Golnik 54, Golnik
1.starostno obdobje
tel.:04 25 19 679
2. starostno obdobje
tel.: 04 25 19 673
mobi.:031 374 239

ostrzek@kranjski-vrtci.si

2 oddelka I. starostnega obdobja
1 polovični oddelek II. starostnega obdobja
3 oddelki II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 6.00 do 16.15 ure.

Vrtec OSTRŽEK domuje na Golniku, kraju ki ga obdaja Križka gora in kamnita čepica Storžiča. Vrtec je bil zgrajen za otroke iz bližnje okolice, predvsem pa za otroke uslužbencev bolnišnice na Golniku. Danes je vrtec Ostržek sodoben vrtec, ki na eni strani spoštuje tradicijo slovenskih vrtcev, na drugi strani pa z novejšimi teoretičnimi pogledi na zgodnje otroštvo, in iz njih izpeljanimi drugačnimi rešitvami in pristopi dopolnjuje, spreminja in nadgrajuje dosedanje delo v vrtcih.

Naš vrtec je kar velika hiša, z velikim in lepim vrtom, na katerem otroci najdejo obilo možnosti za igro, športne dejavnosti in raziskovanje. Na vrtu je tudi manjša vzpetina, ki otrokom omogoča hojo navzgor in navzdol pozimi pa tudi sankanje.

Imamo šest oddelkov. V prvih treh oddelkih so otroci stari od ena do treh let. Igralnice naših malčkov so svetle in prostorne, z dovolj veliko pokrito teraso, na kateri se otroci lahko zadržujejo tudi ob slabem vremenu. V drugih treh oddelkih pa so otroci stari od tri do šest let. Njihove dnevne aktivnosti potekajo v urejenih kotičkih, ki se nahajajo v igralnici in izven nje.
Glede na to, da naš vrtec leži sredi kraja z izredno ugodno klimo, se veliko časa zadržujemo zunaj v vseh letnih časih. Okolica nam nudi veliko možnosti za sprehode in raziskovanje.

Novičke

ZAKLJUČNI PLANINSKI IZLET ENOTE OSTRŽEK

V soboto, 18. 5. 2024, smo se iz enote Ostržek odpravili na zaključni izlet, na Sv. Lovrenc nad Bašljem. Po osvojenem vrhu, smo se v koči okrepčali s slastnimi krofi in sladoledom!

Kolektiv enote Ostržek

IGRE NEKOČ na Ostržkovem igrišču

Prijetno prvo pomladansko popoldne smo s starši preživeli na igrišču. Preizkusili smo se v metanju storžev v viseči koš ter pehar. Po travi so se sprehajale “šajtrge” na vse štiri z in brez tovora. Na kuhalnicah pa so tekmovali krompirji med ovirami. Zraven še obroči po vrvi so se zavrteli in na Ristanc s kamni pohiteli.

Da pa moč za igre smo imeli smo se v okrepčevalnici z jabolki, kruhom in vodo oglasili ter si novih moči zagotovili.

Prijetno druženje smo sklenili z vlečenjem vrvi, kjer so se pogumni očki in mamice v boj za moč pognali.

Kolektiv vrtca Ostržek

TRADICIONALNI POHOD Z LUČKAMI

Na prijetno zimsko ponedeljkovo popoldne smo se strokovni delavci ter otroci in starši zbrali na zgornjem igrišču Tivoli. Zbrana številčna druščina se je odpravila na pot čez Malijev hrib. Med pohodom smo izkoristili pravo zimsko idilo za snežene kepe ter prepevanje pesmi. Med potjo nas je zopet presenetila gospa z domačimi piškoti, ki so nam dale dodatno moč v noge. V soju naglavnih luči se je kolona vila po klancu navzgor vse do bolnice Golnik, kjer smo se spustili nazaj do ceste.

Na cilju nas je pričakal topel čaj ter suho sadje za okrepčilo. Za piko na i pa so se otroci posladkali z mini palačinkami.

Do naslednjega leta, ko se zopet srečamo … 😊

BI SE GNETLI NA TEJ METLI?

»Še tok tok tok po palici – švist! in so izginili. Čez barje in planine je naša druščina letela.. IN SE JE V OSTRŽKOVA VRATA ZALETELA 😊«
Le kdo ne pozna čarovnice in zgodbe o njenem potovanju na metli? Tudi marsikateri Ostržek jo je prepoznal.
Tokrat smo se gnetli na metli v družbi lutk, ki so jih po rimani zgodbi Julije Donaldson oživeli naši super vzgojitelji.

Kolektiv vrtca Ostržek

GASILSKO TEKMOVANJE 2023

15. SREČANJE ZA MEMORIAL LOJZETA RIBNIKARJA GOLNIK (PGD GOLNIK)

V sodelovanju z PGD Golnik smo na sončno soboto, 21. 10. 2023, izvedli evakuacijsko vajo iz vrtca Ostržek. Pri tem smo bili strokovni delavci ter otroci več kot uspešni, gasilci pa so poskrbeli za ustrezno zaščito ter reševanje in pregled vrtca.
Sledilo je gasilsko tekmovanje v treh igrah: gašenje požara z cevjo v goreči hiši, sestavljanje cevi ter sestavljanka. Na koncu je sledila razglasitev ter podelitev medalj in pokalov za prva tri mesta.
Preživeli smo prijetno in sproščeno sobotno dopoldne v družbi staršev, starih staršev ter šolskih otrok.

Še enkrat bi se prav lepo zahvalili PGD GOLNIK za povabilo, organizacijo ter izvedbo srečanja.

Kolektiv enote Ostržek

TEDEN OTROKA V OSTRŽKU (2.10. – 6.10.2023)

Zakaj? Zato! Zakaj? Zato! 😊
Tudi Ostržkovi »zakaji in zatoji« radovednosti smo v tednu otroku spoznali in izvedeli novosti preko dejavnosti.
Na raziskovalnem sprehodu smo opazovali naravo in z njo rokovali. Uživali smo na »šmorn« žuru na našem velikem igrišču z otroki iz celega vrtca. Bil je pravi šmorn živ žav in polno nasmejanih otroških ust in igrivih nog.
Ogledali smo si predstavo Razbita buča na prostem ter se preizkusili v eksperimentalnem dopoldnevu, kjer smo preizkušali delovanje vulkana, balona, preizkušanje brivske pene …

Kolektiv Ostržka

»ZAČNI MLAD, TEKMUJ POŠTENO«

Majhni in veliki,
smo se 1,2,3
na tek pod Kriško goro podali.
Prav veselo smo se,
na koncu smejali,
saj za nas pač to
bila je,
mala mal`ca!

Kolektiv vrtca Ostržek

PREDAJA KLJUČA

 

Mi smo mini maturanti,

v šolo bomo kmalu šli.

Pridno bomo se učili,

da ena in dva je tri.

Za nas se igra je končala,

hej, hej, hej,

šola nam bo delo dala,

hej, hej, hej,

a prav nič se ne bojimo,

hej, hej, hej,

šole vsi se veselimo,

hej, hej, hej.

… predšolski otroci smo se na deževni torek, 6. 6. 2023 poslovili od vrtca ter ključ sobe predali našim sosedom. Vse ovire na poti do ključa so več kot uspešno rešili in se na koncu ključa veselili. Kot se za dogodek spodobi smo zabavo nadaljevali naprej v naši sobi, kjer je dišalo po palačinkah, vse naokoli pa je odmevala najboljša zabavna glasba na vasi. Niso manjkali niti plesni koraki in ples! 😊

Urša in Tadeja

ostrzek
Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri