Planina 39, 4000 Kranj
04 20 19 236,  04 20 19 220, 04 25 19 675 in 030 478 616

cebelica@kranjski-vrtci.si

3 oddelki I. starostnega obdobja
5 oddelki II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 6.00 do 16.30 ure.

ČEBELICA je hiša, kjer vsak dan odmeva otroški smeh in pesem, se nahaja v bližini mesta. Z glavne ceste se vidi le del našega igrišča, peskovniki in igrala pa stojijo za vrtcem. Zgradili smo jo z odprtostjo, prijaznostjo in radostjo.

ČEBELICA je hiša, kjer vsak dan odmeva otroški smeh. Zgradili smo jo z odprtostjo, prijaznostjo in radostjo. Vrtec obiskujejo otroci od prvega leta starosti do vstopa v šolo. Nahaja se v bližini mesta. Z glavne ceste se vidi le del našega igrišča, peskovniki in igrala pa stojijo za vrtcem.

Prijateljske vezi začnemo tkati s prvim dnem vstopa otroka v vrtec ter jih ohranjamo skozi celotno vrtčevsko obdobje. Slednje izvajamo preko različnih dejavnosti in druženj celotnega vrtca. Tako se vsi otroci poznajo med seboj. Prijateljske vezi pa nadgrajujemo tudi z različnimi druženji v širšem okolju. Razstavljamo izdelke v bližnjih trgovskih centrih, nastopamo in obiščemo starejše ljudi v domu upokojencev.

Otroški duh krepimo z vsakodnevnim bivanjem na prostem, pri čemer nas vreme ne ovira. Sodelujemo pri različnih športnih aktivnostih, ki so včasih tudi tekmovalnega duha (mini olimpijada, tek). V povezovanju z bližnjo osnovno šolo izvajamo telovadne urice v športni dvorani.

Kulturo in umetnost otrokom približamo z različnimi lutkovnimi in igranimi predstavami ter obiski kulturnih ustanov. Organizirano imamo dramsko skupino staršev, ki letno pripravi kar dve predstavi za otroke.

S starši se družimo še na kostanjevem pikniku, bazarju, novoletni čajanki, igrah brez meja in planinskih izletih.

Trudimo se, da se vsak VAŠ = NAŠ otrok v vrtcu počuti sprejetega, varnega in slišanega.

Novičke

SLOVENSKI TRADICIONALNI ZAJTRK in OBISK ŽUPANA

Petek, 17. 11. 2023, prav poseben dan, ko obeležimo tradicionalni slovenski zajtrk. Za našo skupino je bil zares poseben, saj so se nam na zajtrku pridružili g. župan Matjaž Rakovec, ga. podžupanja Manja Zorko in ga. ravnateljica Urška Kejžar.
Ugotovili smo, da nam takšen zajtrk res tekne, če pa maslo in med namažemo še na doma pečen kruh, se mu ni moč upreti.

Marta, Neža in otroci

Kostanjev piknik

Kostanjev škratek
(Neža Maurer)

Skrije se pod korenine –
še besedice ne zine –
pa bodice ostre kuje.
Niti ure ne miruje.

Od poletja do jeseni
so oklepi narejeni.
In potem gre škratek spat –
mi pa sladki kostanj brat! 

 

 V ponedeljek, 16. 10. 2023, smo v  vrtcu Čebelica imeli kostanjev piknik,  kjer smo   uživali   ob  domačih dobrotah  in  druženju. 

                                                                                                    Kolektiv  enote Čebelice

TEDEN OTROKA

Vsak ZAKAJ ima svoj ZATO,

in mi smo našli jih kar sto.

malo v pesmi in v plesu,

včasih tudi ob drevesu.

 

Najti ZARTO, ni vedno lahko,

enkrat v vulkanu se skriva,

spet drugič vodo odpira,

včasih iz koruze skoči,

od strahu kar hlače pomoči.

Ali pa k nam kar sam prileze,

solato najde in jo pogrize,

ali pa je v našo glavo šine,

in dokler ga ne najdeš radovednost  ne mine.

 

Zakajev še vedno več je kot sto,

nikoli do konca jih ne rešimo,

a nam vedno glavno je to,

da na vsak zakaj najdemo zato.

 

Nekaj zatojev smo našli tudi v naši pesmi Zakaj, zakaj (na melodijo – Jaz se bom pa mesto peljal), vendar jih bomo še naprej iskali in radovedni ostali.

 

                             Kolektiv vrtca Čebelica

MNOŽIČNI TEK

Otroci in zaposleni vrtca Čebelica smo se v torek, 26. 9. 2023 udeležili množičnega teka na 100 metrov. Akcija spada pod okrilje Atletske zveze Slovenije. S tem tekom smo otroke spodbudili k zdravemu načinu življenja, predvsem pa smo poudarili moto: »Začni mlad, tekmuj pošteno.« Otroci so tekmovali pošteno in na koncu vsi za uspešno pretečen tek prejeli priznanje za udeležbo. Otroci in zaposleni smo v teku uživali in se že veselimo naslednjih tekaških dogodivščin.

Kolektiv vrtca Čebelica

PRENOVLJENA ČEBELICA

 

Celo poletje mi smo čakali,
z žalostjo v očeh vsi pričakovali,
ali že končno zgodilo se bo,
da se nam vrtec odprl že bo.

Pa želja se naša izpolnila je,
da v zadnjem se tednu naš vrtec odpre,
zdaj v njem spet sliši se smeh,
sreča, veselje v naših očeh.

V vrtcu zdaj našem vse je svetlo,
igralnice, hodniki, vse je lepo,
se skupaj veselimo zdaj vsi,
vrtec Čebelica še dolgo naj stoji.

Kolektiv vrtca

Majske igre brez meja

Zdi se, kot da smo Iz mrzle zime skoraj v enem dnevu prileteli v poletje, pa vendarle se nam vmes dogaja tudi zelo zelo pestra pomlad.

Ena od tradicionalnih dejavnosti, ki se v vrtcu Čebelica dogajajo pomladi, pa je tudi organizacija majskih športnih iger brez meja.

Tokrat je bila rdeča nit iger tema, ki nas je večino popeljala v našo mladost in pa mladost naših staršev, z naslovom »bilo je nekoč« .

Otroci in starši so si ogledali predstavo dramske skupine staršev, v kateri so se pojavljale zanimive igre njihove mladosti, ki so se jih otroci in starši imeli po ali pred predstavo možnost igrati na različnih postajah pripravljenih in označenih na igrišču vrtca.

Tako so se lahko preizkusili v ristancu, kamenčkanju, slepih miših, gumitvistu, ciljanju stolpa kozarčkov, hoji s hoduljami, vrtenju vrvi,… Ob vstopu na igrišče so prejeli kartončke s številom gibalnih postaj. Za opravljeno nalogo na posamezni postaji pa so prejeli štampiljko.

Ob opravljanju nalog smo vsi zelo uživali in bili zelo aktivni, celo toliko, da smo še vzgojitelji popolnoma pozabili na dokumentiranje celotne zadeve. Nastala je le fotografija naše dragocene dramske skupine, ki se je tudi tokrat odlično odrezala v res zanimivi in zabavni predstavi, zato se jim še enkrat iskreno zahvaljujemo.

Kolektiv vrtca Čebelica

PRVI POMLADNI DAN 

POMLADNA (J. Bitenc)  

 

NA POLU ROŽICE CVETO,  

NA DREVJU PA PTIČKI POJO, 

Z NEBA NAM SVETI SONČEK ZLAT, 

ŽE PRIŠLA JE K NAM POMLAD.  

 

IZ GOZDA SEM PA ZNANI GLAS,  

NAZNANJA, DA PRIŠLA JE V VAS, 

SPET DROBNA MILA KUKAV’CA  

SRCA MOJ’GA LJUBICA. 

Vzgojiteljice  smo na prvi pomladni dan,  vsem  otrokom vrtca Čebelica,  zaigrale lutkovno igro Pikapolonica.   Otroci so uživali  v predstavi.

 Kolektiv  vrtca Čebelica 

Dobrodelnost v vrtcu Čebelica

V preteklih dneh smo v garderobi vrtca zbirali hrano, higienske pripomočke in čistila ter darilne kartice. V sodelovanju s Društvom Pomagajmo slovenskim otrokom, smo zbrali različna sredstva in jih predali koordinatorki društva. Sredstva so že prejele različne družine po Sloveniji. Posebna zahvala pri zbiranju gre predvsem staršem otrok vrtca Čebelica ter strokovnim delavcem vrtca Čebelica.

Vsa zbrana sredstva smo tudi poslikali, društvo pa je posebno zahvalo namenilo vsem, s zapisom na Facebook strani – Društvo PSO Pomagajmo slovenskim otrokom.

 

Kolektiv vrtca Čebelica

cebelica_vrtec
Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri