Planina 39, 4000 Kranj
04 20 19 236,  04 20 19 220 in 04 25 19 675

cebelica@kranjski-vrtci.si

3 oddelki I. starostnega obdobja
5 oddelki II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 6.00 do 16.30 ure.

ČEBELICA je hiša, kjer vsak dan odmeva otroški smeh in pesem, se nahaja v bližini mesta. Z glavne ceste se vidi le del našega igrišča, peskovniki in igrala pa stojijo za vrtcem. Zgradili smo jo z odprtostjo, prijaznostjo in radostjo.
Prijateljske vezi začnemo tkati s prvim dnem vstopa otroka v vrtec ter jih ohranjamo skozi celotno vrtčevsko obdobje. Slednje izvajamo preko različnih druženj celotnega vrtca. Petkovi dopoldnevi so namenjeni druženju otrok obeh starostnih skupin v pevskem zborčku, vsakemu otroku pa omogočamo enakovredne pogoje za optimalni glasbeni razvoj. Prijateljske vezi nadgrajujemo z medgeneracijskimi druženji.
V okviru projekta Krepimo družine, enkrat mesečno, omogočamo popoldansko igralno urico. Otroški duh krepimo z vsakodnevnim bivanjem na prostem, pri čemer nas vreme ne ovira. Sodelujemo pri različnih športnih aktivnostih, ki so včasih tudi tekmovalnega duha (mini olimpijada, igre brez meja). V povezovanju z bližnjo osnovno šolo izvajamo telovadne urice v športni dvorani.
Kulturo in umetnost otrokom približamo z različnimi lutkovnimi in igralnimi predstavami ter obiski kulturnih ustanov.
Ker stremimo k največji kvaliteti dela z otroki, vrtčevski program obogatimo z letovanjem na morju, obiskom kmetije, bralno značko ter zgodnjim poučevanjem angleškega jezika.
cebelice

Novičke

KOSTANJEV PIKNIK

 

V četrtek, 17.10.2019, smo imeli v vrtcu, Kostanjev piknik. Zjutraj smo, z otroki, hitro »zavihali rokava« in skuhali domačo bučno juho ter pripravili ogenj za peko kostanja.

Otroci in starši so popoldan lahko okušali pečen kostanj, palačinke s marmelado in bučno juho. Med druženjem nas je obiskala gospa buča in nas s zvončkom povabila v pravljični kotiček, kjer so, vsi obiskovalci, prisluhnili zgodbi iz knjige Juha, ki iz buč se skuha.

Toplo in sončno vreme nam je še dodatno polepšalo skupno druženje na našem igrišču.

                 

 

Kolektiv vrtca Čebelic

TEK ZA KRANJ

 

V soboto, 12.10.2019, smo se, s skupino otrok 5-6 let in njihovimi starši vrtca Čebelica, udeležili prireditve Tek za Kranj, kjer smo se pridružili pohodnikom na 3,3 km – Memorialni pohod Vincenca Drakslerja. Sončno vreme nam je polepšalo pohod po Kranju in okolici. Končna postaja je bila grad Khislstein, kjer smo srečanje nadaljevali ob druženju z ostalimi udeleženci in izmenjavi vtisov prireditve.

       

Zapisala Špela Pirih

TEDEN OTROKA

 

V Tednu otroka se je v vrtcu Čebelica dogajalo veliko dejavnosti na temo naše pravice. Starejše skupine smo se preko socialnih iger posvetile predvsem pravici »Otroci smo enaki in enakopravni, ne glede na barvo oči, las…«. Brali smo zgodbo Dva prijatelja, si ogledali dramsko predstavo Kaj kuhata zajček Binček in lisica Mica ter se igrali igre Kaj imava skupnega, Hodil sem po deželi,… Namen je bil oziroma je pri otroku spodbuditi spoštovanje do drugega in spoštovanje do enakih možnosti vseh otrok v vrtcu. Teden smo zaključili z poligonom za razvijanje gibalnih spretnosti, vsak otrok pa je s simboličnim darilcem obdaril svojega prijatelja.

V jasličnih oddelkih smo se odločile za pravico do družine. Ves teden se je vse dogajalo okrog teme družina. Otroci so prilepili sliko svoje družine v hiško, se pogovarjali o članih, delu, ki ga opravljata očka in mamica, ter se tudi sami igrali kot, da so očka ali mamica – kuhali, likali, obešali perilo. Vse to smo tudi uprizorili v gibalni-rajalni igri Peričice. Otrokom smo teden popestrile še z lutkovno predstavo Trije najljubši medvedki. V sproščujoči dejavnosti pa smo preko glasbe otroke popeljale do stanja zarodka – otroci so se vživljali, kako je biti v maminem trebuhu.

 

 

 

 

 

 

 

Kolektiv vrtca Čebelica

IGRANA PREDSTAVA VEVERIČEK POSEBNE SORTE

 

Obiskale so nas dijakinje iz Srednje vzgojiteljske šole Jesenice, ki so otroke razveselile z igrano predstavo Veveriček posebne sorte. Predstava je bila všeč čisto vsem- tako najmlajšim, kot tudi starejšim otrokom.

   

Kolektiv vrtca Čebelica

MNOŽIČNI TEK ZA OTROKE – ATLETSKA ZVEZA SLOVENIJE

 

V četrtek, 19.9.2019, smo se otroci in strokovne delavke vrtca Čebelica, pridružili množičnemu teku otrok »Začni mlad, tekmuj pošteno«.

Pred štartom smo izvedli ogrevalne vaje, nato pa se pogumno podali po označeni tekaški progi. Vsi udeleženci smo uspešno pretekli začrtano tekaško progo in si zaslužili priznanje za opravljeno nalogo ter spodbudno podporo vseh tekačev.

Po opravljenem teku smo naš dan nadaljevali v športnem duhu, ko smo se preizkusili še na posameznih postajah gibalnega igrišča in si medsebojno pomagali pri izvedbi posameznih nalog.

Bilo je aktivno in zabavno.

 

                                                                                                                                                                                                                      Zapisala Špela Pirih

Pohod do koče na Prevali

 

V soboto, 8.6.2019, smo se s starši podali na pohod do koče na Prevali. Vreme nam je bilo naklonjeno, pot do vrha nas je vodila preko melišča, skozi tunel in po gozdni poti. Na vrhu so nas pozdravile krave, otroci pa so se lahko posladkali z domačim smetanovim sladoledom in malinami.

Preživeli smo eno lepo dopoldne v hribih.

                  

Špela in Eva

IGRE BREZ MEJA

 

Ob koncu meseca maja smo, kljub dežju, izvedli igre brez meja. Letošnja tema iger je bil cirkus, tako so se otroci in starši lahko preizkusili v različnih gibalnih nalogah. Za uspešno opravljene naloge so si prislužili ogled igrane predstave dramske skupine staršev – Klovn Jurij.

          

Kolektiv vrtca Čebelica

Slovo

SMO DANES VSI SE ZBRALI,

VELIKI IN MALI CICIBANI,

DA BI SKUPAJ PROSLAVILI,

SE OD NAS “VELIKIH” POSLOVILI.

VRTEC BIL JE NAŠ DRUGI DOM,

A ZDAJ SE V NJEGA VRAČAL VEČ NE BOM,

SEM ZRASTEL TOLIKO JAZ ZDAJ,

DA ŠOLA MOJ BO NOVI RAJ.

SREDINČKI, MALČLI, PALČKI,

PA TUKAJ BOSTE OSTALI,

SE VELIKO ŠE NAUČILI,

IN SE PRIJJATELJI SE IGRALI.

VRTEC NAJ ČEBELICA,

DOBRA BO POPOTNICA,

SPOMNITE SE LEPIH DNI,

KI SKUPAJ SMO JIH PREŽIVELI VSI.

A NA KONCU ZAPOMNITE SI LE ENO:

VSAK OBJEM IN VSAK POLJUB, VREDEN VEČ JE DO VSEH ZNANJ TEGA SVETA!

  

Marta in Neža

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri