Kebetova 9a, 4000 Kranj

1.starostno obdobje

tel.: 04 20 19 222

2.starostno obdobje

tel.: 04 20 19 221,  031 768 417

janina@kranjski-vrtci.si

3 oddelki I. starostnega obdobja
6 oddelkov II. starostnega obdobja

 

Vrtec je odprt od 6.00 do 16.45 ure.

Vrtec JANINA ima že veliko let, a na videz je še vedno mladosten, razigran… Naš vrtec je hiša veselja smeha, petja, raziskovanja in tudi joka, a vse to in še veliko več je življenje v njem od jutra, pa do poznega popoldneva. Samozavestno stoji na vogalu Oldhamske in Zoisove ulice, »oblečen« v oranžno opeko in hkrati tako ponosen, da je sosed Vodovodnega stolpa, ki je znamenitost našega mesta Kranj.
Sama stavba je bila namensko grajena, pritlična, tloris v obliki črke L, z devetimi prostornimi igralnicami in sanitarijami, dolgim hodnikom in garderobami. V preteklem letu je notranjost dobila novo podobo s popolno adaptacijo vseh prostorov. Igralnice so postale pravi raj za nenehne izzive, ki jih jim prijazno osebje vsakodnevno nudi. So velike, svetle in opremljene s pohištvom po meri otrok. Veliko se dogaja tudi na hodniku, kjer kotički nudijo raziskovanje, gibanje, sprostitev…in druženje otrok vseh skupin. Prijazne kuharice v centralni kuhinji poskrbijo za naše lačne želodčke.
Obdajata ga dve popolnoma obnovljeni igrišči z naravno senco, z delno pokrito, tlakovano teraso, s hribom, ki v vseh letnih časih otrokom nudi nešteto gibalnih izzivov. Na njih otroci razvijajo, preizkušajo gibalne sposobnosti, premagujejo ovire na njim lasten način in si s tem pridobivajo samozaupanje in samozavest. V peskovnikih bodoči gradbeniki neutrudno gradijo, ceste, mostove, viadukte.

In že kar nekaj let pri nas domuje MAČEK MURI, tisti črni maček, ki s polno torbico knjig odhaja k otrokom domov. Ko se na nebu prižgejo prve zvezde in teta luna, otroci skupaj s starši in mačkom Murijem potujejo v pravljični svet, dokler ne utonijo v globok sen.

Kako očistimo vodo, kdo in zakaj plava na vodi, kako naredimo milne mehurčki, mavrico in še in še radovednosti potešimo v otrocih skozi preproste EKSPERIMENTE. Z aktiviranjem vseh naših čutil postanemo pravi raziskovalci, znanstveniki z belimi haljami in poskusi, ki nam ne dajo spati.

V jeseni se skupaj s starši posladkamo z jesenskimi dobrotami na KOSTANJEVEM PIKNIKU in na GREGORJEVO S SPUŠČANJEM LADIJC skupaj pozdravimo sonce in pomlad.

Novičke

JANINSKI VRTILJAK

V torek, 21. 5. 2024, smo v vrtcu tradicionalno organizirali Janinski vrtiljak.

K sodelovanju smo povabili nekaj zunanjih izvajalcev, ki so se z veseljem odzvali našemu povabilu.

Alja Kump je otrokom približala čarobni svet domišljije s poslikavo obraza.

Mini ZOO iz Bleda je pripeljal »Čudežne zverinice« – gekone, želvo, kači, paličnjake, orjaškega polža, tisočnogo, tarantelo.

Atletska šola Prezelj je pripravila gibalni poligon.

Prav tako pa smo za gibalne naloge poskrbele vzgojiteljice. Pripravile smo tudi foto kotiček, za okrepčilo sladke palačinke in jabolčni štrudelj, za žejo pa ponudile limonado.

Janinski vrtiljak smo zaključili v duhu dobrodelnosti, prostovoljne prispevke bomo namenili za Kekčevo deželo, ter napihljiv grad za najmlajše.

Za pomoč pri izvedbi srečelova se zahvaljujemo vsem sponzorjem, staršem in otrokom.

KOLEKTIV  JANINA

OBISK FOLKLORNEGA DRUŠTVA IN MEŠANEGA PEVSKEGA ZBORA

V mesecu marcu smo v vrtcu gostili kar dve društvi, ki s svojim delovanjem ohranjata slovensko kulturo in običaje.

Najprej nas je obiskalo Folklorno društvo Šenčur. Predstavili so nam kmečko narodno nošo in harmoniko ter zaplesali splet gorenjskih plesov. Otroci so ob glasbi in plesu uživali in glasno ploskali. Nato smo se skupaj naučili ples Potujemo v Rakitnico, otroci pa so pokazali tudi ples Psiček nima repa več in Ob bistrem potoku je mlin.

Obiskal pa nas je tudi Mešani pevski zbor Petra Liparja. Za otroke so pripravili in zapeli nekaj ljudskih pesmi. Prikazali so tudi, kako bi zvenel moški pevski zbor in kako ženski pevski zbor, ter kako zveni, ko zapojejo vsi skupaj. Priložnost smo imeli slišati tudi igranje na citre. Za zaključek smo vsi skupaj zapeli pesem Jaz pa grem na zeleno travco.

 

PRIHOD POMLADI

V vrtcu smo prvi pomladni dan obeležili s prihodom Botre Pomladi. Ta je otrokom zastavila uganko in naokrog posipala rožice. Prišla pa ni sama, saj so jo spremljali otroci iz skupine 3, ki so pripravili predstavo z naslovom Pomladna. V njej so nastopali ptički, rožice, sonce in oblačka. Zapeli, zaplesali in zaigrali so nam nekaj pomladnih pesmi, kot so Pomladna, Pleši Črni kos, Vrabček in Sinička. Rajanju so se pridružili otroci iz vseh skupin, skupaj pa smo zapeli tudi pesem Jaz pa grem na zeleno travco. Sledil je ples na igrišču, ob pomladnih ritmih glasbe.

OBISK GLASBENIKOV V VRTCU JANINA

V mesecu marcu sta nas obiskala mednarodno priznan saksofonist in jazz glasbenik Jure Pukl in citrar Aleksander. Predstavila sta nam svoj instrument in zaigrala nekaj pesmi.

Otroci so bili zelo navdušeni in so spremljali instrumentalista s ploskanjem in petjem.

Tudi gosta sta bila z odzivom otrok zelo zadovoljna in sta nam zagotovila, da se bosta vrnila.

JANINSKI BAZAR

Prišel je najlepši čas v letu – čas praznikov. Zima že trka na vrata, v zraku so pričakovanja in lepe misli. Misli o domu in družini. V vrtcu Janina smo se odeli v  pravljične barve in se prepustili čarobnosti prihajajočih praznikov.

V četrtek, 14. 12. 2023. smo tradicionalno  v  vrtcu pripravili JANINSKI BAZAR. Vzgojiteljice so za otroke pripravile igrico  GOZDNA ZMEŠNJAVA.

Na igrišču vrtca smo pričarali kanček prazničnega vzdušja na stojnicah in obiskovalcem ponudili KULINARIČNE DOBROTE.

V soju lučk, ob spremljavi božične glasbe smo prijetno poklepetali in se prepustili toku sproščenega vzdušja vzgojiteljev, staršev in otrok.

Pripravili smo foto kotiček, v katerem so lahko starši in otroci  naredili čudovite božične fotografije,.

Praznično leto v vrtcu se zaključuje v duhu dobrodelnosti. Prostovoljne prispevke bomo namenili za obogatitev dejavnosti.

 

»Na svetu je mnogo dobrih ljudi

In mnogo velikih otrok

In toliko malih, neznatnih stvari

In toliko dobrih rok.«

(K. Kovič)

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK V JANINI

Tudi v Janini smo v petek, 17.11. 2023 obeležili tradicionalni slovenski zajtrk. Priprave na ta dogodek so potekale ves teden. Po igralnicah so strokovne delavke pripravile različne plakate o čebelah, z otroki so pripravljale raznovrstne dekoracije in izdelke. Prebirali smo pravljice, enciklopedije na to tematiko. Otroke je v vrtcu obiskal tudi čebelar. Predstavil nam je pomembnost čebel v okolju, panj in izdelke iz medu. Izdelke in plakate na tematiko čebel so si na hodniku poleg otrok ogledali tudi starši in obiskovalci vrtca.

Kolektiv vrtca

NOVO IGRALO
Naš vrtec je v četrtek, 16. 11. 2023,  ob pomoči donacije Gorenjske banke in MK Group na vrtčevskem igrišču dobilo novo igralo. Igralo so otroci že komaj čakali, zato so se ga izredno razveselili. Preko igre bodo preizkušali  in nadgrajevali svoje gibalne ter motorične sposobnosti. Na igralu se bodo lahko preizkusili v plezanju, v ravnotežni hoji, skakanju ter koordinaciji celega telesa, ki je zelo pomembna za razvoj otroka.
Otroci ter strokovne delavke se  zahvaljujemo  Gorenjski banki in MK Group za donacijo.
REŠEVALEC
Danes, 13.11.2023, nas je obiskal reševalec Matjaž. Na prijazen in zabaven način nam je predstavil delo reševalca ter njihovo opremo.
janina
Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri