Ulica Nikole Tesle 2 , 4000 Kranj

1. starostno obdobje:
tel.: 04 20 19 215, 031 374 346

2. starostno obdobje:
tel.: 031 768 416
mojca@kranjski-vrtci.si

RO Mojca:
tel.: 04 20 19 227, 051 611 087
ro-mojca@kranjski-vrtci.si

4 oddelki 1. starostnega obdobja
6 oddelkov 2. starostnega obdobja
5 oddelkov prilagojenega programa

Vrtec         od  5.45 do 17.00

RO Mojca   od 6.00 do 16.00

Vrtec MOJCA je prijazna hiša, v kateri najdejo varen dom radovedni in igrivi otroci.
Naša temeljna naloga je kakovostno izvajanje vzgoje, izobraževanja, varstva, nege in prehrane otrok.
V vrtcu boste našli tudi čisto pravo telovadnico, katero otroci s pridom uporabljajo.
Sliko vrtca dopolnjuje še veliko igrišče na katerem ne manjka igral, tako da lahko vsak otrok poišče nekaj zase.
Bili smo prvi vključeni  v EKO projekt vrtcev in šol Slovenije in vse to smo širili po drugih enotah Kranjskih vrtcev.
Zelo težko je na kratko prestaviti vse, kar se pri nas dogaja. Lahko rečemo, da vsak dan posebej poskrbimo, da imajo otroci dovolj možnosti za igro in učenje, za pridobivanje novih izkušenj, za medsebojno druženje in ustvarjanje.
Prav vse strokovne delavke vrtca smo jim na voljo za igro, vprašanja, za pomoč in če je potrebno tudi za tolažbo.
Otroci s posebnimi potrebami v našem vrtcu nas še dodatno bogatijo z izkušnjami, ki jih pridobivamo v vsakdanjih stikih z njimi. Integracija otrok je zato v vrtcu Mojca nekaj vsakdanjega in popolnoma naravnega.

Pri nas se nahaja tudi RAZVOJNI ODDELEK. Za otroke skrbi ekipa specialnih in rehabilitacijskih pedagogov, fizioterapevtka in logopedinja, ki načrtujejo vzgojno in terapevtsko delo za vsakega otroka posebej.
Otroci, ki so vključeni v naše oddelke potrebujejo za optimalni razvoj več spodbud in pomoči. Poudarjen je interdisciplinarni pristop, prepletanje dela vseh članov tima za dosego istega cilja in nadgradnja individualnih terapij v dnevnih dejavnostih otrok (hranjenje, nega, igra, gibanje). Samo s takim pristopom lahko zagotovimo celovitost in kompleksnost vzgoje in izobraževanja.

Vse aktivnosti izvajamo z namenom, da bi čim bolje izkoristili in razvili gibalne in intelektualne sposobnosti otroka.

V oddelke s prilagojenim programom v enoti Mojca so vključeni otroci s posebnimi potrebami. Manjše število otrok v skupini omogoča individualni pristop do vsakega posameznika. Tim strokovnih delavcev vzgojiteljice v razvojnem oddelku, fizioterapevtka, logopedinja in delovna terapevtka) načrtujemo strokovno delo za vsakega posameznega otroka.

Nekateri otroci prehajajo vsaj enkrat tedensko v večinske oddelke vrtca in si s tem odpirajo nove poti k socialnim izkušnjam. Senzorne izkušnje si otroci pridobivajo v namensko opremljeni senzorni sobi, kjer doživljajo, spoznavajo, raziskujejo in občutijo svoje telo in prostor okoli sebe. V mesecu juniju otroci v spremstvu strokovnih delavk letujejo v Planici. Bivanje na domačem igrišču pa popestrimo s spoznavanjem materialov in v ta namen postopoma izdelujemo čutno pot.

Novičke

MAJ
V mesecu maju smo pridno izkoristili kar nam ponuja narava, spoznavali smo različne rastline. Na vrtčevskem vrtičku smo nabrali meliso,
v gozdu pa bezgove cvetove in si pripravili okusna sirupa, ki ju z veseljem pijemo.

Anja Bodlaj

DAN ČEBEL

Danes, 20.5.2024, na dan čebel,  smo si z otroci ogledali čebelnjak.
Pogovarjali smo se o čebelicah, njihovem življenju, koristnosti, prehranjevanju…
Otroci so z zanimanjem poslušali in opazovali prelepe panje.

Tjaša Pazlar

PODNEBNI TEK
V petek, 19. 4. 2024, smo na ravni enote v sklopu Ekošole izvedli Podnebni tek. Skupine smo si med dogodkom izmenjale eko štafetno palico. Predvsem starejši otroci so se v tem času seznanjali s posledicami podnebnih sprememb.

Anja Bodlaj

POMLAD

Danes, 20.3.2024 nas je v vrtcu Mojca, na prvi pomladni dan obiskala pomlad.Ogledali smo si spomladanske cvetlice, poslušali zgodbico in skupaj zapeli pomladno pesmico.Zapisala Tjaša Pazlar

NASTOP NA POSVETU JAVNE AGENCIJE ZA VARNOST PROMETA

V sredo, 24. 1. 2024, smo »devetkarji« z nastopom popestrili dogodek, ki se je odvijal na Brdu pri Kranju – posvet Javne agencije za varnost prometa. Na nastop smo se ves januar dobro pripravljali. Utrjevali smo pesmi Red je vedno pas pripet in Semafor, katerim smo dodali tudi gibe. Dogovorili smo se, da bomo vsi oblekli bele majice, ki smo jih sami poslikali. Nanje smo narisali varnostne pasove in le-te poljubno poslikali. Na hrbtno stran majice smo vzgojiteljice napisale napis RED JE VEDNO PAS PRIPET in za vsakega otroka naredile broško – Pasavčka, ki smo jo pritrdili na sprednjo stran majice.  Nastop je odlično uspel, za kar smo dobili tudi pohvale iz strani organizatorjev. Za nagrado in v zahvalo za nastop smo dobili darila (vrečke, v katerih so bili sestavljanka, odsevniki in lučka, da bomo v prometu še bolj varni) in sadje, iz katerega smo v vrtcu naredili sadne kupe. Otroci so spoznali maskoto Pasavčka, ki jih je popolnoma navdušil, razigral in čustveno ganil, da so nekateri ob slovesu potočili solzico. Oseba, ki je bila maskota, se je resnično vživela v vlogo Pasavčka, jo odlično odigrala in otrokom pustila nepozaben vtis. Nastop je bil za nas nova in posebna priložnost, da pokažemo kaj znamo in zmoremo. Odlično smo premagali tremo in nastopili pred polno dvorano ljudi, kar nam je bilo v čast in posebno doživetje.

Zapisala: Tjaša Rehberger

mojca
Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri