Planina 39, 4000 Kranj
04 20 19 236,  04 20 19 220 in 04 25 19 675

cebelica@kranjski-vrtci.si

3 oddelki I. starostnega obdobja
5 oddelki II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 6.00 do 16.30 ure.

ČEBELICA je hiša, kjer vsak dan odmeva otroški smeh in pesem, se nahaja v bližini mesta. Z glavne ceste se vidi le del našega igrišča, peskovniki in igrala pa stojijo za vrtcem. Zgradili smo jo z odprtostjo, prijaznostjo in radostjo.

ČEBELICA je hiša, kjer vsak dan odmeva otroški smeh. Zgradili smo jo z odprtostjo, prijaznostjo in radostjo. Vrtec obiskujejo otroci od prvega leta starosti do vstopa v šolo. Nahaja se v bližini mesta. Z glavne ceste se vidi le del našega igrišča, peskovniki in igrala pa stojijo za vrtcem.

Prijateljske vezi začnemo tkati s prvim dnem vstopa otroka v vrtec ter jih ohranjamo skozi celotno vrtčevsko obdobje. Slednje izvajamo preko različnih dejavnosti in druženj celotnega vrtca. Tako se vsi otroci poznajo med seboj. Prijateljske vezi pa nadgrajujemo tudi z različnimi druženji v širšem okolju. Razstavljamo izdelke v bližnjih trgovskih centrih, nastopamo in obiščemo starejše ljudi v domu upokojencev.

Otroški duh krepimo z vsakodnevnim bivanjem na prostem, pri čemer nas vreme ne ovira. Sodelujemo pri različnih športnih aktivnostih, ki so včasih tudi tekmovalnega duha (mini olimpijada, tek). V povezovanju z bližnjo osnovno šolo izvajamo telovadne urice v športni dvorani.

Kulturo in umetnost otrokom približamo z različnimi lutkovnimi in igranimi predstavami ter obiski kulturnih ustanov. Organizirano imamo dramsko skupino staršev, ki letno pripravi kar dve predstavi za otroke.

S starši se družimo še na kostanjevem pikniku, novoletni čajanki, igrah brez meja in planinskih izletih. Seveda pa v vrtec povabimo tudi dedke in babice. Skupaj se družimo na Tradicionalnem slovenskem zajtrku.

Ker stremimo k največji kvaliteti dela z otroki, vrtčevski program obogatimo z letovanjem, bralno značko ter zgodnjim poučevanjem angleškega jezika.

Trudimo se, da se vsak VAŠ = NAŠ otrok v vrtcu počuti sprejetega, varnega in slišanega.

Novičke

PRAZNIČNI BAZAR

V ponedeljek 21.11. smo pripravile naš tradicionalni praznični bazar. Vzgojiteljice smo, skupaj s nekaterimi starši, pripravile raznovrstne izdelke in dobrote.
Poleg ogleda in nakupa izdelkov so si lahko naši otroci ogledali tudi predstavo z naslovom »Neke zimske noči«, ki jo je zaigrala dramska skupina vrtca.
Zelo smo vesele tako velikega odziva in druženja brez kakršnihkoli omejitev.

HVALA staršem, ki so zaigrali predstavo in vsak teden zavzeto vadili ter se ob tem zabavali.
HVALA vsem vam, ki ste se bazarja udeležili in prispevali v skupni sklad.
Želimo vam lep začetek prazničnega decembra!

Kolektiv vrtca

Podnebni tek

PODNEBNI TEK, “ČAS SE IZTEKA”

Z namenom opozarjanja na podnebne spremembe in ohranjanja biotske pestrosti, v obdobju od 30. septembra do 6. novembra poteka najdaljši podnebni tek “Čas se izteka”. Štafetna palica potuje vse od Škotske do Egipta. V Sloveniji je bila v torek, 18. in sredo, 19. oktobra 2022. Zato smo v vrtcu Čebelica v sredo, 19. 10. 2022 izvedli simbolični štafetni tek. V teku je sodelovalo 89 otrok. Skupaj smo pretekli okoli 17.370 m.

Kolektiv vrtec Čebelica

Kostanjev piknik

Kostanjev škratek

 

Skrije se pod korenine –

še besedice ne zine –

pa bodice ostre kuje.

Niti ure ne miruje.

Od poletja do jeseni

so oklepi narejeni.

In potem gre škratek spat –

mi pa sladki kostanj brat!

(Neža Maurer)

 

 

V torek, 18. 10. 2022, smo v vrtcu Čebelica organizirali kostanjev piknik. V prijetni družbi, smo okusili bučno juho, ki sta jo pripravili starejši skupini, in se posladkali s pečenim kostanjem in palačinkami. Dobre volje ni manjkalo.

Kolektiv vrtca Čebelica

Teden otroka

V tednu med 3.10. ter 9.10. 2022 je bil obeležen Teden otroka. Z letošnjim sloganom »Skupaj se imamo dobro!«, smo v enoti Čebelica pripravili veliko zanimivih dejavnosti. Skupaj smo se zbrali v garderobi, kjer smo se naučili pesem z naslovom Prijateljska, izdelali smo skupinski plakat na temo skupaj se imamo dobro. Igrali smo se igre zaupanja in sodelovanja, pred vrtcem pa smo se pomerili v poligonu, ter se igrali in družili s prijatelji iz drugih skupin s prehajanjem iz igralnice v igralnico. V igralnicah so nas čakale različne dejavnosti, kot so slano testo, telovadba, družabne igre… Imeli smo zanimiv teden in skupaj smo se imeli res dobro.

Kolektiv vrtca Čebelica

Prvi jesenski dan

Prvi jesenski dan smo obeležili s igrano predstavo »Zajček se je izgubil«.
Otrokom je predstava segla do srca, saj so se res potrdili, da so zajčku pomagali priti domov.
Veselimo se skupnih druženj, ki nam in otrokom polepšajo dan.

Kolektiv vrtca

Mini olimpiada

V torek 20.9. 2022 smo se otroci najstarejše skupine udeležili mini olimpijade. Bilo nam je zelo všeč,  zelo smo uživali pri izvajanju nalog.

Nevenka, Renata in Nataša

Množični tek

MNOŽIČNI TEK NA 100 m

SMO SE LETOS SPET VSI ZBRALI,
TEKAČI VELIKI, PA TUDI MALI,
DRUG ZA DRUGIM MI SMO TEKLI,
KOT OGELČKI V PODPLATE PEKLI.

TEK RES NAŠE JE VESELJE,
VSAK DAN TEČEMO IZ SVOJE ŽELJE,
VMES ŠE KOGA ULOVIMO,
VČASIH RANO NA KOLENU DOBIMO.

A TO USTAVILO NAS NE BO,
KER MI TEČEMO RADI RES ZELO,
ENKRAT DO GOZDA, DRUGIČ NA HRIB,
PA VEDNO ZDRAVI NAŠ SRČNI UTRIP.

Kolektiv vrtca

cebelice
Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri