Kebetova 9a, 4000 Kranj

1.starostno obdobje

tel.: 04 20 19 222

2.starostno obdobje

tel.: 04 20 19 221,  031 768 417

janina@kranjski-vrtci.si

3 oddelki I. starostnega obdobja
6 oddelkov II. starostnega obdobja

 

Vrtec je odprt od 6.00 do 16.45 ure.

Vrtec JANINA ima že veliko let, a na videz je še vedno mladosten, razigran… Naš vrtec je hiša veselja smeha, petja, raziskovanja in tudi joka, a vse to in še veliko več je življenje v njem od jutra, pa do poznega popoldneva. Samozavestno stoji na vogalu Oldhamske in Zoisove ulice, »oblečen« v oranžno opeko in hkrati tako ponosen, da je sosed Vodovodnega stolpa, ki je znamenitost našega mesta Kranj.
Sama stavba je bila namensko grajena, pritlična, tloris v obliki črke L, z devetimi prostornimi igralnicami in sanitarijami, dolgim hodnikom in garderobami. V preteklem letu je notranjost dobila novo podobo s popolno adaptacijo vseh prostorov. Igralnice so postale pravi raj za nenehne izzive, ki jih jim prijazno osebje vsakodnevno nudi. So velike, svetle in opremljene s pohištvom po meri otrok. Veliko se dogaja tudi na hodniku, kjer kotički nudijo raziskovanje, gibanje, sprostitev…in druženje otrok vseh skupin. Prijazne kuharice v centralni kuhinji poskrbijo za naše lačne želodčke.
Obdajata ga dve popolnoma obnovljeni igrišči z naravno senco, z delno pokrito, tlakovano teraso, s hribom, ki v vseh letnih časih otrokom nudi nešteto gibalnih izzivov. Na njih otroci razvijajo, preizkušajo gibalne sposobnosti, premagujejo ovire na njim lasten način in si s tem pridobivajo samozaupanje in samozavest. V peskovnikih bodoči gradbeniki neutrudno gradijo, ceste, mostove, viadukte.

In že kar nekaj let pri nas domuje MAČEK MURI, tisti črni maček, ki s polno torbico knjig odhaja k otrokom domov. Ko se na nebu prižgejo prve zvezde in teta luna, otroci skupaj s starši in mačkom Murijem potujejo v pravljični svet, dokler ne utonijo v globok sen.

Kako očistimo vodo, kdo in zakaj plava na vodi, kako naredimo milne mehurčki, mavrico in še in še radovednosti potešimo v otrocih skozi preproste EKSPERIMENTE. Z aktiviranjem vseh naših čutil postanemo pravi raziskovalci, znanstveniki z belimi haljami in poskusi, ki nam ne dajo spati.

V jeseni se skupaj s starši posladkamo z jesenskimi dobrotami na KOSTANJEVEM PIKNIKU in na GREGORJEVO S SPUŠČANJEM LADIJC skupaj pozdravimo sonce in pomlad.

Novičke

Prvi sadovi vrta
Naš vrt je obrodil prve sadove, ki so jih otroci veselo pobrali in pojedli.
Kolektiv JASLI JANINA
Vrtna gredica

Tudi najmlajši otroci radi pomagajo pri pripravi in sajenju v vrtne gredice.

JANINSKI VRTILJAK

Tradicionalno smo v mesecu maju pripravili Janinski vrtiljak. Otroci in starši so opravili 5 športnih nalog, za nagrado pa so jih pričakale palačinke. Da bodo naši otroci starejši skupin lahko odšli na zaključni izlet v Kekčevo deželo, smo pripravili srečelov s pomočjo različnih sponzorjev.

Otroške zobe je treba še posebno skrbno negovati, zato nam je Curaden pripravil delavnice kako se lotiti ščetkanja, kdaj obiskati zobozdravnika in kako se pripraviti na prvi pregled ter pomen podpiranja otrokovega naravnega razvoja ust in čeljusti.

Naši donatorji, ki so nam pomagali uresničiti izlet v Kekčevo deželo:

Obisk pevskega zbora
V mesecu aprilu nas je obiskal mešani pevski zbor Petra Liparja in nam zapel zimzelene ljudske  ter otroške pesmi.
Medgenaracijsko druženje razumemo  kot izmenjavo izkušenj in spoznanj, učenja novih in starih veščin, prenašanja izkustev med generacijami, ustvarjanja in širjenja socialnih mrež ter ohranjanja kulturne dediščine. Druženje med mlajšo in starejšo generacijo predstavlja dobrobit, hkrati pa omogoča občutek sprejetosti in varnosti v ožjem družinskem okolju.
JERA BALDERMAN mag
organizacijska vodja vrtca Janina
Pomlad

Na prvi pomladni dan, 21.3.2023, nas je v jaslih obiskala BOTRA POMLAD in nam podarila lep sončen dan.

TEK- STOP ZASVOJENOST V SODELOVANJU Z MOK

V sodelovanju z Mok je bil organiziran  tek -STOP ZASVOJENOSTI. Skupino so sestavljali  tekači iz OŠ in SŠ, predstavniki MOK ter LAS . Skupina tekačev so na dan otvoritve razstave STOP ZASVOJENOSTI tekli od zavoda do zavoda.  Ustavili so se tudi pri nas, v vrtcu Janina. Vsakemu zavodu pri kateremu so se ustavili pa so podali eno kratko misel glede zasvojenosti.

Matematika v vrtcu
Tudi v jaslih se že učimo matematiko. Razvrščali smo po barvah in spoznavali okroglo obliko.
Otroci so zelo uživali in se zabavali.
Jasli Janina
BOŽIČNO-NOVOLETNI BAZAR V JANINI

V torek, 13. 12. 2022, smo v našem vrtcu Janina organizirali tradicionalni božično-novoletni bazar. V sklopu bazarja so si otroci in starši ogledali predstavo Mojca pokrajculja v izvedbi strokovnih delavk.

Poleg prijetnega druženja smo pripravili izdelke, kateri so nastali izpod ustvarjalnih rok naših/vaših otrok in vzgojiteljic. Z njimi so otroci in starši lahko med prazniki razveselili sebe in svoje najbližje, hkrati pa so s prostovoljnimi prispevki obogatili vrtčevski sklad. Zbrani denar bomo namenili za zaključni izlet starejših skupin v Kekčevo deželo.

V prazničnem času pa smo bili tudi dobrodelni. Skupaj z otroki smo izdelali voščilnice za projekt »Malo pozornosti za veliko veselje«. Starši pa so nam pomagali pri zbiranju sredstev za Anino zvezdico.

Hvala vsem. Srečno 2023

janina
Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri