Likozarjeva 22, Kranj
tel: 030 318 586

04 20 19 244

ciciban@kranjski-vrtci.si

2 oddelka I. starostnega obdobja
1 oddelek II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 6.30 do 16.00 ure.

Vrtec  CICIBAN se nahaja v bližini mesta, ob glavni cesti, pa vendarle je treba pozorno pogledati, da ga sploh opazite. Pogled na sam vrtec zastirajo visoke smreke, ki poleti dajejo senco, skozi vse leto, pa poseben čar.Vrtec je zgrajen kot družinska hiša in tudi vsi mi, ki bivamo v njem, čutimo, da smo ena velika družina.

Povezujejo nas skupna druženja, na pevskem zborčku, gibalnih uricah in ustvarjalnih delavnicah. Na naša druženja večkrat na leto povabimo tudi starše . Želimo si namreč, da otroci čutijo, povezanost vrtca in doma. Staršem nudimo tudi strokovno pomoč in podporo pri vzgoji, hkrati pa ponujamo tudi izobraževanja s strani zunanjih izvajalcev.

Otrokom že od malega skušamo privzgajati različne vrednote, ki so pomembne za nadaljnje življenje in jih otroci pridobivajo z lastnimi izkušnjami.

Novičke

POMLAD V CICIBANU

Pomlad nas kar kliče k preživljanju časa v naravi in tudi Cicibančki se radi odzovemo. Tako smo se pomladi večkrat odpravili v našo bližnjo in daljno okolico; odkrivali smo prebujajočo se naravo, nismo pa pozabili niti na obisk kulturnih ustanov. Predvsem pa smo se veliko gibali v vseh oblikah ter pridobivali nova znanja in veščine.

JESEN V VRTCU CICIBAN

Letošnja jesen nam je postregla s premnogimi lepimi dnevi. Cicibančki smo jih zato s pridom izkoristili; veliko smo se igrali na prostem, premagovali raznorazne gibalne izzive ter večkrat odšli na sprehod v okolico vrtca. No, razen prav najmlajših; tem pa je že samo naše dvorišče ponudilo okolje, kjer so lažje premagovali svoje uvajalne težavice. Obiskala nas je tudi predstavnica Atletske šole Rožle ter nam pripravila še posebej zanimiv gibalni poligon. Z zagnanostjo smo se ga lotili tako najmlajši kot najstarejši. Skratka, skozi različne skupne dejavnosti smo jesen izkoristili za tkanje novih vezi in utrjevanje že starih prijateljstev.

EKO DAN PO NAŠE

V torek, 9.5., smo tudi v vrtcu Ciciban obeležili eko-dan. Po hiši smo nabrali vso odpadno embalažo, kar smo jo našli, in jo koristno uporabili – za postavitev različnih gibalnih poligonov ter za ustvarjanje in prosto igro. Tako smo poskrbeli za ponovno uporabo že odpisanega materiala. Hkrati smo se lotili tudi vrtnarskih del; posejali smo marsikatero vrtnino, zdaj pa nestrpno čakamo, kaj bo pokukalo iz zemlje.

FEBRUAR – MESEC KULTURE

V mesecu kulture smo v vrtec Ciciban na obisk povabili ljubiteljskega slikarja g. Marjana Burjo. Na otrokom razumljiv način je predstavil različne slikarske tehnike, sredstva ter nekaj svojih likovnih del. Otroci so lahko njegova slikarska in risarska sredstva tudi preizkusili v praksi. Pod temi vtisi smo se nato tudi v vseh naših oddelkih lotili slikarskega ustvarjanja in nastalo je veliko unikatnih del. Le-te smo s ponosom razstavili na razstavi v našem vrtcu in jo dali na ogled vsem zainteresiranim obiskovalcem.

December v vrtcu Ciciban

Mesec december je bil tudi v našem vrtcu poln dogajanja; pridni smo bili tako otroci kot odrasli. S svojo ustvarjalnostjo smo poskrbeli, da je bil vrtec cel mesec lepo okrašen in nato se je tam dogajalo polno zanimivih stvari; kuhali smo marmelado, pekli pecivo, peli in plesali, sejali božično žito, odšli na ogled okrašenega mesta, si ogledali glasbeno pravljico, pa lutkovno predstavo, poslušali pevski nastop vzgojiteljic,… Najbolj težko pa smo, seveda, pričakovali Dedka Mraza in ni nas razočaral – zapeli smo mu nekaj pesmic, on pa nas je razveselil s kupom novih igrač.

Jesen v vrtcu Ciciban

V novo šolsko leto smo v vrtcu Ciciban zakorakali pogumno kot vedno. Začetne stiske in jok smo skušali čimprej pregnati predvsem z igro na prostem ter s sprehodi na bližnje in tudi daljne lokacije. Tako smo odkrili že kar nekaj zanimivosti v naši okolici; na enem od teh sprehodov so otroke starejšega oddelka spremljali stari starši, ki so tisti dan prišli na tradicionalni slovenski zajtrk. Nekajkrat pa so na obisk prišli tudi otroci iz sosednjega vrtca Čenča in skupaj smo premagovali gibalne izzive na našem dvorišču. Skratka, to jesen nam ni bilo dolgčas in z radovednostjo že zremo v prihajajočo zimo.

ciciban
Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri