Planina 39, 4000 Kranj
04 20 19 236,  04 20 19 220, 04 25 19 675 in 030 478 616

cebelica@kranjski-vrtci.si

3 oddelki I. starostnega obdobja
5 oddelki II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 6.00 do 16.30 ure.

ČEBELICA je hiša, kjer vsak dan odmeva otroški smeh in pesem, se nahaja v bližini mesta. Z glavne ceste se vidi le del našega igrišča, peskovniki in igrala pa stojijo za vrtcem. Zgradili smo jo z odprtostjo, prijaznostjo in radostjo.

ČEBELICA je hiša, kjer vsak dan odmeva otroški smeh. Zgradili smo jo z odprtostjo, prijaznostjo in radostjo. Vrtec obiskujejo otroci od prvega leta starosti do vstopa v šolo. Nahaja se v bližini mesta. Z glavne ceste se vidi le del našega igrišča, peskovniki in igrala pa stojijo za vrtcem.

Prijateljske vezi začnemo tkati s prvim dnem vstopa otroka v vrtec ter jih ohranjamo skozi celotno vrtčevsko obdobje. Slednje izvajamo preko različnih dejavnosti in druženj celotnega vrtca. Tako se vsi otroci poznajo med seboj. Prijateljske vezi pa nadgrajujemo tudi z različnimi druženji v širšem okolju. Razstavljamo izdelke v bližnjih trgovskih centrih, nastopamo in obiščemo starejše ljudi v domu upokojencev.

Otroški duh krepimo z vsakodnevnim bivanjem na prostem, pri čemer nas vreme ne ovira. Sodelujemo pri različnih športnih aktivnostih, ki so včasih tudi tekmovalnega duha (mini olimpijada, tek). V povezovanju z bližnjo osnovno šolo izvajamo telovadne urice v športni dvorani.

Kulturo in umetnost otrokom približamo z različnimi lutkovnimi in igranimi predstavami ter obiski kulturnih ustanov. Organizirano imamo dramsko skupino staršev, ki letno pripravi kar dve predstavi za otroke.

S starši se družimo še na kostanjevem pikniku, bazarju, novoletni čajanki, igrah brez meja in planinskih izletih.

Trudimo se, da se vsak VAŠ = NAŠ otrok v vrtcu počuti sprejetega, varnega in slišanega.

Novičke

PRENOVLJENA ČEBELICA

 

Celo poletje mi smo čakali,
z žalostjo v očeh vsi pričakovali,
ali že končno zgodilo se bo,
da se nam vrtec odprl že bo.

Pa želja se naša izpolnila je,
da v zadnjem se tednu naš vrtec odpre,
zdaj v njem spet sliši se smeh,
sreča, veselje v naših očeh.

V vrtcu zdaj našem vse je svetlo,
igralnice, hodniki, vse je lepo,
se skupaj veselimo zdaj vsi,
vrtec Čebelica še dolgo naj stoji.

Kolektiv vrtca

Majske igre brez meja

Zdi se, kot da smo Iz mrzle zime skoraj v enem dnevu prileteli v poletje, pa vendarle se nam vmes dogaja tudi zelo zelo pestra pomlad.

Ena od tradicionalnih dejavnosti, ki se v vrtcu Čebelica dogajajo pomladi, pa je tudi organizacija majskih športnih iger brez meja.

Tokrat je bila rdeča nit iger tema, ki nas je večino popeljala v našo mladost in pa mladost naših staršev, z naslovom »bilo je nekoč« .

Otroci in starši so si ogledali predstavo dramske skupine staršev, v kateri so se pojavljale zanimive igre njihove mladosti, ki so se jih otroci in starši imeli po ali pred predstavo možnost igrati na različnih postajah pripravljenih in označenih na igrišču vrtca.

Tako so se lahko preizkusili v ristancu, kamenčkanju, slepih miših, gumitvistu, ciljanju stolpa kozarčkov, hoji s hoduljami, vrtenju vrvi,… Ob vstopu na igrišče so prejeli kartončke s številom gibalnih postaj. Za opravljeno nalogo na posamezni postaji pa so prejeli štampiljko.

Ob opravljanju nalog smo vsi zelo uživali in bili zelo aktivni, celo toliko, da smo še vzgojitelji popolnoma pozabili na dokumentiranje celotne zadeve. Nastala je le fotografija naše dragocene dramske skupine, ki se je tudi tokrat odlično odrezala v res zanimivi in zabavni predstavi, zato se jim še enkrat iskreno zahvaljujemo.

Kolektiv vrtca Čebelica

PRVI POMLADNI DAN 

POMLADNA (J. Bitenc)  

 

NA POLU ROŽICE CVETO,  

NA DREVJU PA PTIČKI POJO, 

Z NEBA NAM SVETI SONČEK ZLAT, 

ŽE PRIŠLA JE K NAM POMLAD.  

 

IZ GOZDA SEM PA ZNANI GLAS,  

NAZNANJA, DA PRIŠLA JE V VAS, 

SPET DROBNA MILA KUKAV’CA  

SRCA MOJ’GA LJUBICA. 

Vzgojiteljice  smo na prvi pomladni dan,  vsem  otrokom vrtca Čebelica,  zaigrale lutkovno igro Pikapolonica.   Otroci so uživali  v predstavi.

 Kolektiv  vrtca Čebelica 

Dobrodelnost v vrtcu Čebelica

V preteklih dneh smo v garderobi vrtca zbirali hrano, higienske pripomočke in čistila ter darilne kartice. V sodelovanju s Društvom Pomagajmo slovenskim otrokom, smo zbrali različna sredstva in jih predali koordinatorki društva. Sredstva so že prejele različne družine po Sloveniji. Posebna zahvala pri zbiranju gre predvsem staršem otrok vrtca Čebelica ter strokovnim delavcem vrtca Čebelica.

Vsa zbrana sredstva smo tudi poslikali, društvo pa je posebno zahvalo namenilo vsem, s zapisom na Facebook strani – Društvo PSO Pomagajmo slovenskim otrokom.

 

Kolektiv vrtca Čebelica

Koncert Loških orglic

V torek, 28.2.2023, nas je že drugič obiskala skupina LOŠKIH ORGLIC. Predstavili so nam inštrument orglice. Nanje so nam zaigrali in zapeli nekaj otroških ter ljudskih pesmi. Otroci in vzgojiteljice smo ob glasbi uživali. Pri nekaterih, nam poznanih pesmih, pa smo se jim s petjem tudi pridružili.

 

Kolektiv vrtca Čebelica

Novičke vrtca Čebelica – pust 2023

Tudi v letošnjem letu smo na pustni torek z otroki pošteno zarajali in upam, da s tem čimbolj uspešno pregnali zimo.

Otroci so  v vrtec prišli oblečeni v kostumih, ki so jih potem na pustni povorki pred vrtcem ob glasbi in plesu, ter bučnem aplavzu pokazali ostalim otrokom in vzgojiteljicam. Najmlajši so predstavili svoje kostume v igralnici.

Vzgojiteljice smo se za izbiro kostuma skupaj dogovorile in se tokrat, sladke kot smo, oblekle v bombončke, kar je bilo otrokom zelo všeč.

Po končani predstavitvi vseh maškar smo se odpravili še po okolici vrtca in skupaj glasno preganjali zimo. Bili smo opaženi in zagotovo dobro slišani. Mimoidoči so se otrokom nasmihali in jih odobravajoče pozdravljali, otroci pa so ob tem vidno uživali.

Da bo zima zagotovo čimprej odšla, smo z rajanjem nadaljevali še po igralnicah in se pri kosilu posladkali s težko pričakovanimi krofi.

Kolektiv vrtca Čebelica

PRAZNIČNI DECEMBER

Mesec december, poln iskrivosti in čarobnosti je tudi letos potrkal na vrata našega vrtca. To je čas, ki ga namenimo toplim objemom, prijaznim besedam in prijetnemu druženju.

Strokovni delavci vrtca smo organizirali pester decembrski program in se trudili vsakodnevno pričarati praznično vzdušje.

Prve decembrske dni smo namenili predvsem skupnemu druženju med skupinami, rajanju in prepevanju prazničnih pesmi. Vzgojiteljice so otrokom pripravile predstavo z naslovom Na hladno zimsko noč. Skupaj smo spoznali, da so dobra dejanja, lepa beseda in pomoč drug drugemu najbolj pomembna. Otroci so tudi doživeli pravi kino, z vstopnicami, boni za kokice in dvema novejšima risankama. Dedka Mraza smo se vsi zelo veselili in mu zapeli novo pesmico, katero nam je poslal že v začetku decembra. Ob koncu našega skupnega druženja, pa smo poskrbeli za čajanko skupaj s starši in pravo novoletno zabavo.

 

Na tem mestu bi vam radi majhni in veliki iz srca zaželeli čaroben vstop v novo leto 2023!

Kolektiv vrtca

PRAZNIČNI BAZAR

V ponedeljek 21.11. smo pripravile naš tradicionalni praznični bazar. Vzgojiteljice smo, skupaj s nekaterimi starši, pripravile raznovrstne izdelke in dobrote.
Poleg ogleda in nakupa izdelkov so si lahko naši otroci ogledali tudi predstavo z naslovom »Neke zimske noči«, ki jo je zaigrala dramska skupina vrtca.
Zelo smo vesele tako velikega odziva in druženja brez kakršnihkoli omejitev.

HVALA staršem, ki so zaigrali predstavo in vsak teden zavzeto vadili ter se ob tem zabavali.
HVALA vsem vam, ki ste se bazarja udeležili in prispevali v skupni sklad.
Želimo vam lep začetek prazničnega decembra!

Kolektiv vrtca

cebelica_vrtec
Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri