Planina 39, 4000 Kranj
04 20 19 236,  04 20 19 220, 04 25 19 675 in 030 478 616

cebelica@kranjski-vrtci.si

3 oddelki I. starostnega obdobja
5 oddelki II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 6.00 do 16.30 ure.

ČEBELICA je hiša, kjer vsak dan odmeva otroški smeh in pesem, se nahaja v bližini mesta. Z glavne ceste se vidi le del našega igrišča, peskovniki in igrala pa stojijo za vrtcem. Zgradili smo jo z odprtostjo, prijaznostjo in radostjo.

ČEBELICA je hiša, kjer vsak dan odmeva otroški smeh. Zgradili smo jo z odprtostjo, prijaznostjo in radostjo. Vrtec obiskujejo otroci od prvega leta starosti do vstopa v šolo. Nahaja se v bližini mesta. Z glavne ceste se vidi le del našega igrišča, peskovniki in igrala pa stojijo za vrtcem.

Prijateljske vezi začnemo tkati s prvim dnem vstopa otroka v vrtec ter jih ohranjamo skozi celotno vrtčevsko obdobje. Slednje izvajamo preko različnih dejavnosti in druženj celotnega vrtca. Tako se vsi otroci poznajo med seboj. Prijateljske vezi pa nadgrajujemo tudi z različnimi druženji v širšem okolju. Razstavljamo izdelke v bližnjih trgovskih centrih, nastopamo in obiščemo starejše ljudi v domu upokojencev.

Otroški duh krepimo z vsakodnevnim bivanjem na prostem, pri čemer nas vreme ne ovira. Sodelujemo pri različnih športnih aktivnostih, ki so včasih tudi tekmovalnega duha (mini olimpijada, tek). V povezovanju z bližnjo osnovno šolo izvajamo telovadne urice v športni dvorani.

Kulturo in umetnost otrokom približamo z različnimi lutkovnimi in igranimi predstavami ter obiski kulturnih ustanov. Organizirano imamo dramsko skupino staršev, ki letno pripravi kar dve predstavi za otroke.

S starši se družimo še na kostanjevem pikniku, bazarju, novoletni čajanki, igrah brez meja in planinskih izletih.

Trudimo se, da se vsak VAŠ = NAŠ otrok v vrtcu počuti sprejetega, varnega in slišanega.

Novičke

Obisk pevskega zbora

Obiskal nas je mešani pevski zbir Petra Liparja in nam pripravil krajši koncert.

Zapeli so nam različne pesmi, zaigrali na citre in kitaro, ter nas eno pesem tudi naučili. (Jaz pa pojdem na zeleno travco)

Otroci in vzgojiteljice/vzgojitelj so ob koncertu uživali in aktivno sodelovali.

Zelo zadovoljni so bili tudi pevci.

Kolektiv vrtca

ZAJČEK IŠČE MAMO

V torek, 26. 3. 2024, smo strokovne delavke vrtca Čebelice otrokom zaigrale lutkovno predstavo z naslovom Zajček išče mamo. Predstava je govorila o malem zajčku, ki je po več neuspelih poskusih pri živalih- ježevki, lisici in volku, na koncu le našel svojo mamo-zajkljo. Otroci so predstavo spremljali z velikim zanimanjem in navdušenjem.

KULTURNI PRAZNIK

Dan pred slovenskim kulturnim praznikom smo se vse vrtčevske skupine zbrale v garderobi, da se spomnimo na dr. Franceta Prešerna. Poslušali smo slovensko himno, si ogledali kratek videoposnetek njegovega življenja, poslušali pesem Povodni mož in izvedeli veliko zanimivosti o njem. Okušali smo fige, se po igralnicah igrali spomin na tematiko dr. Prešerna ter barvali slovensko zastavo.

VESELI DECEMBER

Decembra je bilo v našem vrtcu prav čarobno. Obiskali so nas namreč škratki, ki so se sprehajali po snežnih stezicah in kar naprej je dišalo po pomaranči, cimetu in piškotih. Številna skupna druženja – petje in branje pravljic ob božično-novoletni jelki, novoletni ples in gledališka predstava Dedkove skrbi – pa so nas, tako odrasle kot otroke, povezale med seboj. Poleg tega nas je obiskal tudi Dedek Mraz, ki je obdaril otroke z novimi igračami. Na novoletni čajanki, ki smo jo pripravili za starše, smo se posladkali in si zaželeli lepe in mirne praznike.

Kolektiv vrtca Čebelica

POSADITEV DREVESA

Zagotovo ste že slišali za rek, da bi moral vsak človek zato,
da bi bil v življenju izpolnjen, napisati knjigo, posaditi drevo
in vzgojiti otroka.

 

In mi smo danes posadili novo drevo – poljski javor, ki bo rastlo na našem igrišču. Hvala družini Misjak – staršema za donacijo in vso organizacijo.
Lepo bomo zanj skrbeli in se ob njem vsako leto spominjali vrtčevskih dni.
Mogoče se pa čez 10, 20 let spet srečamo ob njem in naredimo novo skupinsko fotografijo.

Marta in Neža

NOVOLETNI BAZAR IN PREDSTAVA DRAMSKE SKUPINE

V ponedeljek 27.11. smo staršem in otrokom pripravili praznični bazar. Kot vsako leto so se ga vsi zelo radi udeležili.
Letos imamo na novo okrepljeno dramsko skupino staršev in za prvo predstavo so nam predstavili zgodbo o sovici Oki. Otroci so uživali, starši pa prav tako.
Vsem ena velika ZAHVALA za vse prostovoljne prispevke in za super občinstvo na predstavi.

Kolektiv vrtca

SLOVENSKI TRADICIONALNI ZAJTRK in OBISK ŽUPANA

Petek, 17. 11. 2023, prav poseben dan, ko obeležimo tradicionalni slovenski zajtrk. Za našo skupino je bil zares poseben, saj so se nam na zajtrku pridružili g. župan Matjaž Rakovec, ga. podžupanja Manja Zorko in ga. ravnateljica Urška Kejžar.
Ugotovili smo, da nam takšen zajtrk res tekne, če pa maslo in med namažemo še na doma pečen kruh, se mu ni moč upreti.

Marta, Neža in otroci

Kostanjev piknik

Kostanjev škratek
(Neža Maurer)

Skrije se pod korenine –
še besedice ne zine –
pa bodice ostre kuje.
Niti ure ne miruje.

Od poletja do jeseni
so oklepi narejeni.
In potem gre škratek spat –
mi pa sladki kostanj brat! 

 

 V ponedeljek, 16. 10. 2023, smo v  vrtcu Čebelica imeli kostanjev piknik,  kjer smo   uživali   ob  domačih dobrotah  in  druženju. 

                                                                                                    Kolektiv  enote Čebelice

cebelica_vrtec
Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri