C. Kokrškega odreda 9, 4000 Kranj
tel.: 04 20 19 224

030 463 790

kekec@kranjski-vrtci.si

1 oddelek prvega starostnega obdobja
2 oddelka drugega starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 6.15 do 16.15 ure.

Vrtec Kekec se nahaja v mirnem okolju blizu travnikov, gozdov, polja in reke Kokre.

Ker je naš cilj ” ŽIVIMO ZDRAVO Z NARAVO V VSEH LETNIH ČASIH” večkrat odhajamo na sprehode v bližnjo okolico, kjer otroci sami opazujejo, raziskujejo in se preko igre učijo skozi lastno izkušnjo. Strokovne delavke skrbimo za to, da čim več aktivnosti prenesemo na prosto, v naravo, na igrišče vrtca. Otrokom omogočamo vsakodnevno bivanje na svežem zraku.

Za naš simbol vrtca smo izbrali Kekca, ki je živehen, vesel, razigran, pogumen in vedno v gibanju sredi prelepe narave v sožitju z ljudmi, živalmi in rastlinami. Prav taki smo tudi mi.

Ker je Kekec živel v času, ki je našim malčkom manj znan, vsako leto skupaj spoznamo delček SLOVENSKEGA LJUDSKEGA IZROČILA: preko otroških ljudskih pesmi, plesov, glasbe, literature in likovne umetnosti.
Blizu imamo tudi mesto, zato se lahko večkrat odpravimo do mestnega jedra in izkoristimo možnosti, ki nam jih ponuja, si ogledamo kulturne ustanove, tržnico, obiščemo knjižnico in tako še dodatno popestrimo bivanje v vrtcu.

V vrtec ob posebnih priložnostih povabimo starše, da nam predstavijo svoj poklic, hobi, šport ipd. Poleg vsakodnevnih srečanj, se s starši srečujemo tudi na bolj zabavnih srečanjih, kot so: novoletna srečanja, Kekčev dan- igre brez meja in razne delavnice ter zaključna srečanja z nastopi otrok. Skupaj gremo radi tudi na kakšen pohod, kjer se lahko bolje spoznamo hkrati pa krepimo naše zdravje in dobro počutje.

Novičke

Slovenski tradicionalni zajtrk

V vrtcu smo se na slovenski tradicionalni zajtrk pripravljali dalj časa. V srednji skupini smo naredili velik plakat s sloganom » Kruh za zajtrk «– super dan. V mlajši in starejši skupini pa so otroci ustvarjali iz papirja. Naredili so različne panje in čebele.
V petek, 17. novembra so otroci imeli tradicionalni slovenski zajtrk z živili: maslo, med, kruh, mleko in jabolko – vse lokalnega izvora. Tudi mize smo obogatili z lepimi pogrinjki.
Tudi letos nas je v vrtcu obiskal čebelar Janez Kompare. Predstavil nam je delo čebelarja. Ogledali smo si čebelji panj, satje in zaščitno čebelarsko obleko. Spoznali smo različne vrste medu. Zaupal nam je, da je delo s čebelami zelo lepo, vendar tudi odgovorno.
Po srečanju smo se sprostili ob poslušanju pesmi Lojzeta Slaka – Čebelar in pesmi Čukov – Čebelice.

Kolektiv vrtca Kekec

V vrtcu so nas obiskali

V jesenskem času so nas obiskali policisti in policistka Romana. Pogovarjali smo se o varnosti v cestnem prometu: nosimo čelado, ko se vozimo s kolesom, na sprehodu nosimo odsevne jopiče, hodimo ob notranjem robu in se držimo za roke.
Ogledali smo si policijski kombi in policijski osebni avto. Poslušali sirene in si ogledovali lučke na strehi avtomobila.
Skupaj s policistko smo se sprehodili po bližnji okolici vrtca. Obnovili smo znanje, kako se pravilno prečka cesto. Ogledali smo si prometne znake, ki določajo pravila našega vedenja na cesti.

Na obisk so prišli hokejisti iz HK Triglav Kranj. Predstavili so nam zimski šport – hokej na ledu. S seboj so prinesli hokejsko opremo, v katero so oblekli dečka. Predstavitev je bila poučna in zanimiva. Na koncu so si otroci ogledali tudi medalje in dobili diplomo za uspešno opravljeno šolanje za mlade navijače.

Kolektiv vrtca Kekec

IGRE BREZ MEJA

Na lep jesenski dan smo se v popoldanskem času zbrali pred našim vrtcem otroci, starši, bratci, sestrice in vzgojiteljice. Na igrišču so potekale prave igre brez meja. Vzgojiteljice smo pripravile različne športne postaje, kjer so otroci opravljali naloge ter zbirali štampiljke na kartončku. Tako smo s tulcem vijugali skozi obroče, metali žogice v ponjavo, prenašali jesenske plodove in še mnogo drugega. Ko so bile na kartončku zapolnjene vse postaje, pa nas je čakalo sladkanje s suhim in svežim sadjem.

 

Kolektiv vrtca Kekec

OBISK KEKCA IN MOJCE

Jaz pa pojdem in zasejem
dobro voljo pri ljudeh.
V eni roki nosim sonce,
v drugi roki zlati smeh.

Kdor vesele pesmi poje
gre po svetu lahkih nog,
če mu kdo nastavi zanko,
ga užene v kozji rog.

Kekčeva pesem je odmevala po celem vrtcu. Otroke sta obiskala Kekec in Mojca. Najprej je Kekec predstavil otrokom svojo pot do našega vrtca, kje živi in kako živi. S seboj je prinesel polno košaro jesenske zelenjave, sadja in košaro zelišč. Skupaj so jih prepoznali in jih poimenovali. Za Kekcem je prišla tudi Mojca. Otroci so jo spoznali ter na koncu zaplesali ob Mojčini glasbi.

 

Strokovne delavke vrtca

OGLED LETALIŠČA JOŽETA PUČNIKA LJUBLJANA

Na povabilo enega izmed staršev smo se dve skupini otrok odpravili z avtobusom na ogled letališča Jožeta Pučnika Ljubljana.

Ogledali smo si:

  • terminal;
  • varnostno kontrolno točko (spoznali smo pomen varnosti);
  • sortirnico prtljage;
  • letališko ploščad ( popeljali smo se po vzletno pristajalni stezi, in si ogledali letala na stezi);
  • gasilsko reševalno službo (predstavilo se nam je gasilsko vozilo, ki skrbi za požare na letališču).

Na koncu smo se  imeli možnost še fotografirati z letalom in gasilskim vozilom.

 

Strokovne delavke vrtca

kekec
Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri