Kaj je prostovoljno delo

Prostovoljno delo je neplačano delovanje v korist drugega ali v korist skupnosti. V Sloveniji deluje veliko prostovoljcev, ki opravljajo plemenito in koristno delo. Tudi prostovoljci imajo ob svojem delu zadovoljstvo in korist. To izhaja predvsem iz zavesti, da so darovali svoj čas, energijo, znanje in prispevali k boljšemu življenju drugih oseb. Razvijajo se nove vezi, nova prijateljstva, pridobijo se nova znanja in spoznanja.
Prostovoljno delo v vrtcu je delo namenjeno v dobro vrtca, predvsem pa z dejavnostmi za dobrobit naših otrok.

Kdo je lahko prostovoljec

V aktivnosti prostovoljnega dela ste vabljeni vsi, ki vas veseli delo z predšolskimi otroki in ste pripravljeni pomagati oz. posvetiti malo svojega časa le tem. Med nami bo še kako dobrodošel prav vsak, ki želi na ta način polepšati trenutke našim malčkom in s tem tudi samemu sebi.
Prostovoljci smo lahko vsi – mladostniki, odrasli, starejši, zaposleni, nezaposleni. Vsakdo lahko opravlja prostovoljno delo, prilagojeno njegovi starosti, telesni kondiciji, psihični zmogljivosti in času, ki ga ima na voljo. Le odločiti se je treba.

Kaj lahko pričakujete od nas

Prostovoljci uporabljajo svoje znanje in izkušnje pri našem delu z otroki. Skupaj s strokovnimi delavci jih boste spremljali na sprehodih in izletih, sodelovali pri vzgojnih dejavnostih, pomagali otrokom s specifičnimi težavami (učno, vzgojno ali čustveno področje),…
Prostovoljca bomo pri njegovem delu usmerjali, mu nudili strokovno pomoč ter moralno podporo in zagotovili takšne delovne pogoje, v katerih se bo lahko učili in napredoval.
Potrudili se bomo, da bomo poiskali delo, ki bo ustrezalo vašim interesom in talentom.

Dolžnosti prostovoljca

  • Udeležba na uvodnem izobraževalnem srečanju
  • Udeležba na rednih srečanjih prostovoljcev
  • Izvajanje dela v skladu s svojimi strokovnimi in drugimi znanji
  • Spoštovanje Kodeksa etičnega ravnanja v vrtcu
  • Spoštovanje internih pravil in Pravilnika o varnosti otrok
  • Spoštovanje temeljnih načel Kurikula za vrtce
  • Varstvo zaupnosti podatkov, pridobljenih med delom.

Vsi, ki vas to delo veseli, nas lahko pokličete na tel.št. 04 20 19 228 in 031 649 083 ali nam pišete na mateja.susnik@kranjski-vrtci.si.

Veselimo se sodelovanja z vami!

 

Pogodba o prostovoljnem delu

Dodatek k pogodbi o PD

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri