Planina 39, 4000 Kranj
04 20 19 236,  04 20 19 220 in 04 25 19 675

cebelica@kranjski-vrtci.si

3 oddelki I. starostnega obdobja
5 oddelki II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 6.00 do 16.30 ure.

ČEBELICA je hiša, kjer vsak dan odmeva otroški smeh in pesem, se nahaja v bližini mesta. Z glavne ceste se vidi le del našega igrišča, peskovniki in igrala pa stojijo za vrtcem. Zgradili smo jo z odprtostjo, prijaznostjo in radostjo.

ČEBELICA je hiša, kjer vsak dan odmeva otroški smeh. Zgradili smo jo z odprtostjo, prijaznostjo in radostjo. Vrtec obiskujejo otroci od prvega leta starosti do vstopa v šolo. Nahaja se v bližini mesta. Z glavne ceste se vidi le del našega igrišča, peskovniki in igrala pa stojijo za vrtcem.

Prijateljske vezi začnemo tkati s prvim dnem vstopa otroka v vrtec ter jih ohranjamo skozi celotno vrtčevsko obdobje. Slednje izvajamo preko različnih dejavnosti in druženj celotnega vrtca. Tako se vsi otroci poznajo med seboj. Prijateljske vezi pa nadgrajujemo tudi z različnimi druženji v širšem okolju. Razstavljamo izdelke v bližnjih trgovskih centrih, nastopamo in obiščemo starejše ljudi v domu upokojencev.

Otroški duh krepimo z vsakodnevnim bivanjem na prostem, pri čemer nas vreme ne ovira. Sodelujemo pri različnih športnih aktivnostih, ki so včasih tudi tekmovalnega duha (mini olimpijada, tek). V povezovanju z bližnjo osnovno šolo izvajamo telovadne urice v športni dvorani.

Kulturo in umetnost otrokom približamo z različnimi lutkovnimi in igranimi predstavami ter obiski kulturnih ustanov. Organizirano imamo dramsko skupino staršev, ki letno pripravi kar dve predstavi za otroke.

S starši se družimo še na kostanjevem pikniku, novoletni čajanki, igrah brez meja in planinskih izletih. Seveda pa v vrtec povabimo tudi dedke in babice. Skupaj se družimo na Tradicionalnem slovenskem zajtrku.

Ker stremimo k največji kvaliteti dela z otroki, vrtčevski program obogatimo z letovanjem, bralno značko ter zgodnjim poučevanjem angleškega jezika.

Trudimo se, da se vsak VAŠ = NAŠ otrok v vrtcu počuti sprejetega, varnega in slišanega.

cebelice

Novičke

SAME SVOJMOJSTER

 

Uspelo nam je! Nekega dopoldneva smo se vzgojiteljice pogovarjale, kako bi imele lepše urejeno igrišče in kaj bi lahko tudi same prispevale k temu.

Najprej sta Marta in Neža uredili naše »gume« in posadili cvetje, dodali še kamenje in malo zemlje.

Nato smo dobile idejo, kako bi zapolnile prostor okoli naše zunanje lope. Vsaka je nekaj prispevala in nastala je čutna pot iz naravnih materialov. Otroci so jo bili zelo veseli.

Za piko na i, pa nam je podjetje Helios iz Domžal doniralo 10L barve za les. Skupaj s starši smo izvedle delovno akcijo in v enem popoldnevu smo prebrusili celotno lopo in ograjo terase, ter tudi pobarvali.

Tako je postalo igrišče lepše, bolj domače in vse smo zelo zadovoljne.

HVALA PODJETJU HELIOS ZA DONIRANO BARVO!

       

Neža Brenčič Perne

SLOVENSKI TRADICIONALNI ZAJTRK

 

Zaradi ukrepov, ki jih narekuje epidemija, je bil tudi letošnji tradicionalni zajtrk drugačen. Obeležili smo ga v petek, 11.junija 2021. Tokrat žal brez dedkov in babic, ki so se vsako leto odzvali našemu povabilu.

Kljub vsemu smo želeli narediti ta dan malce bolj poseben. Otroci so se preko različnih dejavnosti cel teden seznanjali s čebelami in pripravili smo razstavo »Čebela je v mesto priletela«.

Tradicionalni zajtrk pa smo pojedli na terasi, kjer so nas poleg okusov božali še sončni žarki.

 

 

   Predogled slike

POHOD NA MENGEŠKO KOČO

POHOD NA MENGEŠKO KOČO

V soboto, 5.6.2021 smo se podali na popoln izlet. Obiskali smo Mengeško kočo na Gobavici, ki stoji na gozdnem hribčku nad Mengšem.

Pot do vrha smo prehodili po trim stezi, ki nam je ponujala različne izzive z rekreacijskimi napravami.

Na vrhu sredi gozda nas je čakal mini živalski vrt, otroška igrala in gostišče. Po veselem druženju z živalmi, igranju in klepetanju smo se po isti poti vrnili nazaj do izhodišča.

   

Letovanje na Pokljuki

Otroci dveh predšolskih skupin smo konec maja letovali na Pokljuki.

Vodič Dušan nam je s škratkom Jurčkom in rdečo nitjo letovanja zakladom pokljuških škratov pričaral pravljično letovanje.

Škratka Jurčka, ki nas je ves čas opazoval in nam tudi občasno ponagajal, smo iskali po pokljuških čarobnih gozdovih, na pohodih, v biatlonskem tunelu… Tam nam je vodič Dušan predstavil šport biatlon, ki zajema dve disciplini: smučarski tek ali kros, ter streljanje z malokalibrsko puško s katero se je vsak otrok tudi fotografiral v akciji, kot pravi biatlonec.

Iskali smo škratov zaklad, ter raziskali vse skrivne kotičke in ga seveda našli. Na koncu smo se z njim posladkali. Spoznavali smo zanimivosti Rudnega polja, na pohodih urili svojo vztrajnost, ter se seznanili z živalskim in rastlinskim svetom značilnim za Pokljuko.

Najpomembneje pa je bilo to, da smo spoznali, kako samostojni smo že lahko, ter še bolj poglobili prijateljske vezi, ki so v skupinah že tako zelo močne in prepletene.

 

Prelepa in skrivnostna Pokljuka nas je očarala in želimo si, da bi se kmalu spet vrnili.

          

Mojca in Jerneja

 

Letovanje na Pokljuki

Spoštovani starši,

sporočamo vam, da so otroci varno in srečno prispeli na Pokljuko.

Odhod iz Pokljuke v petek, 28.5.2021 ob 14.00.

VESELO NA LOVRENCU

SMO KONČNO DOČAKALI,

KORONO MALO V KOT PREGNALI,

ZATO NA IZLETU PRAV VSI,

PODRUŽIMO SE MI.

 

ZARES NAM JE LEPO,

NA LOVRENCA GREMO,

KER VSI VESELI SMO,

MI VREME GOR DRŽIMO.

SE V HRIB ZDAJ ZAPODIMO,

PADALCE DOL SPUSTIMO,

NA KONCU PRAV VSI,

PA S KROFI SE »MASTIMO«.

     

Marta in Neža

TEDEN OTROKA

 

»ODGOVOR JE POGOVOR«

V Čebelici je bil teden otroka prepleten s knjigami, ki so spodbujale k pogovoru o različnih temah. V garderobi smo si z blazinami vsako jutro pripravili udoben dnevni prostor, poslušali pravljico in se pogovarjali. Teden smo začeli z zgodbo Kaj storiš s problemom (Kobi Yamada), ki nas je spodbudila k pogovoru o tem zakaj sploh so problemi? Izzovejo nas, oblikujejo nas, spodbujajo nas in nam pomagajo odkriti, kako močni ter pogumni v resnici smo. Nadaljevali smo z zgodbo Koštrun prepirun ali kako se izognemo prepiru (Barbel Spathelf) in sestavili seznam pravil, ki bi prepire preprečil ter z zgodbo Gobčko in Hopko (Žiga X. Gombač), ki govori o težavah, ki jih ima deček v vrtcu in kako očetu uspe, s pomočjo dveh prijateljev – senčnih lutk, otroka spraviti do pogovora in dobre volje. Ta zgodba je bila tudi uvod v senčno gledališke, ki smo ga strokovne delavke nadgradile z igrico Trije prašički (senčno gledališče). Cilj je bil, da se otroci zavedajo, da lahko svoje težave zaupajo staršem, nam vzgojiteljem ter nenazadnje tudi lutki, ki jih brez pripomb vedno posluša.

Ves teden so se po igralnicah odvijale razne socialne igre, ki so otroke spodbujale k zaupanju, pogovoru, sodelovanju. Na voljo so bile knjige, ki so spodbujale k pogovoru o različnih temah (Čas je velika smetanova torta – zakaj imajo starši tako malo časa za nas, Dedkov otok – izguba ljubljene osebe, Še se bova videla – pogrešanje itd.) Otroci so se naučili deklamacijo Napis (Barbara Gregorič Gorenc) Najstarejši skupini pa sta pričeli s CAP delavnicami (program NEON – za preventivo nasilja in zlorabe otrok), ki se bodo nadaljevale tudi v prihodnjih dveh tednih.

Na jaslični strani smo se trudile s pridobivanjem zaupanja otrok in najlažje gre takrat, ko ti otrok zleze v naročje. Teden je bil pester, razigran, poln sodelovanja.

ODGOVOR JE POGOVOR

Ko otrok želi pogovor

v varno se naročje skrije,

in v varnem tem zavetju,

svoje želje, misli zlije.

 

Otroške misli so zaklad,

zato preprosto moraš jih imeti rad,

saj vse kar tebi povedo,

mislijo res iskreno.

 

Naj ne bo vam škoda časa,

čas z otrokom vse prekaša,

saj od njegovih teh idej,

svet lahko je lepši kot kdaj prej.

       

Kolektiv vrtca

PRVI JESENSKI DAN IN DAN ŠPORTA v vrtcu Čebelica

 

Ko v vas prišla je botra jesen,

Dan zares je bil meglen,

Smo sonce ves čas mi čakali,

medtem pa z Botro klepetali.

Jabolka, hruške in sliva,

vse v njeni košari se skriva,

okusili radi mi bi vse,

da lička rdeče obarvajo se.

Ko sonce le je posijalo,

na prosto nas takoj je gnalo,

da celo bi telo okrepili

in svežega se zraka naužili.

Ni važno kje gibanje nam se dogaja,

mi tečemo vedno od začetka do kraja,

danes še posebno smo polni energije,

saj sadje zares veliko je vlije.

Pretekli mi smo celo pot,

uspelo nam je brez nezgod,

smo športniki mali danes postali,

s priznanjem na koncu se vsi pobahali.

Kolektiv vrtca

       

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri