Planina 39, 4000 Kranj
04 20 19 236 in 04 20 19 220

cebelica@kranjski-vrtci.si

3 oddelki I. starostnega obdobja
5 oddelki II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 6.00 do 16.30 ure.

ČEBELICA je hiša, kjer vsak dan odmeva otroški smeh in pesem, se nahaja v bližini mesta. Z glavne ceste se vidi le del našega igrišča, peskovniki in igrala pa stojijo za vrtcem. Zgradili smo jo z odprtostjo, prijaznostjo in radostjo.
Prijateljske vezi začnemo tkati s prvim dnem vstopa otroka v vrtec ter jih ohranjamo skozi celotno vrtčevsko obdobje. Slednje izvajamo preko različnih druženj celotnega vrtca. Petkovi dopoldnevi so namenjeni druženju otrok obeh starostnih skupin v pevskem zborčku, vsakemu otroku pa omogočamo enakovredne pogoje za optimalni glasbeni razvoj. Prijateljske vezi nadgrajujemo z medgeneracijskimi druženji.
V okviru projekta Krepimo družine, enkrat mesečno, omogočamo popoldansko igralno urico. Otroški duh krepimo z vsakodnevnim bivanjem na prostem, pri čemer nas vreme ne ovira. Sodelujemo pri različnih športnih aktivnostih, ki so včasih tudi tekmovalnega duha (mini olimpijada, igre brez meja). V povezovanju z bližnjo osnovno šolo izvajamo telovadne urice v športni dvorani.
Kulturo in umetnost otrokom približamo z različnimi lutkovnimi in igralnimi predstavami ter obiski kulturnih ustanov.
Ker stremimo k največji kvaliteti dela z otroki, vrtčevski program obogatimo z letovanjem na morju, obiskom kmetije, bralno značko ter zgodnjim poučevanjem angleškega jezika.
cebelice

Novičke

KOSTANJEV PIKNIK

 

V četrtek, 18.10.2018, smo izkoristili sončno vreme in se družili na kostanjevem pikniku. Dopoldne smo skupaj z otroki pripravili naše igrišče in pripravili gibalne postaje po igrišču vrtca. V popoldanskem času pa smo se sladkali s pečenim in kuhanim kostanjem, palačinkami s domačo marmelado ter bučno juho, katero so v dopoldanskem času skuhali otroci najstarejše skupine vrtca.

Bilo je lepo, prijetno in aktivno.

                                                                                                                                      kolektiv vrtca Čebelica

POZDRAVLJENA JESEN

 

V našem vrtcu smo prihod jeseni praznovali na drugačen način. Po igrišču so bile razdeljene gibalne naloge, preko katerih so otroci spoznavali jesenske plodove. Nosili so buče, skakali v vrečah za krompir, tekli mimo koruze, metali kostanje v koš ter pobirali »krompir«.

Za konec pa smo vsi odtisnili svoje dlani v jesenske tempera barve. Kaj pa bo iz tega nastalo, si lahko pogledate v naših garderobah.

  

 

 

 

 

 

 

 

  

Marta in Neža

IGRE BREZ MEJA – VITEŠKE IGRE

IGRE BREZ MEJA – VITEŠKE IGRE

Kot vsako leto, smo tudi letos organizirali srečanje s starši. Domislili smo si viteške igre. Idejni vodja Rožle nam je razdelil naloge. Otroci so se pomerili v poligonu, kjer so z izdelanimi konji premagovali ovire; v hlev so metalci podkve; ciljali v tarčo ter se povzpenjali na tobogan in iskali viteške meče. Po opravljenih nalogah jih je čakalo viteško priznanje.

Vmes nam je dramska supina staršev pripravila in zaigrala gledališko predstavo z naslovom »Vitez Vincelot«.

Kot presenečenje pa so nas prišli obiskati vitezi iz Tržiča, nam predstavili opremo in orožje ter zaigrali nekaj srednjeveških melodij.

Kolektiv vrtca

ŽUPANOV TEK, 26.5.2018

ŽUPANOV TEK, 26.5.2018

V soboto, 26.5.2018, smo se otroci in vzgojiteljica vrtca Čebelica, udeležili Županovega teka. Otroci, starosti 3 – 4 leta, so uspešno premagali dolžino 1400 m po okrepčilu in kratkem počitku pa smo se udeležili še otroškega teka na 200m.

Zjutraj smo se skupaj s starši zbrali na Brdu, kjer so najprej potekale ogrevalne vaje in tek, nato pa smo se pomešali med množico tekačev ter uspešno premagovali začrtano pot. Pri teku so nam pomagali tudi starši, ki so aktivno sodelovali pri teku in starši, ki so aktivno navijali ob progi.

Bilo je zanimivo in odločitev je padla – naslednje leto sigurno ponovimo.

Zapisala Špela Pirih

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri