Golnik 54, Golnik
1.starostno obdobje
tel.:04 25 19 679
2. starostno obdobje
tel.: 04 25 19 673
mobi.:031 374 239

ostrzek@kranjski-vrtci.si

2 oddelka I. starostnega obdobja
1 polovični oddelek II. starostnega obdobja
3 oddelki II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 6.00 do 16.15 ure.

Vrtec OSTRŽEK domuje na Golniku, kraju ki ga obdaja Križka gora in kamnita čepica Storžiča. Vrtec je bil zgrajen za otroke iz bližnje okolice, predvsem pa za otroke uslužbencev bolnišnice na Golniku. Danes je vrtec Ostržek sodoben vrtec, ki na eni strani spoštuje tradicijo slovenskih vrtcev, na drugi strani pa z novejšimi teoretičnimi pogledi na zgodnje otroštvo, in iz njih izpeljanimi drugačnimi rešitvami in pristopi dopolnjuje, spreminja in nadgrajuje dosedanje delo v vrtcih.

Naš vrtec je kar velika hiša, z velikim in lepim vrtom, na katerem otroci najdejo obilo možnosti za igro, športne dejavnosti in raziskovanje. Na vrtu je tudi manjša vzpetina, ki otrokom omogoča hojo navzgor in navzdol pozimi pa tudi sankanje.

Imamo šest oddelkov. V prvih treh oddelkih so otroci stari od ena do treh let. Igralnice naših malčkov so svetle in prostorne, z dovolj veliko pokrito teraso, na kateri se otroci lahko zadržujejo tudi ob slabem vremenu. V drugih treh oddelkih pa so otroci stari od tri do šest let. Njihove dnevne aktivnosti potekajo v urejenih kotičkih, ki se nahajajo v igralnici in izven nje.
Glede na to, da naš vrtec leži sredi kraja z izredno ugodno klimo, se veliko časa zadržujemo zunaj v vseh letnih časih. Okolica nam nudi veliko možnosti za sprehode in raziskovanje.

Novičke

PUSTNI TOREK V OSTRŽKU

Kje je Tine, kje je Metka,
kje je Postržinov Rok?
Kje je Draga, Marko, Bine,
kje je Nace dolgonog?

Kaj, soseda, res ne veste,
da nikogar ni doma?
Da vsa vas od tu do ceste,
v pustne maškare je šla?

Tine lev je, Metka miška,
Postržinov Rok gosak,
Draga tiček, Marko mucek,
dolgi Nace pa vojak.

~ Janez Bitenc

Tudi v našem vrtcu, danes ni bilo otrok – le vesele maškare. Namesto vzgojiteljic so se po vrtcu sprehajale MUHE, pustni sprevod pa je vodil PAJEK. Starejše skupine so pustno povorko nadaljevale po vasi, kjer so razveselili mimoidoče.

POHOD Z LUČKAMI

Ostržki po „koronskem“ premoru ohranjamo tradicijo pohoda z Lučkami. Tokrat smo se ob mraku zbrali na sicer bolj meglen torek, 24. januarja. Vreme je držalo le toliko časa, da nas je soj luči popeljal mimo bolnice preko Malijevega hriba. Med potjo nazaj nas je presenetila „Malijeva“ gospa, ki nam je na svojem, z baklami obsijanem dvorišču, presenetila s svojimi slastnimi domačimi piškoti.

Ob prihodu nas je premražene lučkarje pričakal topel čaj in sladek prigrizek. Mraz ni takoj pregnal super pohdonikov, zato je druženje še trajalo.

PINGVINČKOVA POŠTA

V veselem decembru ni manjkalo druženja in skupnih dejavnosti, zato se je v ta namen zbrala gledališka skupina Ostržkovih vzgojiteljev. Otroci so si ogledali predstavo Pingvinčkova pošta, ki jih je popeljala v snežno deželo in jim popestrila praznični čas.

PRAZNIČNA ČAJANKA Z BABICAMI IN DEDKI

Decembra je v Ostržku dišalo po piškotih, ki so jih oblikovale tako veliko kot tudi najmanjše roke. Zakaj? Ker smo se vestno pripravljali za druženje z dedki in babicami. V četrtek 22. 12. 2022, smo jim odprli vrata naših igralnic in se z njimi družili ob piškotih in čaju, seveda smo vmes tudi kakšno zapeli. Lepo je bilo videti nasmeške na obrazih naših starih staršev, ki so obisk vrtca in igro otrok podoživeli na najbolj pristen način. Prav gotovo jih kmalu spet povabimo na obisk!

Hvala babicam, dedkom/ atom in mamam za tako velik obisk in srečo, ki so nam jo prinesli na ta decembrski dan.

SOBOTNO GASILSKO DRUŽENJE

Na deževno soboto smo se pred gasilskim domom Golnik zbrali ter se na gasilsko tekmovanje »zagnali«. Iz gorečega vrtca smo se uspešno rešili, saj gasilci iz Gorič in Golnika za nas so poskrbeli. Skupaj s starši smo se v igrah preizkusili ter ogenj z vodo pogasili, sestavljanko hitro sestavili in cevi pravilno namestili.
Skupaj smo se krasno imeli in se na koncu medalje in pokala veselili!

Kolektiv Ostržek

TEDEN OTROKA: »SKUPAJ SE IMAMO DOBRO«

V tednu otroka od 3. do 7. oktobra smo se v vrtcu dobro imeli in stkali nova prijateljstva. Mali in veliki smo se podali na sprehod ter v gozdu nabrali kostanj, katerega smo naslednji dan spekli ter se zraven posladkali s palačinkami ob zvokih glasbe. Strokovni delavci smo otrokom zaigrali igro po knjigi Vse najboljše, Puhica!
Teden smo zaključili z dnevi odprtih vrat, kjer so otroci skozi hodnik premagovali ovire ter prehajali po sobah z najrazličnejšimi dejavnostmi.

Kolektiv Ostržek

Množični tek pod Kriško goro

Najprej od glave do peta smo se ogreli ter se na MNOŽIČNI TEK podali. Druščina prava smo mi, saj ob progi glasno smo navijali vsi.
Vsi ponosni in veseli na koncu skozi cilj smo »pridirkali« in se uspeha skupaj veselili!

Kolektiv Ostržka

Mini olimpiada

Najstarejša skupina se je z avtobusom odpeljala do Stadiona Kranj, kjer smo se udeležili Mini olimpijade. Najprej smo se dobro ogreli ter se pripravili za športne naloge po postajah. Kotalili smo žogo, hodili kot gosenice, skakali v daljino, metali vorteks, tekli z vetrnico, preskakovali ovire po eni nogi ter tekli iz nizkega starta.
Preživeli smo super športno dopoldne ter se na koncu medalje okoli vratu veselili.

Urša in Tadeja

ostrzek
Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri