Planina 39, 4000 Kranj
04 20 19 236,  04 20 19 220 in 04 25 19 675

cebelica@kranjski-vrtci.si

3 oddelki I. starostnega obdobja
5 oddelki II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 6.00 do 16.30 ure.

ČEBELICA je hiša, kjer vsak dan odmeva otroški smeh in pesem, se nahaja v bližini mesta. Z glavne ceste se vidi le del našega igrišča, peskovniki in igrala pa stojijo za vrtcem. Zgradili smo jo z odprtostjo, prijaznostjo in radostjo.

ČEBELICA je hiša, kjer vsak dan odmeva otroški smeh. Zgradili smo jo z odprtostjo, prijaznostjo in radostjo. Vrtec obiskujejo otroci od prvega leta starosti do vstopa v šolo. Nahaja se v bližini mesta. Z glavne ceste se vidi le del našega igrišča, peskovniki in igrala pa stojijo za vrtcem.

Prijateljske vezi začnemo tkati s prvim dnem vstopa otroka v vrtec ter jih ohranjamo skozi celotno vrtčevsko obdobje. Slednje izvajamo preko različnih dejavnosti in druženj celotnega vrtca. Tako se vsi otroci poznajo med seboj. Prijateljske vezi pa nadgrajujemo tudi z različnimi druženji v širšem okolju. Razstavljamo izdelke v bližnjih trgovskih centrih, nastopamo in obiščemo starejše ljudi v domu upokojencev.

Otroški duh krepimo z vsakodnevnim bivanjem na prostem, pri čemer nas vreme ne ovira. Sodelujemo pri različnih športnih aktivnostih, ki so včasih tudi tekmovalnega duha (mini olimpijada, tek). V povezovanju z bližnjo osnovno šolo izvajamo telovadne urice v športni dvorani.

Kulturo in umetnost otrokom približamo z različnimi lutkovnimi in igranimi predstavami ter obiski kulturnih ustanov. Organizirano imamo dramsko skupino staršev, ki letno pripravi kar dve predstavi za otroke.

S starši se družimo še na kostanjevem pikniku, novoletni čajanki, igrah brez meja in planinskih izletih. Seveda pa v vrtec povabimo tudi dedke in babice. Skupaj se družimo na Tradicionalnem slovenskem zajtrku.

Ker stremimo k največji kvaliteti dela z otroki, vrtčevski program obogatimo z letovanjem, bralno značko ter zgodnjim poučevanjem angleškega jezika.

Trudimo se, da se vsak VAŠ = NAŠ otrok v vrtcu počuti sprejetega, varnega in slišanega.

Novičke

Mini olimpiada

V torek 20.9. 2022 smo se otroci najstarejše skupine udeležili mini olimpijade. Bilo nam je zelo všeč,  zelo smo uživali pri izvajanju nalog.

Nevenka, Renata in Nataša

Množični tek

MNOŽIČNI TEK NA 100 m

SMO SE LETOS SPET VSI ZBRALI,
TEKAČI VELIKI, PA TUDI MALI,
DRUG ZA DRUGIM MI SMO TEKLI,
KOT OGELČKI V PODPLATE PEKLI.

TEK RES NAŠE JE VESELJE,
VSAK DAN TEČEMO IZ SVOJE ŽELJE,
VMES ŠE KOGA ULOVIMO,
VČASIH RANO NA KOLENU DOBIMO.

A TO USTAVILO NAS NE BO,
KER MI TEČEMO RADI RES ZELO,
ENKRAT DO GOZDA, DRUGIČ NA HRIB,
PA VEDNO ZDRAVI NAŠ SRČNI UTRIP.

Kolektiv vrtca

Igre brez meja – žogarija in gledališka predstava Sonce na potepu

Po dolgem času smo se  zopet zbrali skupaj in oživeli dramsko skupino staršev vrtca Čebelica. Starši so tedensko prihajali na vaje v vrtec in se dobro pripravili za nastop v maju na Igrah brez meja. Pripravili so igrano predstavo Sonce na potepu in otrokom, ob ogledu, pričarali nasmešek na obrazu.

Vzporedno z gledališko predstavo pa so potekale Igre brez meja, letos na temo Žogarija. Otroci so se skupaj s starši preizkusili v košarki, nogometu, kriketu, metanjem žog v tarčo, v poligonu z žogo na žlici ter igri z balonom. Po opravljenih vseh šestih iger, so prejeli barvito žogico za nagrado. Vzdušje je bilo igrivo, športno in nadvse zabavno.

Dan zemlje

Zemlja praznuje,

kaj naj ji damo,

saj njenih misli

sploh ne poznamo?

 

V lončke smo rože vsi posejali,

z gredicami na vrtu se poigrali

in balkonček tudi naš

zdaj dobil je nov okras.

 

Za zemljo še naprej bomo pridno skrbeli,

odpadke reciklirali in ločevali,

z elektriko in vodo vsi varčevali,

čeprav otroci mi smo še mali.

 

NAJ BO VSAK DAN DAN ZEMLJE!

Kolektiv vrtca

Tek za zdravje

7.aprila vsako leto obeležujemo svetovni dan zdravja. Za zdravje skrbimo z zdravo prehrano, dobrim spancem, rednim gibanjem in še bi lahko naštevali.

V našem vrtcu je na ta dan vsaka skupina pretekla 100m, nekateri tudi več. Navijali smo en za drugega, se vzpodbujali in se na koncu razveselili zasluženih medalj.

Vsi smo bili zmagovalci!

Kolektiv vrtca

Pomlad

Spet nas pozdravlja topla pomlad…

»Rešili smo jo, prav zares. In zdaj nas bo vsak dan razveseljevala s toplim soncem, s cvetjem in petjem ptic.«

Z igrano predstavo Mala marjetica in gozdni mož, smo v vrtec pripeljale pomlad. Skupaj z otroki smo se je veselili.

 

Kolektiv vrtca

Gledališka predstava Moj dežnik je lahko balon ob 100. obletnici pisateljice Ele Peroci

V vrtcu Čebelica smo v mesecu marcu obeležili 100. obletnico pisateljice Ele Peroci. Vzgojitelji smo, skupaj z otroki iz najstarejše skupine, zaigrali glasbeno gledališko igro Moj dežnik je lahko balon, prirejeno po istoimenski knjigi slovenske pisateljice. Vrtec smo okrasili s plakati, kjer so predstavljena njena dela, s pravljično – pomladniki klobuki ter Jelkami z rumenimi dežniki.

Pustni torek

Na pustni torek, v vrtec niso prišli otroci ampak maškare. Ponosno so se sprehodile po posebni preprogi in skupaj z vzgojitelji rajale ob glasbi. Da bi pregnali zimo, smo se odpravili še na krajši sprevod po bližnji okolici.

cebelice
Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri