C. Kokrškega odreda 9, 4000 Kranj
tel.: 04 20 19 224

030 463 790

kekec@kranjski-vrtci.si

1 oddelek prvega starostnega obdobja
2 oddelka drugega starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 6.15 do 16.15 ure.

Vrtec Kekec se nahaja v mirnem okolju blizu travnikov, gozdov, polja in reke Kokre.

Ker je naš cilj ” ŽIVIMO ZDRAVO Z NARAVO V VSEH LETNIH ČASIH” večkrat odhajamo na sprehode v bližnjo okolico, kjer otroci sami opazujejo, raziskujejo in se preko igre učijo skozi lastno izkušnjo. Strokovne delavke skrbimo za to, da čim več aktivnosti prenesemo na prosto, v naravo, na igrišče vrtca. Otrokom omogočamo vsakodnevno bivanje na svežem zraku.

Za naš simbol vrtca smo izbrali Kekca, ki je živehen, vesel, razigran, pogumen in vedno v gibanju sredi prelepe narave v sožitju z ljudmi, živalmi in rastlinami. Prav taki smo tudi mi.

Ker je Kekec živel v času, ki je našim malčkom manj znan, vsako leto skupaj spoznamo delček SLOVENSKEGA LJUDSKEGA IZROČILA: preko otroških ljudskih pesmi, plesov, glasbe, literature in likovne umetnosti.
Blizu imamo tudi mesto, zato se lahko večkrat odpravimo do mestnega jedra in izkoristimo možnosti, ki nam jih ponuja, si ogledamo kulturne ustanove, tržnico, obiščemo knjižnico in tako še dodatno popestrimo bivanje v vrtcu.

V vrtec ob posebnih priložnostih povabimo starše, da nam predstavijo svoj poklic, hobi, šport ipd. Poleg vsakodnevnih srečanj, se s starši srečujemo tudi na bolj zabavnih srečanjih, kot so: novoletna srečanja, Kekčev dan- igre brez meja in razne delavnice ter zaključna srečanja z nastopi otrok. Skupaj gremo radi tudi na kakšen pohod, kjer se lahko bolje spoznamo hkrati pa krepimo naše zdravje in dobro počutje.

Novičke

OGLED LETALIŠČA JOŽETA PUČNIKA LJUBLJANA

Na povabilo enega izmed staršev smo se dve skupini otrok odpravili z avtobusom na ogled letališča Jožeta Pučnika Ljubljana.

Ogledali smo si:

  • terminal;
  • varnostno kontrolno točko (spoznali smo pomen varnosti);
  • sortirnico prtljage;
  • letališko ploščad ( popeljali smo se po vzletno pristajalni stezi, in si ogledali letala na stezi);
  • gasilsko reševalno službo (predstavilo se nam je gasilsko vozilo, ki skrbi za požare na letališču).

Na koncu smo se  imeli možnost še fotografirati z letalom in gasilskim vozilom.

 

Strokovne delavke vrtca

Letovanje na kmetiji Davčen

V mesecu maju smo se z otroki starejšega oddelka  vrtca za tri dni preselili na kmetijo Davčen v Poljane nad Škofjo Loko.

Otroci so se seznanjali z življenjem na kmetiji, spoznavali in jedli domačo hrano, spoznavali živali – kokoši, koze, krave, mucke, zajčke, konja. Lovec jim je predstavil divje živali. Jahali so konja, molzli kravo. Skupaj z gospodinjo Jernejo so otroci zamesili testo, oblikovali hlebčke in spekli kruh v krušni peči, ki so ga potem odnesli domov.

Klub deževnim dnem, so otroci uživali. Preizkušali so svoje zmožnosti s pohodom na Stari vrh v dežju in vetru, s hojo v hrib in se zadovoljni vračali. Dokazali sebi, da zmorejo hoditi tudi v bolj zahtevnih razmerah. Ob vrnitvi so bili hvaležni za toplo kmečko peč, ob kateri so se pogreli in igrali. Na kmetiji imajo tudi veliko zanimivih zunanjih igral za otroke, ki so jih otroci z veseljem uporabili.

Otrokom je bilo kmečko življenje všeč.

 

Strokovne delavke vrtca

SODELOVANJE STARŠEV PRI DEJAVNOSTIH

Na obisk je prišel Gašper Berlot, trener smučarske A skakalne reprezentance. Otrokom je predstavil svoje delo in pripomočke, ki jih potrebujejo skakalci pri smučarskih skokih. Na koncu srečanja smo se vsi skupaj tudi razgibali.

Obiskala nas je tudi gospa Katja Brate. Predstavila nam je delo v Varstveno delovnem centru. Otrokom je prinesla glinene kokoši, katere so s posebnimi barvami pobarvali. Otroci so ustvarjali z glino. Skupaj smo izdelali glinene posodice.

Strokovne delavke vrtca

VLAK IŠČE POMLAD

Prvi pomladni dan smo obeležili na igrišču vrtca. Za vse tri oddelke otrok so Katja, Tina in Marjana pripravile predstavo Vlak išče pomlad. Ob petju pesmic o pomladnih cvetlicah in rajanju ob glasbi smo pričakali pomlad v vrtcu. Teta Pomlad je imela v svoji košari veliko pomladnih cvetlic, ki so jih otroci poimenovali.

Strokovne delavke vrtca

OBISK POLICIJSKE POSTAJE KRANJ

Oddelek malčkov je v  vrtcu obiskala policistka. Predstavila je svoj poklic, pokazala pripomočke, ki jih pri svojem delu uporablja: lisice, mobitel, palico, rokavice, odsevnik.. Otroci so si ogledali tudi policijski avto in poslušali sireno.

Otroci starejše in sredinske skupine vrtca pa smo se odpravili peš do policijske postaje v Kranju, kjer nas je pričakala policistka Romana. Predstavila je svoj poklic. Nekatere  pripomočke, ki jih uporablja pri svojem delu, so otroci z zanimanjem preizkusili, npr. lisice. Ogledali smo si policijska vozila, kolesa, motorje, prostor za pridržanje oseb. V večnamenskem prostoru pa smo si ogledali tudi pokale, ki so jih policisti prejeli za svoje športne in druge dosežke.

Strokovne delavke vrtca

kekec
Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri