C. 1. maja17, 4000 Kranj
tel.: 04 20 19 232

soncek@kranjski-vrtci.si

1 oddelek I. starostnega obdobja
2 oddelka II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 6.00 do 16.15 ure.

Vrtec SONČEK je majhen vrtec na obrobju Kranja. V bližnji okolici je staro mestno jedro s kanjonom reke Kokre. Vrtec obdajajo stara drevesa, ki so lep okras in nam poleti nudijo hladno senco. Pod temi drevesi je pravi mali otroški raj: igrala, peskovniki, klopi……. Vse to se skriva za mogočno železno ograjo.

Če sprehajalec ne upočasni hoje, komajda opazi vrtec, ki je skrit v sredini vrta. Ustvarjalne otroške roke so ga okrasile s pisanimi ploščicami iz gline in tako poslale jasno sporočilo, kdo se nahaja v tej hiši.

V vrtcu Sonček so tri igralnice, dve kopalnici, manjša telovadnica, pravljična soba, polna knjig, kjer poslušamo, beremo pravljice, zgodbe, pesmi,  nekaj kabinetov in kuhinja.

Vsi zaposleni se trudimo, da bi čas v vrtcu otroci preživeli čimbolj veselo in zanimivo. V ta namen organiziramo pestre dejavnosti, Včasih gremo tudi na izlet ali na ogled kulturnih prireditev. Najraje pa se igramo na našem vrtu, ki nam nudi mnogo možnosti za igro.

In za konec: majhnost je naša prednost.

Novičke

Poletne novičke

Končno smo dočakali poletje, toplo in suho vreme, kratka rokava in kratke hlače. V vrtcu Sonček radi čim več časa preživimo na našem vrtu. Posadili smo rože in vrtiček, na katerem nam pridno raste korenje, redkvice, solata, meta in jagode.  Veliko prostora na igrišču izkoristimo za igranje nogometa in košarke, radi se igramo v peskovniku in si postavimo kakšen indijanski šotor. Zelo spretni smo pri skakanju čez kolebnico in radi tekmujemo v vleki vrvi. Nestrpno pričakujemo še toplejše vreme, takrat nam vzgojiteljice vedno pripravijo zabavne igre z vodo.

Lepo vreme smo izkoristili tudi za pregled naši vrtnih igrač iz katerih smo z veseljem pobrisali prah, ki se je nabral v zimskih mesecih.

Na obisku smo imeli tudi reševalca, ki nam je povedal nekaj o njegovem delu in nam razkazal pravo reševalno vozilo.

Za vrtec Sonček pripravila Monika Tomažin

VOJAK NA OBISKU

Otroci velikokrat sanjajo kaj bodo postali, ko bodo odrasli. Odgovori so po navadi policist, gasilec, vojak, zdravnik, učiteljica baleta, arhitekt… Najbolj pa otroške oči zažarijo, ko zares srečajo njihovega junaka. Naš vrtec je obiskal pravi vojak, nam povedal kako poteka njegov delovni da in pokazal nam je veliko opreme, ki jo uporablja pri delu. Sedeli smo lahko tudi v pravem vojaškem avtomobilu.

PASAVČEK JE MOJ PRIJATELJ

V mesecu marcu je otroke iz skupine Sredinčki in Najstarejši najpametnejši obiskal Pasavček. Otroci so spoznavali pravilen način pripenjanja z varnostnim pasom, odsevna sredstva, se na opazovalnem sprehodu varno vključevali v promet, spoznavali vrste prometa, o prometu in njegovi varnosti pregledali veliko slikanic, peli, ustvarjali, se igrali, predvsem pa se zelo zabavali. Otroci iz skupine Najstarejši so ob koncu projekta Pasavček za starše pripravili razstavo.

soncek
Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri