Oprešnikova 4a, 4000 Kranj

030 463 788
04 20 19 225

cenca@kranjski-vrtci.si

1 oddelek I. starostnega obdobja
2 oddelka II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 6.30 do 16.15

V objemu mirnega naselja Klanec, je ob travnatem igrišču lociran vrtec ČENČA.
V vrtcu  se  dogaja veliko zanimivega, poučnega, ustvarjalnega in zabavnega. Ker smo še majhni nas preko celega leta spremlja pravljica z najrazličnejšimi svojimi junaki, ki ožive domišljijski svet otrok, s pomočjo lutke v obliki abonmajskih lutkovnih predstav, internih lutkovnih igric in dramatizacij v vrtcu, pa otroci lahko sproščajo svojo domišljijo in najdejo pot za rešitev marsikaterega problema, ki ga odrasli ne moremo doumeti.

Otroci in osebje v vrtcu Čenča se ne glede na pripadnost svoji skupini med seboj vse bolj povezujemo in družimo v najrazličnejših dejavnostih in spletamo pristna prijateljstva med seboj. Ker v to kvalitetno medsebojno druženje želimo vključiti tudi starše se večkrat družimo in pozabavamo vsi skupaj – otroci, njihovi starši in vzgojiteljice, na skupnih piknikih, delavnicah, zabavah in izletih.

Naš vrtec se ponaša z velikim igriščem, opremljenim s številnimi igrali, ki omogočajo razvoj številnih gibalnih spretnosti otrok. V poletni sončni pripeki se otroci lahko umaknejo v prijetno senco dreves, ob deževnih dneh pa nam nadstrešje ob vrtcu omogoča dejavnosti na svežem zraku pod streho. Na igrišču imamo tudi hrib, ki nam v zasneženem zimskem času omogoča zimske radosti na snegu. Sicer pa nam je prav v vseh letnih časih naše igrišče bogat vir raziskovanja in opazovanja narave, nudi nam možnost gibanja na prostem, pridobivanja med osebnih komunikacijskih izkušenj, eksperimentiranja z različnimi materiali in ustvarjalnega izražanja. Da pa se naše zaznavanje narave in družbe ne bi zaključilo za vrati ograje našega igrišča se radi odpravimo “odkrivat svet”. Zato radi sodelujemo tudi z zunanjimi sodelavci, ki nam omogočajo spoznavati širše družbeno okolje. Pri tem smo še posebej veseli pobud in pomoči s strani staršev.

Vrtec kljub medsebojni povezanosti, vsakemu otroku omogoča individualni razvoj v skladu z njegovimi sposobnostmi, potrebami in interesi. Da otrok lahko razvija svoje sposobnosti in izraža svoje potrebe pa poskrbimo vzgojiteljice v vrtcu, ki otrokom nudimo najrazličnejše dejavnosti, v katerih si lahko preko igre in zabave razvijajo svoje sposobnosti. Zavedamo se kaj otroci potrebujejo, trudimo se naprej videti in razumeti otroka kot posameznika – torej takega kot je. V njegovih očeh lahko razberemo kaj najbolje potrebuje in prav to svojim varovancem želimo dati.

Želimo, da se otrok dobro počuti, da rad pride v Čenčo in da vam včasih reče: “Ne še domov!”

Novičke

PUSTNO RAJANJE

Maškare, maškare, pisane, kot rožice navihane….

so na pustni dan prišle tudi v naš vrtec.

Na pustnem rajanju so se veselo zavrtele v ritmih glasbe. Enake maškare so se skupaj predstavile ostalim maškaram, ki so jih s ploskanjem spodbujale. Doživeli smo prave cirkuške predstave, saj so bile maškare pri predstavitvi zelo izvirne. Po rajanju pa je naš pustni sprevod odšel na sprehod v okolico.

 

Kolektiv vrtca Čenča

PRAZNIČNI DECEMBER

V prazničnem decembru se je v našem vrtcu veliko dogajalo:

  • Izdelovali smo okraske, voščilnice in drugo praznično dekoracijo – snežinke, smrečice, jelenčke, ovčke , srnice, škrate
  • Okrasili novoletno jelko z okraski iz slanega testa, ki so jih izdelali otroci s pomočjo modelov
  • Sejali božično žito, ga zalivali in opazovali rast
  • Obiskal nas je Dedek Mraz – skupaj smo prepevali, se pogovarjali, fotografirali. Otroci so bili najbolj veseli daril in novih igrač, s katerimi se bodo v vrtcu igrali.
  • Ogledali smo si okrašeno mesto Kranj
  • Oblikovali, pekli in se sladkali s piškoti ob praznični čajanki
  • Poslušali branje in pripovedovanje pravljic
  • Prepevali, plesali, rajali in se igrali

Otroci in strokovni delavci smo si naredili lepe, sproščene predpraznične dni v vrtcu. Z medsebojnim sodelovanjem, so otroci  spoznali, da vsi, odrasli in otroci, pripadamo družbi in smo pomembni.

Kolektiv vrtca Čenča

Urejanje Eko kotička

Na čudovit zadnji majski petek smo v vrtcu Čenča lotili vrtnarskih opravil. Skupaj z otroci smo poprijeli za delo, najprej iz gredic odstranili plevel, nato smo prekopali zemljo, nazadnje pa smo posadili nove sadike različne zelenjave in zelišč. Otroci so uživali pri delu.

Sedaj bomo skozi vse leto pridno skrbeli za naš Eko kotiček in z zanimanjem opazovali, kaj bo zraslo iz gredic.

Kolektiv vrtca Čenca

SVETOVNI DAN ZDRAVJA V ČENČI

V petek, 7.4. smo organizirali tek za zdravje. Na našem igrišču smo se najprej skupaj ogreli, naredili nekaj poskokov, počepov, priklonov…Nato je vsaka od treh skupin odtekla krog okoli vrtca, drugi dve skupini pa sta jih medtem spodbujali z glasnim navijanjem.

Po uspešnem zaključku smo vsi dobili zaslužene medalje.

cenca2
Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri