Smledniška 136, 4000 Kranj

tel.: 04 20 19 234

030 463 762

circe@kranjski-vrtci.si

1 oddelek I. starostnega obdobja in
2 oddelka II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 6.15 do 16.00 ure.

Majhnost našega vrtca ČIRČE, ki stoji na robu mesta, v naselju Čirče, marsikoga preseneti, vendar si prizadevamo tudi za presenečenja drugačne vrste.

Dva oddelka otrok, v starosti od 3 do 6 let in pet zaposlenih ustvarjamo vzdušje, ki je podobno družinskemu. Skrbimo za prijetnost prostora in medsebojnih odnosov. Vsi otroci so naši, vrata igralnic pa so nenehno odprta, tako, da ima vsak otrok pregled nad dogajanjem. Okolica nam ponuja enkratne možnosti bivanja in raziskovanja v naravi. Lepoto gozda in travnika izkoriščamo maksimalno.
Radi se srečujemo s starši, babicami, dedki, pa tudi s krajani KS Čirče. Živimo s krajem in kraj z nami.

Stremimo k največji kvaliteti dela z otroki, vsakodnevne dejavnosti pa popestrimo s ponudbo letovanj, igramo se malo bralno značko, obiskujejo nas lutke in znamo speči pravi domači kruh. Pa še kaj bi se dalo povedati.

Kar precej za tako majhen vrtec, kajne. Pomembno pa je vendar le to, da otroci in starši radi prihajajo k nam in imajo vrtec za NAŠ VRTEC.

Novičke

KULTURNI MESEC V VRTCU ČIRČE
  • V tem mesecu smo se seznanjali s knjigami in slovensko otroško literaturo. Predvsem smo veliko brali, poslušali pravljice in pripovedke ter pesmice. Spoznavali smo dele knjige, kako nastane knjiga, kdo jo napiše in kdo ilustrira. Ob Prešernovem dnevu smo se seznanjali tudi z njegovim življenjem in delom. V obliki kamišibaja smo predstavili njegovo delo Urška in povodni mož.
  • Seznanjali smo se s knjigami povezanimi z ekološkimi vsebinami (Eko branje).
  • Vzgojiteljica Oxana nam je v mesecu kulture prebrala rusko pravljico in nas seznanila z rusko kulturo.
  • V mesecu kulture smo se z veseljem pripravljali na pustovanje. Spoznavali smo našo pustno tradicijo, naučili smo se pustno pesmico in okrasili naš vrtec z izdelki, ki smo jih naredili čisto sami. Na pustni torek je bilo tudi v našem vrtcu zelo veselo. Skoraj vsi otroci so bili pustno našemljeni.  Pustovanja se niso bali niti najmlajši otroci. Ob skupnem druženju so se predstavile vse maske, potem pa smo plesali in rajali ob zabavnih otroških pesmicah. Ker je bilo lepo vreme, smo šli tudi na sprehod po vasi.
  • V vrtcu sta nas obiskala policista iz Policijske postaje Kranj, ki sta nam predstavila svoj poklic in razkazala policijsko vozilo. Srečanje je potekalo v vseh treh skupinah. Pogovor je tekel tudi o varnosti v prometu in upoštevanju pravil, o katerih otroci že zelo veliko vedo. Vsi otroci so za boljšo vidnost prejeli kresničke in odbojne trakove.

 

Zapisala vzg. Metka Boncelj

Novičke iz vrtca Čirče

Po praznikih smo se hitro utirili v vsakodnevni ritem.

S starejšo skupino  smo obiskovali  vrtec v vodi, ki ga organizira Zavod za šport iz Kranja. Otroci so bili navdušeni.  Veselo smo čofotali in plavali in se seznanjali z osnovnimi tehnikami plavanja ter predvsem premagovali strah pred vodo.  Ob koncu plavalnega tečaja so bili veseli  diplom z srebrnimi, bronastimi ali zlatimi morskimi konjički.

Ob koncu meseca smo se  razveselili novozapadlega snega in uživali v zimskih radostih na snegu.  Najraje se igramo na igrišču krajevne skupnosti, kjer imamo dovolj prostora za valjenje kep in igro s snegom. Najmlajša skupina je  raziskovala lastnosti snega in delala z njim poskuse.  Upamo, da nam dež in sonce še nekaj časa ne bosta pobrala vsega snega.

V starejši skupini raziskujemo elektriko in energijo. Spoznavamo kako bi bilo brez elektrike, za kaj vse jo potrebujemo in kako nastane. Najbolj se veselimo različnih eksperimentov z elektriko.

V srednji skupini berejo slovensko klasiko z Muco Copatarico in  na to temo ustvarjajo na vseh področjih.

zapisala vzg. Metka Boncelj

VESELI DECEMBER V NAŠEM VRTCU

Letošnji december smo si v našem vrtcu naredili zelo prijeten in prazničen, brez hitenja in predpraznične evforije. Tako smo brali, peli, poslušali prijetno glasbo, risali, ustvarjali, okraševali sobe in hodnike, pekli piškote, sadili božično žito in se družil ob igri in dejavnostih. Med seboj smo se pogosto podružile kar vse tri skupine. Več časa smo posvetili ljudskim pesmicam, pravljicam, igram, plesu ter družabnim igram. Vzgojiteljice smo se trudile ustvariti prijetno praznično vzdušje. Veliko smo bili zunaj, vendar smo zelo pogrešali sneg, ki ga nam zima kar noče natrositi. Seveda nas je obiskal tudi dedek Mraz in nam prinesel darilca za skupine in vsakega otroka posebej.

Starejši otroci smo si ob začetku meseca odpravili tudi v Kranj na ogled Mestne knjižnice. Ogledali smo si prostore knjižnice, način izposoje knjig, vračanje knjig ter v pravljični sobi spoznavali različne vrste knjig.

zapisala Metka Boncelj

Oktobrske novičke

TEDEN OTROKA:

V tednu otroka smo imeli v vrtcu pester program na temo »Skupaj se imamo fino«, kar je bilo tudi geslo letošnjega tedna otroka. Skupaj smo:
– brali slikanice
– naučili smo se novo pesmico in igrali na male inštrumente,
– oblikovali smo s slanim testom,
– skupaj smo plesali,
– imeli smo vadbeno uro in gibalne igre.
V tem tednu smo se predvsem veliko igrali in družili s prijatelji iz vseh skupin.

PODNEBNI TEK
V okviru Ekošole smo se 19. 10. pridružili podnebnemu teku pod sloganom »ČAS SE IZTEKA«. Na našem igrišču smo organizirali podnebni tek s štafeto, ki je bila kar steklenica čiste pitne vode. Po teku smo se na temo vreme igrali različne gibalne igre.

OBISK GASILCEV
Oktober je mesec požarne varnosti, zato so nas na našem igrišču obiskali gasilci iz PGD Hrastje- Prebačevo. Pripeljali so se z gasilskim vozilom., ki so nam ga razkazali. Predstavili so nam svoje dejavnosti in pokazali orodje, preizkusili pa smo se lahko tudi v gašenju z vodo.

zapisala vzg. Metka Boncelj

September v vrtcu Čirče

Novo šolsko leto smo začeli brez hujših adaptacijskih težav. Prve solze so za nami in tudi najmlajši otroci že korajžno prihajajo v vrtec.

V septembru smo se kljub dežju veliko gibali na prostem.

MINI OLIMPIJADA 2022

Najstarejši smo sodelovali na Mini Olimpijadi na štadionu v Kranju, ki jo vsako leto v povezavi s športnimi društvi iz Kranja organizira Olimpijski komite Slovenije. Otroci so sodelovali v teku, skoku v daljino, metu vorteksa, kotaljenju žoge in drugih štafetnih igrah. Mini olimpijada ni namenjena tekmovanju, ampak je zabaven prikaz nekaterih atletskih in drugih športnih panog, pod geslom: »Pomembno je sodelovati – zmagovalci smo vsi!«

MNOŽIČNI TEK OTROK, 21. 9. 2022
Pridružili smo se tudi množičnemu teku otrok, v okviru Atletske zveze Slovenije. Tek smo organizirali na igrišču KS Čirče. Najprej smo se na igrišču ogreli, potem pa smo izvedli tek v manjših skupinicah. Tekli so otroci vseh treh skupin.

TELOVADBA ATLETSKE ŠOLE PREZEJ ROŽLE
Vaditelj Atletske šole Prezelj Rožle nam je na našem igrišču pripravil zanimivo vadbeno uro. Kljub slabemu vremenu smo se temeljito razgibali in zabavali.

Zapisala Metka Boncelj

cenca-3
Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri