C. 1. maja17, 4000 Kranj
tel.: 04 20 19 232

soncek@kranjski-vrtci.si

1 oddelek I. starostnega obdobja
2 oddelka II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 6.00 do 16.15 ure.

Vrtec SONČEK je majhen vrtec na obrobju Kranja. V bližnji okolici je staro mestno jedro s kanjonom reke Kokre. Vrtec obdajajo stara drevesa, ki so lep okras in nam poleti nudijo hladno senco. Pod temi drevesi je pravi mali otroški raj: igrala, peskovniki, klopi……. Vse to se skriva za mogočno železno ograjo.

Če sprehajalec ne upočasni hoje, komajda opazi vrtec, ki je skrit v sredini vrta. Ustvarjalne otroške roke so ga okrasile s pisanimi ploščicami iz gline in tako poslale jasno sporočilo, kdo se nahaja v tej hiši.

V vrtcu Sonček so tri igralnice, dve kopalnici, manjša telovadnica, pravljična soba, polna knjig, kjer poslušamo, beremo pravljice, zgodbe, pesmi,  nekaj kabinetov in kuhinja.

Vsi zaposleni se trudimo, da bi čas v vrtcu otroci preživeli čimbolj veselo in zanimivo. V ta namen organiziramo pestre dejavnosti, Včasih gremo tudi na izlet ali na ogled kulturnih prireditev. Najraje pa se igramo na našem vrtu, ki nam nudi mnogo možnosti za igro.

In za konec: majhnost je naša prednost.

Novičke

PUSTOVANJE

Na pustni torek so naši otroci v vrtcu Sonček koristili počitnice. Za en dan so jih zamenjale maškare. Princeske, policaji, gasilci, super junaki, tigri, metuljčki, ninja želve, dinozavri, Pikapolone in pikapolonice, Pike Nogavičke, tudi Kekec in Mojca sta nas obiskala. Še dobro, da nista prišla še teta Pehta in stric Bedanec. Maškare so rajale, plesale in pele, se zabavale in preganjale zimo. Mi mislimo, da jim je uspelo. Na našem vrtu že cvetijo prve pomladne cvetlice. Za tako dobro opravljeno delo pa si je vsaka pustna šema zaslužila še en velik pustni krof.

Za vrtec Sonček pripravila vzgojiteljica Monika Tomažin

KULTURNI MESEC

V kulturnem mesecu nekaj časa namenimo tudi našemu največjemu pesniku dr. Francetu Prešernu. Skozi pravljico »O dečku, ki je pisal pesmi« spoznamo njegovo pot do pesništva. Na obisk v Ljubljano nas s seboj vzameta Urška in Povodni mož, stene naših igralnic pa okrasijo naše umetnine. Tudi mi se preizkusimo v ustvarjanju s črnilom in peresom.

Za vrtec Sonček pripravila vzgojiteljica Monika Tomažin

KULTURNI MESEC V VRTCU SONČEK

V mesecu februarju smo v našem vrtcu dobili prav poseben obisk. Obiskal nas violinist, tisti pravi violinist, ki igra v Operi. Predstavil nam je svoj poklic, nam pokazal slike prav vseh kotičkov v  Operi, tudi tistih skritih pod odrom. S seboj je prinesel violino, violo, tri različne loke in malo violinico, na katero igrajo otroci. Zaigral nam je veliko pesmi, nekatere smo lahko spremljali tudi s petjem.

Za vrtec Sonček pripravila vzgojiteljica Monika Tomažin

V četrtek, 18.1. smo v skupini Sredinčki izvedli naravoslovni eksperiment: Sneg v lončku.

Za izvedbo smo potrebovali:

  • steklen kozarec za vlaganje,
  • vodo,
  • belo barvo,
  • negovalno olje za dojenčke in
  • šumeče tablete.

V kozarec smo natočili vodo in ji dodali malo bele barve. Potem smo počasi dodajali olje in že takoj ugotovili, da se le-ta ne zmeša z vodo. Dodali smo še nekaj koščkov razdrobljene šumeče tablete in začeli opazovati »čarovnijo«, kot so to opisali otroci. In če nadaljujem z njihovimi besedami: »Ko smo dali šumečko v kozarec, so se mehurčki dvignili gor, potem pa je začel padati sneg.«

V petek pa nas je razveselil čisto pravi sneg – ni dvoma, priklicali smo ga Sredinčki!

Za vrtec Sonček zapisala vzgojiteljica Doris Vrh

 

 

ČAROBNI DECEMBER

V čarobnem decembru so se otroci enote Sonček veliko družili ob skupinskih dejavnostih. Najprej smo skupaj s starši izdelali okraske in okrasili smrečico ter garderobo vrtca. Kmalu po tem nas je že obiskal Dedek Mraz in ker so bili vsi otroci zelo pridni, jim je pustil tudi darila.
Na čajanko smo povabili dedke in babice, kjer smo se poleg čaja posladkali še s kokosovi kroglicami, katere so otroci pomagali pripraviti dan prej. Posadili smo božično žito in opazovali njegovo rast, izdelali smo voščilnice.
Ogledali smo si tudi kar nekaj dramatizacij – vzgojiteljice so otrokom odigrale »Mišek Matiček« in »Didil didl daja, božiček pa prihaja«. V igralskih vlogah so blesteli tudi otroci iz skupine Najstarejših, zaigrali so nam rusko ljudsko »Babica zima«.
Predpraznične dneve pa so bili otroci v čisto pravem kinu. Kupili so si vstopnice in si ogledali božično risanko Artur Božiček, zraven pa se sladkali s kokicami. Zadnji dan smo zaključili z novoletnim plesom. Otroci vseh skupin so se zbrali v garderobi in plesali na božične pesmi, naučili so se tudi koreografijo Snežko snežak.

Kolektiv enote Sonček želi vsem vesele praznike in čarobno novo leto!
Zapisala vzgojiteljica Doris Vrh

soncek
Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri