Ulica Nikole Tesle 2 , 4000 Kranj

1. starostno obdobje:
tel.: 04 20 19 215, 031 374 346

2. starostno obdobje:
tel.: 031 768 416
mojca@kranjski-vrtci.si

RO Mojca:
tel.: 04 20 19 227, 051 611 087
ro-mojca@kranjski-vrtci.si

4 oddelki 1. starostnega obdobja
6 oddelkov II. starostnega obdobja
6 oddelkov RO

Vrtec         od  5.45 do 17.00

RO Mojca   od 6.00 do 16.00

Vrtec MOJCA je prijazna hiša, v kateri najdejo varen dom radovedni in igrivi otroci.
Naša temeljna naloga je kakovostno izvajanje vzgoje, izobraževanja, varstva, nege in prehrane otrok.
V vrtcu boste našli tudi čisto pravo telovadnico, katero otroci s pridom uporabljajo.
Sliko vrtca dopolnjuje še veliko igrišče na katerem ne manjka igral, tako da lahko vsak otrok poišče nekaj zase.
Bili smo prvi vključeni  v EKO projekt vrtcev in šol Slovenije in vse to smo širili po drugih enotah Kranjskih vrtcev.
Zelo težko je na kratko prestaviti vse, kar se pri nas dogaja. Lahko rečemo, da vsak dan posebej poskrbimo, da imajo otroci dovolj možnosti za igro in učenje, za pridobivanje novih izkušenj, za medsebojno druženje in ustvarjanje.
Prav vse strokovne delavke vrtca smo jim na voljo za igro, vprašanja, za pomoč in če je potrebno tudi za tolažbo.
Otroci s posebnimi potrebami v našem vrtcu nas še dodatno bogatijo z izkušnjami, ki jih pridobivamo v vsakdanjih stikih z njimi. Integracija otrok je zato v vrtcu Mojca nekaj vsakdanjega in popolnoma naravnega.

Pri nas se nahaja tudi RAZVOJNI ODDELEK. Za otroke skrbi ekipa specialnih in rehabilitacijskih pedagogov, fizioterapevtka in logopedinja, ki načrtujejo vzgojno in terapevtsko delo za vsakega otroka posebej.
Otroci, ki so vključeni v naše oddelke potrebujejo za optimalni razvoj več spodbud in pomoči. Poudarjen je interdisciplinarni pristop, prepletanje dela vseh članov tima za dosego istega cilja in nadgradnja individualnih terapij v dnevnih dejavnostih otrok (hranjenje, nega, igra, gibanje). Samo s takim pristopom lahko zagotovimo celovitost in kompleksnost vzgoje in izobraževanja.

Vse aktivnosti izvajamo z namenom, da bi čim bolje izkoristili in razvili gibalne in intelektualne sposobnosti otroka.

Novičke

IZMENJEVALNICA OBLAČIL IN IGRAČ

V času od 22. 3. do 24. 3 2023 smo v enoti Mojca skupaj z otroci organizirali izmenjevalnico oblačil in igrač. Starši in zaposleni smo nekaj dni pred dogodkom prinašali stvari, ki jih ne potrebujemo več, v dneh, ko so bile stvari razstavljene v telovadnici vrtca, pa je vsak lahko odnesel tisto oblačilo ali igračo, ki mu je bila všeč. Vse, kar je ostalo, je bilo odpeljano v kranjski Karitas. Dogodek je bil zelo uspešen, zato iskrena hvala vsem, ki ste tako ali drugače sodelovali. Naslednje leto izmenjevalnico ponovimo, saj nam recikliranje oz. ponovna uporaba oblačil in igrač veliko pomeni!

Plakat – KLIK

Srečanje z očki in otroci

V četrtek, 23. 3. 2023 smo imeli v skupini J3 delavnico ob materinskem dnevu. Otroci so skupaj z očki pripravili darilo za mami. Izdelali so voščilnice, rože, okvirje za slike …

OBISK MINICITY-JA V LJUBLJANI

V torek, 14. 3. 2023 smo se z otroki najstarejših skupin iz enote Mojca odpravili na končni izlet v kreativno otroško mesto Minicity. Otroci so se preizkusili v različnih poklicih preko igre. Bili so policisti in gasilci, trgovci, upravljalci vlaka, peki v pekarni, gradbeni delavci… Svoje gibalne sposobnosti so urili v adrenalinskem parku in športni dvorani. Za konec pa so se prosto igrali na didaktično interaktivnem igralu. Obisk jim je ostal v lepem spominu.

 Alja Tičar, vzgojiteljica
OGLED RAZSTAVE SLIK NA TEMO VERZOV IZ DEL FRANCETA PREŠERNA

16.2. 2023, smo na sprehodu po mestu naleteli na gospoda Draga, ki je slikar. Prijazno nas je povabil na razstavo slik na temo verzov iz del Franceta Prešerna. Z veseljem smo vstopili, si ogledali slike in poslušali prebran zapis verzov ob njih. Izbrali smo našo najljubšo – tista najbolj barvita in se fotografirali ob njej.

IZLET V MESTNO KNJIŽNICO KRANJ

V sredo, 22. 2. 2023, smo se takoj po zajtrku odpravili v knjižnico. Ogledali smo si razstavo lutk, spoznavali in ozaveščali pravila lepega in zaželenega vedenja v knjižnici, vrnili izposojene knjige, si ogledovali slikanice, poslušali pravljice, ki so nam jih brale vzgojiteljice ter se pogovarjali. Nazaj v vrtec smo se odpravili po poti ob reki Kokri, kjer smo se na mostu okrepčali, spočili na sončku in nadihali svežega zraka. Zadovoljni smo prišli nazaj v vrtec.

mojca
Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri