Planina 39, 4000 Kranj
04 20 19 236,  04 20 19 220 in 04 25 19 675

cebelica@kranjski-vrtci.si

3 oddelki I. starostnega obdobja
5 oddelki II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 6.00 do 16.30 ure.

ČEBELICA je hiša, kjer vsak dan odmeva otroški smeh in pesem, se nahaja v bližini mesta. Z glavne ceste se vidi le del našega igrišča, peskovniki in igrala pa stojijo za vrtcem. Zgradili smo jo z odprtostjo, prijaznostjo in radostjo.

ČEBELICA je hiša, kjer vsak dan odmeva otroški smeh. Zgradili smo jo z odprtostjo, prijaznostjo in radostjo. Vrtec obiskujejo otroci od prvega leta starosti do vstopa v šolo. Nahaja se v bližini mesta. Z glavne ceste se vidi le del našega igrišča, peskovniki in igrala pa stojijo za vrtcem.

Prijateljske vezi začnemo tkati s prvim dnem vstopa otroka v vrtec ter jih ohranjamo skozi celotno vrtčevsko obdobje. Slednje izvajamo preko različnih dejavnosti in druženj celotnega vrtca. Tako se vsi otroci poznajo med seboj. Prijateljske vezi pa nadgrajujemo tudi z različnimi druženji v širšem okolju. Razstavljamo izdelke v bližnjih trgovskih centrih, nastopamo in obiščemo starejše ljudi v domu upokojencev.

Otroški duh krepimo z vsakodnevnim bivanjem na prostem, pri čemer nas vreme ne ovira. Sodelujemo pri različnih športnih aktivnostih, ki so včasih tudi tekmovalnega duha (mini olimpijada, tek). V povezovanju z bližnjo osnovno šolo izvajamo telovadne urice v športni dvorani.

Kulturo in umetnost otrokom približamo z različnimi lutkovnimi in igranimi predstavami ter obiski kulturnih ustanov. Organizirano imamo dramsko skupino staršev, ki letno pripravi kar dve predstavi za otroke.

S starši se družimo še na kostanjevem pikniku, novoletni čajanki, igrah brez meja in planinskih izletih. Seveda pa v vrtec povabimo tudi dedke in babice. Skupaj se družimo na Tradicionalnem slovenskem zajtrku.

Ker stremimo k največji kvaliteti dela z otroki, vrtčevski program obogatimo z letovanjem, bralno značko ter zgodnjim poučevanjem angleškega jezika.

Trudimo se, da se vsak VAŠ = NAŠ otrok v vrtcu počuti sprejetega, varnega in slišanega.

Novičke

Dan zemlje

Zemlja praznuje,

kaj naj ji damo,

saj njenih misli

sploh ne poznamo?

 

V lončke smo rože vsi posejali,

z gredicami na vrtu se poigrali

in balkonček tudi naš

zdaj dobil je nov okras.

 

Za zemljo še naprej bomo pridno skrbeli,

odpadke reciklirali in ločevali,

z elektriko in vodo vsi varčevali,

čeprav otroci mi smo še mali.

 

NAJ BO VSAK DAN DAN ZEMLJE!

Kolektiv vrtca

Tek za zdravje

7.aprila vsako leto obeležujemo svetovni dan zdravja. Za zdravje skrbimo z zdravo prehrano, dobrim spancem, rednim gibanjem in še bi lahko naštevali.

V našem vrtcu je na ta dan vsaka skupina pretekla 100m, nekateri tudi več. Navijali smo en za drugega, se vzpodbujali in se na koncu razveselili zasluženih medalj.

Vsi smo bili zmagovalci!

Kolektiv vrtca

Pomlad

Spet nas pozdravlja topla pomlad…

»Rešili smo jo, prav zares. In zdaj nas bo vsak dan razveseljevala s toplim soncem, s cvetjem in petjem ptic.«

Z igrano predstavo Mala marjetica in gozdni mož, smo v vrtec pripeljale pomlad. Skupaj z otroki smo se je veselili.

 

Kolektiv vrtca

Gledališka predstava Moj dežnik je lahko balon ob 100. obletnici pisateljice Ele Peroci

V vrtcu Čebelica smo v mesecu marcu obeležili 100. obletnico pisateljice Ele Peroci. Vzgojitelji smo, skupaj z otroki iz najstarejše skupine, zaigrali glasbeno gledališko igro Moj dežnik je lahko balon, prirejeno po istoimenski knjigi slovenske pisateljice. Vrtec smo okrasili s plakati, kjer so predstavljena njena dela, s pravljično – pomladniki klobuki ter Jelkami z rumenimi dežniki.

Pustni torek

Na pustni torek, v vrtec niso prišli otroci ampak maškare. Ponosno so se sprehodile po posebni preprogi in skupaj z vzgojitelji rajale ob glasbi. Da bi pregnali zimo, smo se odpravili še na krajši sprevod po bližnji okolici.

Kulturni dan

S sredo,  9. 2. 2022 smo v vrtcu Čebelica imeli kulturni dan. Posvetili smo ga našemu največjemu slovenskemu pesniku Francetu Prešernu. Otroci so preko zgodbe z naslovom O dečku, ki je pisal pesmi, avtorice M. Podgoršek spoznavali življenje našega pesnika, ter se seznanili tudi z njegovo pesmijo Zdravljica. Zgodbo so si otroci ogledali preko IKT tehnologije in poslušanju spremljave citer. Vsi otroci, tako najmlajši kot tudi starejši, so z zanimanjem prisluhnili zgodbi. Na koncu smo si vsi skupaj ogledali še slovenske simbole in se posladkali s suhimi figami, ki nam jih je razdelil kar sam Prešeren.

Kolektiv vrtca Čebelica

Prešernov dan

Ker je mesec februar povezan s kulturo in je 8. februarja Prešernov dan, smo v starejših skupinah sklop namenili spoznavanju našega največjega pesnika.  Sprehodili smo se čez mesto do Prešernovega gaja, kamor smo povabili gledališkega igralca Bojana Beštra, interpreta Franceta Prešerna. Predstavil nam ga je, opisal njegovo življenje ter nam razdelil fige. v mestu smo si ogledali  Prešernovo hišo in Prešernov spomenik pri Prešernovem gledališču. Vzgojiteljice smo za otroke zaigrale predstavo z naslovom Povodni mož. Otroci so imeli na voljo knjižni kotiček s Prešernovo poezijo, Prešernov spomin ter Prešernovo sestavljanko. Izdelali so lutke Franceta Prešerna ter njegov portret. Pisali so tudi s peresom in kredo, kot v starih časih ter se na koncu posladkali s figovimi kroglicami, ki so jih sami naredili.

Dobrodelnost v vrtcu Čebelica

V mesecu januarju smo se odločili, da bomo skupaj pomagali slovenskim družinam. Skozi cel mesec smo v garderobi vrtca zbirali hrano, higienske pripomočke in čistila ter darilne kartice. V sodelovanju s Društvom Pomagajmo slovenskim otrokom, smo zbrali različna sredstva in jih predali koordinatorki društva. Sredstva so že prejele različne družine po Sloveniji. Posebna zahvala pri zbiranju gre predvsem staršem otrok vrtca Čebelica ter strokovnim delavcem vrtca Čebelica.

Vsa zbrana sredstva smo tudi poslikali, društva pa je posebno zahvalo namenilo vsem, tudi s zapisom na Facebook strani: https://www.facebook.com/groups/433192086740586/?ref=share

cebelice
Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri