Smledniška 136, 4000 Kranj

tel.: 04 20 19 234

030 463 762

circe@kranjski-vrtci.si

1 oddelek I. starostnega obdobja in
2 oddelka II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 6.15 do 16.00 ure.

Majhnost našega vrtca ČIRČE, ki stoji na robu mesta, v naselju Čirče, marsikoga preseneti, vendar si prizadevamo tudi za presenečenja drugačne vrste.

Dva oddelka otrok, v starosti od 3 do 6 let in pet zaposlenih ustvarjamo vzdušje, ki je podobno družinskemu. Skrbimo za prijetnost prostora in medsebojnih odnosov. Vsi otroci so naši, vrata igralnic pa so nenehno odprta, tako, da ima vsak otrok pregled nad dogajanjem. Okolica nam ponuja enkratne možnosti bivanja in raziskovanja v naravi. Lepoto gozda in travnika izkoriščamo maksimalno.
Radi se srečujemo s starši, babicami, dedki, pa tudi s krajani KS Čirče. Živimo s krajem in kraj z nami.

Stremimo k največji kvaliteti dela z otroki, vsakodnevne dejavnosti pa popestrimo s ponudbo letovanj, igramo se malo bralno značko, obiskujejo nas lutke in znamo speči pravi domači kruh. Pa še kaj bi se dalo povedati.

Kar precej za tako majhen vrtec, kajne. Pomembno pa je vendar le to, da otroci in starši radi prihajajo k nam in imajo vrtec za NAŠ VRTEC.

Novičke

Oktobrske novičke

TEDEN OTROKA:

V tednu otroka smo imeli v vrtcu pester program na temo »Skupaj se imamo fino«, kar je bilo tudi geslo letošnjega tedna otroka. Skupaj smo:
– brali slikanice
– naučili smo se novo pesmico in igrali na male inštrumente,
– oblikovali smo s slanim testom,
– skupaj smo plesali,
– imeli smo vadbeno uro in gibalne igre.
V tem tednu smo se predvsem veliko igrali in družili s prijatelji iz vseh skupin.

PODNEBNI TEK
V okviru Ekošole smo se 19. 10. pridružili podnebnemu teku pod sloganom »ČAS SE IZTEKA«. Na našem igrišču smo organizirali podnebni tek s štafeto, ki je bila kar steklenica čiste pitne vode. Po teku smo se na temo vreme igrali različne gibalne igre.

OBISK GASILCEV
Oktober je mesec požarne varnosti, zato so nas na našem igrišču obiskali gasilci iz PGD Hrastje- Prebačevo. Pripeljali so se z gasilskim vozilom., ki so nam ga razkazali. Predstavili so nam svoje dejavnosti in pokazali orodje, preizkusili pa smo se lahko tudi v gašenju z vodo.

zapisala vzg. Metka Boncelj

September v vrtcu Čirče

Novo šolsko leto smo začeli brez hujših adaptacijskih težav. Prve solze so za nami in tudi najmlajši otroci že korajžno prihajajo v vrtec.

V septembru smo se kljub dežju veliko gibali na prostem.

MINI OLIMPIJADA 2022

Najstarejši smo sodelovali na Mini Olimpijadi na štadionu v Kranju, ki jo vsako leto v povezavi s športnimi društvi iz Kranja organizira Olimpijski komite Slovenije. Otroci so sodelovali v teku, skoku v daljino, metu vorteksa, kotaljenju žoge in drugih štafetnih igrah. Mini olimpijada ni namenjena tekmovanju, ampak je zabaven prikaz nekaterih atletskih in drugih športnih panog, pod geslom: »Pomembno je sodelovati – zmagovalci smo vsi!«

MNOŽIČNI TEK OTROK, 21. 9. 2022
Pridružili smo se tudi množičnemu teku otrok, v okviru Atletske zveze Slovenije. Tek smo organizirali na igrišču KS Čirče. Najprej smo se na igrišču ogreli, potem pa smo izvedli tek v manjših skupinicah. Tekli so otroci vseh treh skupin.

TELOVADBA ATLETSKE ŠOLE PREZEJ ROŽLE
Vaditelj Atletske šole Prezelj Rožle nam je na našem igrišču pripravil zanimivo vadbeno uro. Kljub slabemu vremenu smo se temeljito razgibali in zabavali.

Zapisala Metka Boncelj

cenca-3
Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri