C. Kokrškega odreda 9, 4000 Kranj
tel.: 04 20 19 224

030 463 790

kekec@kranjski-vrtci.si

1 kombiniran oddelek
2 oddelka II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 6.15 do 16.15 ure.

Vrtec Kekec se nahaja v mirnem okolju blizu travnikov, gozdov, polja in reke Kokre.

Ker je naš cilj ” ŽIVIMO ZDRAVO Z NARAVO V VSEH LETNIH ČASIH” večkrat odhajamo na sprehode v bljižnjo okolico, kjer otroci sami opazujejo, raziskujejo in se preko igre učijo skozi lastno izkušnjo. Strokovne delavke skrbimo za to, da čim več aktivnosti prenesemo na prosto, v naravo, na igrišče vrtca. Otrokom omogočamo vsakodnevno bivanje na svežem zraku.

Za naš simbol vrtca smo izbrali Kekca, ki je živehen, vesel, razigran, pogumen in vedno v gibanju sredi prelepe narave v sožitju z ljudmi, živalmi in rastlinami. Prav taki smo tudi mi.

Ker je Kekec živel v času, ki je našim malčkom manj znan, vsako leto skupaj spoznamo delček SLOVENSKEGA LJUDSKEGA IZROČILA: preko otroških ljudskih pesmi, plesov, glasbe, literature in likovne umetnosti.
Blizu imamo tudi mesto, zato se lahko večkrat odpravimo do mestnega jedra in izkoristimo možnosti, ki nam jih ponuja, si ogledamo kulturne ustanove, tržnico, obiščemo knjižnico in tako še dodatno popestrimo bivanje v vrtcu.

V vrtec ob posebnih priložnostih povabimo starše, da nam predstavijo svoj poklic, hobi, šport ipd. Poleg vsakodnevnih srečanj, se s starši srečujemo tudi na bolj zabavnih srečanjih, kot so: novoletna srečanja, Kekčev dan- igre brez meja in razne delavnice ter zaključna srečanja z nastopi otrok. Skupaj gremo radi tudi na kakšen pohod, kjer se lahko bolje spoznamo hkrati pa krepimo naše zdravje in dobro počutje.

Novičke

Novembrska doživetja v vrtcu

V mesecu novembru so si malčki in sredinčki v vrtcu ogledali lutkovno predstavo »Kje je lešnik?«, ki je govorila o prijaznosti, ljubeznivosti in prijateljstvu.

Starejši otroci so se z avtobusom odpeljali v Ljubljano, kjer so si v lutkovnem gledališču ogledali predstavo »Tjulenj«, po laponski pravljici. Odšli so tudi v glasbeno šolo Kranj, kjer so si ogledali predstavo »Čudoviti svet glasbil«.

V oddelku sredinčkov so se veliko pogovarjali o hrani. Na polju so si ogledali, kateri pridelki rasejo. Spoznali so različne vrste hrane. Izdelali so prehranski semafor. Ločili so zdravo in malo manj zdravo hrano. Iz različnih vrst sadja so pripravili sadna nabodala, skuhali jabolka in naredili jabolčno marmelado.  Pripravili so skupno druženje za celotni vrtec. Poimenovali so ga Palačinkarna. Otroci so si ogledali lutkovno predstavo, se poveselili ob glasbi in se posladkali ob palačinkah z jabolčno marmelado.

Kolektiv vrtca Kekec

Slovenski tradicionalni zajtrk

Priprave na slovenski tradicionalni zajtrk so potekale cel teden. V mlajši skupini so otroci naredili plakat s sloganom » Zajtrk z mlekom – super dan!«, sredinčki so naredili čudovit čebelnjak, starejši otroci pa so preslikali zanimive pogrinjke, katere so uporabili pri zajtrku.

Osrednja tema zajtrka je bilo mleko in mlečni izdelki. Otrokom smo postregli živila lokalnega porekla: med, maslo, kruh, mleko in jabolka.

Kolektiv vrtca Kekec

OBISK GASILSKE POSTAJE KRANJ

V mesecu oktobru- mesecu požarne varnosti so otroci iz oddelka »sredinčkov« in najstarejšega oddelka obiskali poklicne gasilce na Gasilski postaji Kranj. Sprehodili smo se po prostorih gasilskega doma. Ogledali smo si opremo gasilca, spoznavali gasilski tovornjak, prisluhnili gasilski sireni in se popeljali s tovornjakom okoli gasilskega doma. Na koncu je sledilo dvigovanje z gasilsko lestvijo.

Tudi v vrtcu smo nato nadaljevali z ogledovanjem revij, različnih kartonk na temo gasilcev. V najstarejšem oddelku so iz odpadne embalaže ustvarili različna gasilska vozila. Večkrat so se po vrtcu zaslišale različne gasilske pesmice.

Kolektiv vrtca Kekec

KEKČEV DAN

Na jesensko sončno sredo smo se zbrali pred vrtcem Kekec. Srečanje smo poimenovali »KEKČEV DAN- IGRE BREZ MEJA«. Otroci so skupaj s starši, bratci, sestricami premagovali različne ovire:

– Prenašali kostanj in orehe z lesenimi žlicami.
– Skakali v vrečah.
– Metali žogice skozi različne odprtine.
– S samokolnico med ovirami prevažali jesenske plodove.
– Hodili po čutni poti
– Metali obroče- obročkali.

Po opravljenih vseh postajah je sledilo skupno druženje ob čaju z različnimi dobrotami suhega sadja. Otroci so s pomočjo suhega sadja ustvarili sadna nabodala. Skupaj smo preživeli lepo popoldne.

Kolektiv vrtca Kekec

JESEN NAS OBDAJA

V mesec oktober so nas popeljali junika iz vsake skupine: Škratek Copatek, Škratek Srečko in Želodko. Obiskali so nas iz atletske šole in nam pripravili gibalni poligon. V tednu otroka smo se večkrat odpravili v gozd in nabirali različne jesenske plodove, ki smo jih uporabili za igro. V najstarejšem oddelku so rojstni dan z reševanjem različnih nalog praznovali kar v gozdu. Udeležili so se tudi tedenskega tečaja plavanja. V oddelku »sredinčkov« so s pomočjo naravnega materiala reševali različne matematične naloge. Tudi v najmlajšem oddelku so otroci veliko raziskovali z naravnimi materiali: jih razvrščali, kuhali, prenašali v različnih posodah. Na sprehodu so opazovali, kako je tovornjak pripeljal do ekološkega otoka in dvignil zabojnik za steklo.

V sredo, 19. 10. pa smo obeležili dan s podnebnim tekom. Najmlajši so tekli okoli vrtca ostali pa so tekli s štafetno palico.

Kolektiv vrtca Kekec

kekec
Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri