Ulica Nikole Tesle 2 , 4000 Kranj

1. starostno obdobje:
tel.: 04 20 19 215, 031 374 346

2. starostno obdobje:
tel.: 031 768 416
mojca@kranjski-vrtci.si

RO Mojca:
tel.: 04 20 19 227, 051 611 087
ro-mojca@kranjski-vrtci.si

4 oddelki 1. starostnega obdobja
6 oddelkov 2. starostnega obdobja
5 oddelkov prilagojenega programa

Vrtec         od  5.45 do 17.00

RO Mojca   od 6.00 do 16.00

Vrtec MOJCA je prijazna hiša, v kateri najdejo varen dom radovedni in igrivi otroci.
Naša temeljna naloga je kakovostno izvajanje vzgoje, izobraževanja, varstva, nege in prehrane otrok.
V vrtcu boste našli tudi čisto pravo telovadnico, katero otroci s pridom uporabljajo.
Sliko vrtca dopolnjuje še veliko igrišče na katerem ne manjka igral, tako da lahko vsak otrok poišče nekaj zase.
Bili smo prvi vključeni  v EKO projekt vrtcev in šol Slovenije in vse to smo širili po drugih enotah Kranjskih vrtcev.
Zelo težko je na kratko prestaviti vse, kar se pri nas dogaja. Lahko rečemo, da vsak dan posebej poskrbimo, da imajo otroci dovolj možnosti za igro in učenje, za pridobivanje novih izkušenj, za medsebojno druženje in ustvarjanje.
Prav vse strokovne delavke vrtca smo jim na voljo za igro, vprašanja, za pomoč in če je potrebno tudi za tolažbo.
Otroci s posebnimi potrebami v našem vrtcu nas še dodatno bogatijo z izkušnjami, ki jih pridobivamo v vsakdanjih stikih z njimi. Integracija otrok je zato v vrtcu Mojca nekaj vsakdanjega in popolnoma naravnega.

Pri nas se nahaja tudi RAZVOJNI ODDELEK. Za otroke skrbi ekipa specialnih in rehabilitacijskih pedagogov, fizioterapevtka in logopedinja, ki načrtujejo vzgojno in terapevtsko delo za vsakega otroka posebej.
Otroci, ki so vključeni v naše oddelke potrebujejo za optimalni razvoj več spodbud in pomoči. Poudarjen je interdisciplinarni pristop, prepletanje dela vseh članov tima za dosego istega cilja in nadgradnja individualnih terapij v dnevnih dejavnostih otrok (hranjenje, nega, igra, gibanje). Samo s takim pristopom lahko zagotovimo celovitost in kompleksnost vzgoje in izobraževanja.

Vse aktivnosti izvajamo z namenom, da bi čim bolje izkoristili in razvili gibalne in intelektualne sposobnosti otroka.

Novičke

OBISK POLICIJSKEGA MEDVEDA

V sredo, 20. 9. 2023, je najstarejši oddelek v enoti Mojca obiskal policijski medved Leon. Njegovega obiska smo se zelo razveselili. Za začetek smo se z njim pogovorili, kaj vse dela policist. Ker medved Leon ne zna govoriti, je s šapami in palcema obrnjenima navzgor oz. navzdol našim trditvam pritrdil oz. jih zavrnil. Nato smo se z njim odpravili na sprehod okoli našega vrtca. Za začetek je kolono vodil medved Leon in nas varno vodil iz vrtčevskega dvorišča na pešpot med kostanji. Med potjo smo spoznavali in ozaveščali pravila varnega in zaželenega vedenja v prometu. Ponosni smo bili, da ga je vsak izmed »devetkarjev« lahko držal za šapo in mu dal petko. Veselimo se njegovega naslednjega obiska, ko mu bomo pokazali, kako pridno smo vadili vse, kar nas je naučil.

OBISK DRUŠTVA ZA ZAŠČITO ŽIVALI KRANJ V KRANJSKIH VRTCIH, ENOTA MOJCA

V ponedeljek, 17. 4. 2023, smo imeli v enoti Mojca prav poseben obisk. Gospe iz Društva za zaščito živali Kranj sta nam v vrtec pripeljali dva mačka, belega Tita in oranžnega Zigija, z namenom, da ju spoznamo z vsemi čutili, premagamo morebitne strahove in izvemo kaj novega o mačkah. Otroci od enega do četrtega leta starosti so naravnost uživali v družbi mačkov, v zahvalo društvu pa smo ves teden zbirali v vrtcu hrano za mačke in pse, odeje, igrače za mačke in vse, kar bo zagotovo popestrilo in izboljšalo življenje zapuščenih živali po zavetiščih na območju Gorenjske. Z veseljem smo obiskovalkama predali donacijo, ob tej priložnosti pa se iskreno zahvaljujemo, tako zaposleni vrtca kot predstavniki društva, vsem, ki so kaj prispevali. Z društvom bomo v prihodnje še sodelovali, v sebi pa gojili ljubezen do živali.

2. april – svetovni dan zavedanja o avtizmu

tevilo otrok z avtističnimi motnjami zaskrbljujoče narašča, tako pri nas kot drugje po svetu. Avtizem ni bolezen in ni duševna motnja. Je kompleksna razvojna motnja, pri kateri gre za neobičajen razvoj možganov. Pomembno vpliva na posameznikovo komunikacijo, povezovanje z drugimi in na razumevanje sveta. Otroci z avtističnimi motnjami so izjemno raznoliki. Nekateri otroci imajo izrazitejše primanjkljaje in potrebujejo intenzivnejšo obravnavo in več podpore, medtem ko drugi z minimalno podporo in obravnavo lahko delujejo samostojno.

V Prilagojenem programu vrtca v Kranju se otroci in starši soočajo z razvojnimi motnjami med katerimi je tudi avtizem. Ob svetovnem dnevu zavedanja o avtizmu prikazujejo nekatera dejstva o tej naraščajoči razvojni motnji ter predstavljajo možnosti, kje o avtizmu lahko izveste več.

Informacije so na voljo v I. nadstropju Knjižnice Globus.

Vir: MK Kranj

IZMENJEVALNICA OBLAČIL IN IGRAČ

V času od 22. 3. do 24. 3 2023 smo v enoti Mojca skupaj z otroci organizirali izmenjevalnico oblačil in igrač. Starši in zaposleni smo nekaj dni pred dogodkom prinašali stvari, ki jih ne potrebujemo več, v dneh, ko so bile stvari razstavljene v telovadnici vrtca, pa je vsak lahko odnesel tisto oblačilo ali igračo, ki mu je bila všeč. Vse, kar je ostalo, je bilo odpeljano v kranjski Karitas. Dogodek je bil zelo uspešen, zato iskrena hvala vsem, ki ste tako ali drugače sodelovali. Naslednje leto izmenjevalnico ponovimo, saj nam recikliranje oz. ponovna uporaba oblačil in igrač veliko pomeni!

Plakat – KLIK

Srečanje z očki in otroci

V četrtek, 23. 3. 2023 smo imeli v skupini J3 delavnico ob materinskem dnevu. Otroci so skupaj z očki pripravili darilo za mami. Izdelali so voščilnice, rože, okvirje za slike …

mojca
Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri