675

cebelica@kranjski-vrtci.si

3 oddelki I. starostnega obdobja
5 oddelki II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 6.00 do 16.30 ure.

ČEBELICA je hiša, kjer vsak dan odmeva otroški smeh in pesem, se nahaja v bližini mesta. Z glavne ceste se vidi le del našega igrišča, peskovniki in igrala pa stojijo za vrtcem. Zgradili smo jo z odprtostjo, prijaznostjo in radostjo.

ČEBELICA je hiša, kjer vsak dan odmeva otroški smeh. Zgradili smo jo z odprtostjo, prijaznostjo in radostjo. Vrtec obiskujejo otroci od prvega leta starosti do vstopa v šolo. Nahaja se v bližini mesta. Z glavne ceste se vidi le del našega igrišča, peskovniki in igrala pa stojijo za vrtcem.

Prijateljske vezi začnemo tkati s prvim dnem vstopa otroka v vrtec ter jih ohranjamo skozi celotno vrtčevsko obdobje. Slednje izvajamo preko različnih dejavnosti in druženj celotnega vrtca. Tako se vsi otroci poznajo med seboj. Prijateljske vezi pa nadgrajujemo tudi z različnimi druženji v širšem okolju. Razstavljamo izdelke v bližnjih trgovskih centrih, nastopamo in obiščemo starejše ljudi v domu upokojencev.

Otroški duh krepimo z vsakodnevnim bivanjem na prostem, pri čemer nas vreme ne ovira. Sodelujemo pri različnih športnih aktivnostih, ki so včasih tudi tekmovalnega duha (mini olimpijada, tek). V povezovanju z bližnjo osnovno šolo izvajamo telovadne urice v športni dvorani.

Kulturo in umetnost otrokom približamo z različnimi lutkovnimi in igranimi predstavami ter obiski kulturnih ustanov. Organizirano imamo dramsko skupino staršev, ki letno pripravi kar dve predstavi za otroke.

S starši se družimo še na kostanjevem pikniku, novoletni čajanki, igrah brez meja in planinskih izletih. Seveda pa v vrtec povabimo tudi dedke in babice. Skupaj se družimo na Tradicionalnem slovenskem zajtrku.

Ker stremimo k največji kvaliteti dela z otroki, vrtčevski program obogatimo z letovanjem, bralno značko ter zgodnjim poučevanjem angleškega jezika.

Trudimo se, da se vsak VAŠ = NAŠ otrok v vrtcu počuti sprejetega, varnega in slišanega.

cebelice

Novičke

POHOD NA SV.PETRA NAD BEGUNJAMI

 

V soboto, 2.10.2021 smo organizirali jesenski pohod za otroke in starše. Vzpeli smo se na Svetega Petra nad Begunjami.

Zbrali smo se pri rekreacijskem centru Krpin, kjer so se otroci razveselili številnih igral.

Na pohod smo se odpravili skozi gozd, po trim stezi, kjer smo preizkušali svoje različne spretnosti. Kmalu smo prispeli do prve postaje, kjer so nas čakale različne uteži in preizkušnje v plezanju.

Do vrha nas je ločilo še malo napora, a ko smo prispeli do cerkve svetega Petra, nas je razgled razveselil in nam dal novih moči za zadnji vzpon do sankaške koče.

Pri koči so otroke pričakali tobogani in nagrada, pisani baloni in štampiljke. Okrepčali smo se s čajem, prigrizki in sendviči ter se vsi nasmejani vrnili po kolovozu nazaj do izhodišča.

Res je bil čudovit oktobrski dan!

   

 

MNOŽIČNI TEK OTROK

 

ZAČNI MLAD, TEKMUJ POŠTENO

 

V ČETRTEK, 23.9.2021, SMO V VRTCU ČEBELICA IZVEDLI MOŽIČNI TEK OTROK.

      

PRVI JESENSKI DAN

 

Obiskal nas je Palček Zelenjavček. To je zabaven »fantič«, ki vsakogar vzpodbudi, da poje več zelenjave. Dobro je, da vsi vemo, da zelenjava veselje v očke vrača in da je rdeča pesa zdravja vreča. To nam je palček zaupal tudi v svoji pesmici.

 

JAZ SEM PALČEK ZELENJAVČEK,

KDO ME ZDAJ ŠE NE POZNA,

VES DAN V VRTCU SE SPREHAJAM

IN POKUKAM SEM IN TJA.

OTROCI V VRTCU NISTE ZDRAVI,

TO VELIKO MI POVE,

DA PREMALO ZELENJAVE,

VSAK OD VAS JE RES POJE.

RDEČA PESA IN KORENJE,

V OČKE VRAČA VAM VESELJE,

PA ŠE ZELJE IN ŠPINAČA,

RDEČA BODO LIČKA VAŠA.

TODA ČISTA JE RESNICA,

TO VAM NA UHO POVEM,

DA VZGOJITELJICA VAŠA,

BROKOLIJA SPLOH NE JÉ.

 

       

 

Kolektiv vrtca

SAME SVOJMOJSTER

 

Uspelo nam je! Nekega dopoldneva smo se vzgojiteljice pogovarjale, kako bi imele lepše urejeno igrišče in kaj bi lahko tudi same prispevale k temu.

Najprej sta Marta in Neža uredili naše »gume« in posadili cvetje, dodali še kamenje in malo zemlje.

Nato smo dobile idejo, kako bi zapolnile prostor okoli naše zunanje lope. Vsaka je nekaj prispevala in nastala je čutna pot iz naravnih materialov. Otroci so jo bili zelo veseli.

Za piko na i, pa nam je podjetje Helios iz Domžal doniralo 10L barve za les. Skupaj s starši smo izvedle delovno akcijo in v enem popoldnevu smo prebrusili celotno lopo in ograjo terase, ter tudi pobarvali.

Tako je postalo igrišče lepše, bolj domače in vse smo zelo zadovoljne.

HVALA PODJETJU HELIOS ZA DONIRANO BARVO!

       

Neža Brenčič Perne

SLOVENSKI TRADICIONALNI ZAJTRK

 

Zaradi ukrepov, ki jih narekuje epidemija, je bil tudi letošnji tradicionalni zajtrk drugačen. Obeležili smo ga v petek, 11.junija 2021. Tokrat žal brez dedkov in babic, ki so se vsako leto odzvali našemu povabilu.

Kljub vsemu smo želeli narediti ta dan malce bolj poseben. Otroci so se preko različnih dejavnosti cel teden seznanjali s čebelami in pripravili smo razstavo »Čebela je v mesto priletela«.

Tradicionalni zajtrk pa smo pojedli na terasi, kjer so nas poleg okusov božali še sončni žarki.

 

 

   Predogled slike

POHOD NA MENGEŠKO KOČO

POHOD NA MENGEŠKO KOČO

V soboto, 5.6.2021 smo se podali na popoln izlet. Obiskali smo Mengeško kočo na Gobavici, ki stoji na gozdnem hribčku nad Mengšem.

Pot do vrha smo prehodili po trim stezi, ki nam je ponujala različne izzive z rekreacijskimi napravami.

Na vrhu sredi gozda nas je čakal mini živalski vrt, otroška igrala in gostišče. Po veselem druženju z živalmi, igranju in klepetanju smo se po isti poti vrnili nazaj do izhodišča.

   

Letovanje na Pokljuki

Otroci dveh predšolskih skupin smo konec maja letovali na Pokljuki.

Vodič Dušan nam je s škratkom Jurčkom in rdečo nitjo letovanja zakladom pokljuških škratov pričaral pravljično letovanje.

Škratka Jurčka, ki nas je ves čas opazoval in nam tudi občasno ponagajal, smo iskali po pokljuških čarobnih gozdovih, na pohodih, v biatlonskem tunelu… Tam nam je vodič Dušan predstavil šport biatlon, ki zajema dve disciplini: smučarski tek ali kros, ter streljanje z malokalibrsko puško s katero se je vsak otrok tudi fotografiral v akciji, kot pravi biatlonec.

Iskali smo škratov zaklad, ter raziskali vse skrivne kotičke in ga seveda našli. Na koncu smo se z njim posladkali. Spoznavali smo zanimivosti Rudnega polja, na pohodih urili svojo vztrajnost, ter se seznanili z živalskim in rastlinskim svetom značilnim za Pokljuko.

Najpomembneje pa je bilo to, da smo spoznali, kako samostojni smo že lahko, ter še bolj poglobili prijateljske vezi, ki so v skupinah že tako zelo močne in prepletene.

 

Prelepa in skrivnostna Pokljuka nas je očarala in želimo si, da bi se kmalu spet vrnili.

          

Mojca in Jerneja

 

Letovanje na Pokljuki

Spoštovani starši,

sporočamo vam, da so otroci varno in srečno prispeli na Pokljuko.

Odhod iz Pokljuke v petek, 28.5.2021 ob 14.00.

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri