V čarobnem decembru so se otroci enote Sonček veliko družili ob skupinskih dejavnostih. Najprej smo skupaj s starši izdelali okraske in okrasili smrečico ter garderobo vrtca. Kmalu po tem nas je že obiskal Dedek Mraz in ker so bili vsi otroci zelo pridni, jim je pustil tudi darila.
Na čajanko smo povabili dedke in babice, kjer smo se poleg čaja posladkali še s kokosovi kroglicami, katere so otroci pomagali pripraviti dan prej. Posadili smo božično žito in opazovali njegovo rast, izdelali smo voščilnice.
Ogledali smo si tudi kar nekaj dramatizacij – vzgojiteljice so otrokom odigrale »Mišek Matiček« in »Didil didl daja, božiček pa prihaja«. V igralskih vlogah so blesteli tudi otroci iz skupine Najstarejših, zaigrali so nam rusko ljudsko »Babica zima«.
Predpraznične dneve pa so bili otroci v čisto pravem kinu. Kupili so si vstopnice in si ogledali božično risanko Artur Božiček, zraven pa se sladkali s kokicami. Zadnji dan smo zaključili z novoletnim plesom. Otroci vseh skupin so se zbrali v garderobi in plesali na božične pesmi, naučili so se tudi koreografijo Snežko snežak.

Kolektiv enote Sonček želi vsem vesele praznike in čarobno novo leto!
Zapisala vzgojiteljica Doris Vrh

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri