Smledniška 136, 4000 Kranj

tel.: 04 20 19 234

030 463 762

circe@kranjski-vrtci.si

1 oddelek I. starostnega obdobja in
2 oddelka II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 6.15 do 16.00 ure.

Majhnost našega vrtca ČIRČE, ki stoji na robu mesta, v naselju Čirče, marsikoga preseneti, vendar si prizadevamo tudi za presenečenja drugačne vrste.

Dva oddelka otrok, v starosti od 3 do 6 let in pet zaposlenih ustvarjamo vzdušje, ki je podobno družinskemu. Skrbimo za prijetnost prostora in medsebojnih odnosov. Vsi otroci so naši, vrata igralnic pa so nenehno odprta, tako, da ima vsak otrok pregled nad dogajanjem. Okolica nam ponuja enkratne možnosti bivanja in raziskovanja v naravi. Lepoto gozda in travnika izkoriščamo maksimalno.
Radi se srečujemo s starši, babicami, dedki, pa tudi s krajani KS Čirče. Živimo s krajem in kraj z nami.

Stremimo k največji kvaliteti dela z otroki, vsakodnevne dejavnosti pa popestrimo s ponudbo letovanj, igramo se malo bralno značko, obiskujejo nas lutke in znamo speči pravi domači kruh. Pa še kaj bi se dalo povedati.

Kar precej za tako majhen vrtec, kajne. Pomembno pa je vendar le to, da otroci in starši radi prihajajo k nam in imajo vrtec za NAŠ VRTEC.

Novičke

MAREC

V marcu smo se v vseh treh skupinah posvečali temi o družini. O družinah smo se pogovarjali,  risali, peli, deklamirali, ustvarjali darila za mamice… V okviru družine smo se igrali  igre vlog – družina in poklici.
Starejši smo imeli   medgeneracijsko srečanje z babicami, ki je bilo izredno prijetno. Najprej smo se družili ob ljudskem petju, potem pa smo še skupaj ustvarjali izdelke na pomladansko tematiko.   V starejši skupini smo zaključili s temo HRANA NI ZA TJAVENDAN, ki smo jo obravnavali v okviru projekta Ekošole. Najmlajša skupina pa se je v marcu posvetila raziskovanju vode – nepogrešljive življenjske  tekočine.  Vodo so raziskovali, prepevali pesmice o vodi in ob dnevu vode naredili plakat.

ČISTILNA AKCIJA

Tudi letos smo se vse tri skupine priključile čistilni akciji Očistimo Kranj- Kranj ni več usran, ki je potekala 22. 3. 2024 in jo organizirata  Zveza tabornikov v sodelovanju z Mestno občino Kranj.  Vzeli smo vreče in si nataknili rokavice ter odšli v okolico vrtca in gozdiček v katerem se pogosto igramo. Imeli smo občutek, da je letos odpadkov malo manj, ampak še vedno preveč.

NASTOP PLESNE SKUPINE ČIPKA

V torek, 19. 3. so nas obiskale  plesalke plesne skupine Čipka iz Železnikov, ki delujejo pod okriljem KUD-a France Koblar. Plesalke so nam predstavile različne plese v vrsti,  kot so narodno-zabavni, kantri, latino in otroški. Ena izmed plesalk nam je zaigrala  na orglice.  Čeprav so že vse upokojene so nas presenetile s svojo energijo in nam polepšale dopoldne. Najbolj veseli smo bili, ko smo zaplesali skupaj.

zapisala  vzg. Metka Boncelj

NOVIČKE

VRTEC V VODI

V mesecu januarju smo kljub zimi že začeli z vodnimi dejavnostmi.  Plavalni tečaj  organizira Zavod za šport iz Kranja.  Pod vodstvom plavalnih učiteljev so v vodi potekale različne zabavne dejavnosti, ki so otroke navdušile, hkrati pa tudi veliko naučile. Važno je, da smo premagali strah pred vodo, najboljši plavalci so prejeli celo  srebrnega ali bronastega morskega konjička.

OBISK V MESTNI KNJIŽNICI KRANJ

S starejšo skupino smo bili povabljeni v Mestno knjižnico Kranj, kjer nam je prijazna knjižničarka Maja razkazala prostore knjižnice. Posebej podrobno smo si ogledali otroški oddelek, s številnimi knjigami, pravljično sobo in prostori za delavnice.  Otroke je še posebej  zanimal avtomat za vračilo knjig, seznanili pa smo se tudi s postopkom izposoje.

VESELO PUSTOVANJE

Na pustni torek je bilo v vrtcu še posebej veselo. Z rajanjem smo začeli že zjutraj.  Našemljeni so bili skoraj vsi otroci in vzgojiteljice. Dečke še vedno najbolj privlačijo maske bojevnikov, policistov in vojakov, deklice pa so bile princeske, morske deklice ter Elze. Veliko otrok je bilo našemljenih v maske živali, zelo redke pa so maske  klovnov ali kakšnih drugih  pravljičnih junakov, ki jih kar pogrešamo.  Vse skupine smo se zbrale na skupnem rajanju  v sobi starejše skupine.

Upamo, da smo s tem pregnali zimo in priklicali pomlad, čeprav   se letos nismo ravno naužili zimskih radosti.

Zapisala Metka Boncelj

VESELI DECEMBER V ČIRČAH

Letošnji veseli december je v našem vrtcu minil kar umirjeno in bolj čuječe, brez hrupnih in bučnih prireditev. V tem mesecu smo veliko prepevali, igrali na male inštrumente, ustvarjali  okraske in namizno dekoracijo, pekli piškote, krasili smrečico.  Pogosto smo se skupaj  družili  z vsem tremi skupinami in skupaj gledali igrico Živali pri babici Zimi, ki smo jo zaigrale vzgojiteljice in kamišibaj Snežaki v vrtcu. Vsi skupaj smo  težko pričakali dedka Mraza in se z njim podružili, slikali ter prejeli lepa darila. Starejši smo se ves mesec pripravljali tudi na Novoletni bazar, ki smo ga imeli pred prazniki. Obiskovalce smo presenetili s čajanko, pecivom ter kratkim filmčkom. Ponosni smo, da nam je uspelo zbrati dovolj sredstev za obisk Kekčeve dežele.

Zapisala vzg. Metka Boncelj

VRTEC NA LEDU

S starejšo skupino smo  v mesecu novembru uživali  zimske radosti v ledeni dvorani na Zlatem polju, kjer smo se učili drsanja. Za mnoge otroke je to prvo srečanje z drsalkami, nekateri pa so  drsali že lansko leto ali pa so jih na drsanje peljali starši. Letos so bili v skupini pretežno začetniki, ki pa so lepo napredovali.  Drsanje je potekalo  pod vodstvom športnega društva Migimal in je bilo organizirano za vse otroke stare od 4-6 let.  Zadnji dan so si njihov napredek in pridobljene spretnosti  lahko ogledali tudi starši in stari starši.

zapisala Metka Boncelj

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Na tradicionalni zajtrk smo se v vseh skupinah pripravljali že ves mesec. Spoznavali smo zdravo hrano  in živila za slovenski zajtrk. Starejši smo raziskovali kako in od kje dobimo vse sestavine. Po mleko smo šli na kmetijo, sami smo si potem izdelali maslo in spekli kruh, spoznavali smo življenje čebel in vrste medu. Obiskali smo tudi mlin v Prebačevem, kjer nam je mlinar podaril  krušno moko. 17. 11. smo si  v vseh treh skupinah  lepo pogrnili mize in zajtrk z užitkom pojedli, saj je tovrstni zajtrk med najbolj priljubljenimi.

zapisala Metka Boncelj

OBISKALI SO NAS GASILCI IZ PGD PREBAČEVO

Tudi letos so nas  v sklopu meseca požarne varnosti obiskali gasilci iz PGD Prebačevo Hrastje, ki nam vsako leto prijazno predstavijo vlogo gasilcev.  Pred naš vrtec so se pripeljali kar z dvema gasilskima voziloma, ki sta bila za otroke prava atrakcija.  Ogledali smo si vozilo, opremo gasilca in izvedeli o delu gasilcev marsikaj koristnega ter zanimivega. Vse otroke pa so najbolj navdušili in razveselili  z gasilskimi lučkami ter sireno.

zapisala Metka Boncelj

OKTOBER

V teh lepih jesenskih dneh smo se trudili v vrtcu kar največ časa prebiti na prostem. Pogosto smo bili na igrišču krajevne skupnosti, našem igrišču ter v bližnjem gozdičku. V vseh treh skupinah je bila v tem mesecu glavna jesen s svojimi pridelki in barvitimi drevesi.  Ob tednu otroka smo se spraševali zakaj je prišla jesen in  preko različnih dejavnosti iskali odgovore.
Ukvarjali pa smo se tudi z poglobljenim umivanjem rok in veščine utrjevali vsak dan. S tem smo obeležili dan umivanja rok-15. oktober.  Sedaj vsi vemo kako, zakaj, kdaj in kolikokrat na dan umivamo roke.
Sredi oktobra smo imeli s starši prvo letošnje srečanje. Na jesenskih delavnicah smo ustvarjali glinene ježke, jesenska drevesa in barvali buče iz papirja. Vsi smo lahko poskusili bučno juho, ki smo jo pripravili v starejši skupini.  Družabno srečanje družin nam je popestrilo sončno vreme.

Zapisala vzg.  Metka Boncelj

Novičke

V novo šolsko leto smo vstopili s celo skupino novih otrok in prve dni je bilo novincem kar težko, sedaj pa so se vsi lepo privadili in jok se sliši le tu in tam. V vrtcu vlada veselo razpoloženje, smeh in igra naših otrok. V uvajalnem mesecu smo se spoznavali, navajali na vsakodnevno rutino in se predvsem veliko igrali.  Lepo septembrsko vreme smo izkoristili za igro na našem igrišču ter igrišču krajevne skupnosti. Starejši smo šli že na daljši pohod do lovske koče v Hrastju, sredinčki pa so raziskovali  gozd.

V  torek,  26. 9. 2023 je pod okriljem atletske zveze potekal množični tek pod geslom »Začni mlad, tekmuj pošteno«, ki se ga je udeležilo preko 25.000 otrok iz vse Slovenije. Seveda smo se teku pridružili tudi v Čirčah, kjer so s svojimi vzgojiteljicami sodelovale vse tri skupine, od najmlajših do najstarejših. Otroci so bili oblečeni v pisane majčke našega vrtca. Najprej smo se na igrišču skupaj ogreli ob preprostih vajah, potem pa smo izvedli tek. Najmlajši so pretekli en krog, najbolj vztrajni pa kar tri.

29. 9. nam je Atletska šola Prezelj Rožle na igrišču postavila poligon na katerem smo svoje spretnosti preverili v vseh treh skupinah.

Zapisala vzg. Metka Boncelj

cenca-3
Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri