Smledniška 136, 4000 Kranj

tel.: 04 20 19 234

030 463 762

circe@kranjski-vrtci.si

1 oddelek I. starostnega obdobja in
2 oddelka II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 6.15 do 16.00 ure.

Majhnost našega vrtca ČIRČE, ki stoji na robu mesta, v naselju Čirče, marsikoga preseneti, vendar si prizadevamo tudi za presenečenja drugačne vrste.

Dva oddelka otrok, v starosti od 3 do 6 let in pet zaposlenih ustvarjamo vzdušje, ki je podobno družinskemu. Skrbimo za prijetnost prostora in medsebojnih odnosov. Vsi otroci so naši, vrata igralnic pa so nenehno odprta, tako, da ima vsak otrok pregled nad dogajanjem. Okolica nam ponuja enkratne možnosti bivanja in raziskovanja v naravi. Lepoto gozda in travnika izkoriščamo maksimalno.
Radi se srečujemo s starši, babicami, dedki, pa tudi s krajani KS Čirče. Živimo s krajem in kraj z nami.

Stremimo k največji kvaliteti dela z otroki, vsakodnevne dejavnosti pa popestrimo s ponudbo letovanj, igramo se malo bralno značko, obiskujejo nas lutke in znamo speči pravi domači kruh. Pa še kaj bi se dalo povedati.

Kar precej za tako majhen vrtec, kajne. Pomembno pa je vendar le to, da otroci in starši radi prihajajo k nam in imajo vrtec za NAŠ VRTEC.

Novičke

Navičke v vrtcu Čirče

Ob koncu maja in v začetku meseca junija smo imeli v vrtcu pestro dogajanje.

IZLET V PREDDVOR

V okviru zaključka akcije Mali sonček smo odšli v Preddvor po  tematski poti Skrivnost preddvorskih štorkelj. Pri opravljanju zanimivih nalog nas vreme sploh ni oviralo. Potem smo si v grajskem muzeju ogledali razstavo starih predmetov, ki so nam pomagali razumeti življenje v starih časih.

 

LETOVANJE NA KMETIJI OŽBET

Z otroki smo tri dni letovali na kmetiji Ožbet, ki leži v Poljanski dolini v vasi Četena Ravan. Na kmetiji smo spoznavali živali, pekli kruh, jezdili konja, kosili travo, kurili kres, spoznavali življenje čebel, nabirali zdravilna zelišča, plesali in se nasploh zabavali. Spoznavali smo lepo okolico in šli na pohod na Stari vrh. Nepozabna je bila vožnja s traktorjem in jahanje konja.  Najbolj so nas navdušile krave s telički, pujski, kobila Miša, koze z mladički, kokoši in druge  domače živali. Vsi smo tri dni zdržali brez mamic in očkov. Na kmetiji je za nas prijazno skrbela vsa Kržišnikova družina  z gospodinjo Mileno  in gospodarjem Janezom.

 

ZAKLJUČILI SMO BRALNO ZNAČKO

V juniju smo zaključili s projektom Cici bralčki, ki je potekal celo šolsko leto. Knjige  so skupaj s starši brali vsi otroci srednje in starejše skupine. Ob zaključku smo jih nagradili s kamišibajem o prijateljstvu.

 

KOLESARSKI POLIGON

Na igrišču KS Čirče smo naredili kolesarski poligon z ovirami in prometnimi znaki. Otroci so se preverili v spretnostni vožnji in osnovnih prometnih pravilih.

 

zapisala Metka Bpncelj

Majske novičke

Zelo lačna gosenica

V srednji skupini so imeli sklop »Zelo lačna gosenica«, pogovarjali so se o zdravi hrani in zdravem načinu življenja. Delali so smutije, telovadili in poskušali različno sadje.

Kam z odpadki?

V starejši skupini smo se pogovarjali o ločevanju odpadkov in skrbi za naše okolje. Iz odpadnega materiala smo izdelovali reciklirane vrečke. Poskusili smo, kako se iz starega časopisnega papirja naredi  nov papir, ki nam je zelo lepo uspel.

Vsak otrok je v tem mesecu odnesel domov svoj paradižnik, ki smo ga že dva meseca vzgajali v vrtcu.

ČISTILNA AKCIJA V ČIRČAH

V našem vrtcu smo se v petek, 24. 3. 2023 pridružili akciji  »Očistimo Kranj-Kranj ni več usran!«. Ker smo čistili že dan prej, smo ujeli lepo vreme.  Sprehodili smo se okrog vrtca do bližnjega  gozda in sproti pobirali odpadke in jih ločevali po vrečah. Nabrali smo več polnih vreč različnih odpadkov.   Največ je povsod odpadnih pločevink, steklenic in druge plastične embalaže.  Zdi se nam, da je odpadkov nekoliko manj kot prejšnja leta, vendar jih je še vedno zelo veliko.

Zapisala vzg.  Metka Boncelj

KULTURNI MESEC V VRTCU ČIRČE
  • V tem mesecu smo se seznanjali s knjigami in slovensko otroško literaturo. Predvsem smo veliko brali, poslušali pravljice in pripovedke ter pesmice. Spoznavali smo dele knjige, kako nastane knjiga, kdo jo napiše in kdo ilustrira. Ob Prešernovem dnevu smo se seznanjali tudi z njegovim življenjem in delom. V obliki kamišibaja smo predstavili njegovo delo Urška in povodni mož.
  • Seznanjali smo se s knjigami povezanimi z ekološkimi vsebinami (Eko branje).
  • Vzgojiteljica Oxana nam je v mesecu kulture prebrala rusko pravljico in nas seznanila z rusko kulturo.
  • V mesecu kulture smo se z veseljem pripravljali na pustovanje. Spoznavali smo našo pustno tradicijo, naučili smo se pustno pesmico in okrasili naš vrtec z izdelki, ki smo jih naredili čisto sami. Na pustni torek je bilo tudi v našem vrtcu zelo veselo. Skoraj vsi otroci so bili pustno našemljeni.  Pustovanja se niso bali niti najmlajši otroci. Ob skupnem druženju so se predstavile vse maske, potem pa smo plesali in rajali ob zabavnih otroških pesmicah. Ker je bilo lepo vreme, smo šli tudi na sprehod po vasi.
  • V vrtcu sta nas obiskala policista iz Policijske postaje Kranj, ki sta nam predstavila svoj poklic in razkazala policijsko vozilo. Srečanje je potekalo v vseh treh skupinah. Pogovor je tekel tudi o varnosti v prometu in upoštevanju pravil, o katerih otroci že zelo veliko vedo. Vsi otroci so za boljšo vidnost prejeli kresničke in odbojne trakove.

 

Zapisala vzg. Metka Boncelj

Novičke iz vrtca Čirče

Po praznikih smo se hitro utirili v vsakodnevni ritem.

S starejšo skupino  smo obiskovali  vrtec v vodi, ki ga organizira Zavod za šport iz Kranja. Otroci so bili navdušeni.  Veselo smo čofotali in plavali in se seznanjali z osnovnimi tehnikami plavanja ter predvsem premagovali strah pred vodo.  Ob koncu plavalnega tečaja so bili veseli  diplom z srebrnimi, bronastimi ali zlatimi morskimi konjički.

Ob koncu meseca smo se  razveselili novozapadlega snega in uživali v zimskih radostih na snegu.  Najraje se igramo na igrišču krajevne skupnosti, kjer imamo dovolj prostora za valjenje kep in igro s snegom. Najmlajša skupina je  raziskovala lastnosti snega in delala z njim poskuse.  Upamo, da nam dež in sonce še nekaj časa ne bosta pobrala vsega snega.

V starejši skupini raziskujemo elektriko in energijo. Spoznavamo kako bi bilo brez elektrike, za kaj vse jo potrebujemo in kako nastane. Najbolj se veselimo različnih eksperimentov z elektriko.

V srednji skupini berejo slovensko klasiko z Muco Copatarico in  na to temo ustvarjajo na vseh področjih.

zapisala vzg. Metka Boncelj

VESELI DECEMBER V NAŠEM VRTCU

Letošnji december smo si v našem vrtcu naredili zelo prijeten in prazničen, brez hitenja in predpraznične evforije. Tako smo brali, peli, poslušali prijetno glasbo, risali, ustvarjali, okraševali sobe in hodnike, pekli piškote, sadili božično žito in se družil ob igri in dejavnostih. Med seboj smo se pogosto podružile kar vse tri skupine. Več časa smo posvetili ljudskim pesmicam, pravljicam, igram, plesu ter družabnim igram. Vzgojiteljice smo se trudile ustvariti prijetno praznično vzdušje. Veliko smo bili zunaj, vendar smo zelo pogrešali sneg, ki ga nam zima kar noče natrositi. Seveda nas je obiskal tudi dedek Mraz in nam prinesel darilca za skupine in vsakega otroka posebej.

Starejši otroci smo si ob začetku meseca odpravili tudi v Kranj na ogled Mestne knjižnice. Ogledali smo si prostore knjižnice, način izposoje knjig, vračanje knjig ter v pravljični sobi spoznavali različne vrste knjig.

zapisala Metka Boncelj

Oktobrske novičke

TEDEN OTROKA:

V tednu otroka smo imeli v vrtcu pester program na temo »Skupaj se imamo fino«, kar je bilo tudi geslo letošnjega tedna otroka. Skupaj smo:
– brali slikanice
– naučili smo se novo pesmico in igrali na male inštrumente,
– oblikovali smo s slanim testom,
– skupaj smo plesali,
– imeli smo vadbeno uro in gibalne igre.
V tem tednu smo se predvsem veliko igrali in družili s prijatelji iz vseh skupin.

PODNEBNI TEK
V okviru Ekošole smo se 19. 10. pridružili podnebnemu teku pod sloganom »ČAS SE IZTEKA«. Na našem igrišču smo organizirali podnebni tek s štafeto, ki je bila kar steklenica čiste pitne vode. Po teku smo se na temo vreme igrali različne gibalne igre.

OBISK GASILCEV
Oktober je mesec požarne varnosti, zato so nas na našem igrišču obiskali gasilci iz PGD Hrastje- Prebačevo. Pripeljali so se z gasilskim vozilom., ki so nam ga razkazali. Predstavili so nam svoje dejavnosti in pokazali orodje, preizkusili pa smo se lahko tudi v gašenju z vodo.

zapisala vzg. Metka Boncelj

cenca-3
Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri