Nikole Tesle 4, 4000 Kranj

I. starostno obdobje:
tel.: 04 20 19 229, 031 374 311
naja1-najdihojca@kranjski-vrtci.si

II. starostno obdobje:
tel.: 04 20 19 228, 031 799 451
najdihojca@kranjski-vrtci.si

7 oddelkov I. starostnega obdobja
9 oddelkov II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 5.15 do 17.00 ure.

V vsakdanje življenje v vrtcu NAJDIHOJCA je vtkana skrb za dobro počutje otrok, staršev in vseh zaposlenih.

Vstop v našo »veliko hišo« namiguje na velike in majhne skrivnosti. Vrtec in jasli Najdihojca najdemo sredi naselja Planina. Ko hodite mimo, vam morda kdaj prav prijetno zadiši, to pa zato, ker je v našem vrtcu centralna kuhinja.
V notranjosti se skriva veliko igralnic v katerih otroci in odrasli raziskujejo, ustvarjajo, animirajo, se smejejo in včasih tudi malce »pojokajo«. Okrog vrtca je veliko zagrajeno in pregrajeno igrišče, kjer se otroci sproščeno gibljejo.

Vsi majhni in veliki smo medsebojno povezani, se družimo, obiskujemo, hodimo na skupne sprehode… in se vključujemo v različne projekte. Raziskujemo živo in neživo naravo ter iščemo njene skrivnosti. ” Ta veliki ” radi kaj povejo mlajšim in s tem gojimo prijateljske odnose. Otroci igrajo otrokom v obeh starostnih obdobjih.

V vrtcu se mesečno veselijo ob projektu PALČEK BRALČEK. V trgovini Spar razstavljamo likovne umetnine otrok in ob njegovem rojstnem dnevu   z otroki izvedemo kulturni program.
Otroci mlajših oddelkov si vsako leto ogledajo igrano ali lutkovno predstavo v izvedbi strokovnih delavk – kar je že postalo tradicija.

Organiziramo srečanja s starši na nivoju samega oddelka kot celotnega vrtca. Otrokom nudimo bogato spodbudno učno okolje.
Za pestrost življenja, strpnost, drugačnost poskrbimo kar sami – saj v vrtec prihajamo iz različnih domačih okolij, različnih kultur in skoraj bi lahko rekli iz celega sveta.

Predvsem pa si želimo, da vsi, ki vstopajo v naš vrtec začutijo radost življenja!

Novičke

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK V VRTCU NAJDIHOJCA

Na dan slovenske hrane, 18. Novembra, je po vrtcih in šolah potekal Tradicionalni slovenski zajtrk. Otroci so ta dan jedli domača jabolka, med, kruh in maslo. Po skupinah so spoznavali pomen zdravega zajtrka, strokovni delavci pa smo jih seznanili tudi s tem, kako do medu sploh pridemo. Ves teden so se v skupinah izvajale dejavnosti na temo čebel, otroci so si ogledali čebelnjake, spoznavali kaj so panjske končnice ter prepevali pesmico Janeza Bitenca »Čebelica«. Za starše smo pripravili degustacijske kotičke, kjer so lahko zdrav slovenski zajtrk okusili tudi sami.

Teden otroka

Letošnji teden otroka je potekal od 3. do 9. oktobra z naslovom SKUPAJ SE IMAMO DOBRO.

Za naše »najdihojčke« smo pripravili zanimive delavnice in pogovore. Pogovarjali smo se npr: Kdaj sem imam-o dobro v vrtcu. Kakšen je moj najboljši dan v vrtcu. Moja najljubša igra v vrtcu. Moja najljubša igrača v vrtcu.

Otroci so aktivno sodelovali na cicibanijadi, na športnem dopoldnevu na igrišču vrtca Najdihojca ter na igriščih ob vrtcu Najdihojca, kjer smo skupaj z otroki postavili poligone in gibalne izzive ter se razgibali s pomočjo športnih pripomočkov.

Za otroke smo pripravili matematične naloge v kanjonu reke Kokre.

Otroci so konstruirali iz lesenih, plutovinastih ali plastičnih kock, sodelovali v čutnih delavnicah v igralnicah ali na sprehodu v naravo, brali in prebirali slikanice ter revije, pripovedovali ob knjigah, slikah, rajali, peli ter gibalno spremljali pete pesmi v igralnicah ali na prostem.

Otroci so v tednu otroka nabirali naravni material v bližnji in daljni okolici vrtca ter nato ustvarjali
v igralnicah ali na prostem.

Kolektiv vrtca Najdihojca

JESENSKE DOGODIVŠČINE V VRTCU NAJDIHOJCA

Poletne temperature so nas razveseljevale tudi v septembru in mi smo veliko časa preživeli v naravi, kjer smo spremljali spreminjanje narave. Pričakali smo jesen in uživali v njeni barvitosti. Otroci so se uvajali v novo okolje, prestopili v starejše oddelke ter se veselili ponovnega druženja po poletnih počitnicah.
V vrtcu Najdihojca so se odvijale zanimive dejavnosti tako v oddelkih, kot tudi na prostem. Strokovne delavke so prednost dale gibalnim izzivom, matematičnem mišljenju ter ustvarjanju.

KOLETKTIV VRTCA NAJDIHOJCA

Rajanje ob prvem jesenskem dnevu

V razvojnem oddelku smo skupaj proslavili prvi jesenski dan. Začeli smo s petjem jesenskih pesmih. Nato smo skupaj se igrali na igrišču, opazovali in pokali smo velike milne mehurčke. Za zaključek smo jedli okusne palačinke in pili topel kompot. Vsekakor komaj čakamo na preostale jesenske dobrote in zabavne jesenske dni.   

najdihojca
Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri