Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada

www.eu-skladi.si

 

Rojstvo otroka za večino staršev predstavlja obdobje nepopisne sreče in praznovanja. V tem obdobju sprejmejo veliko novo življenjsko vlogo, ki prinese številne odgovornosti. Med najpomembnejšimi sta skrb in vzgoja novega družinskega člana. Novorojenček v družino prinese spremembe, ki močno vplivajo na družinsko dinamiko. Redni spremljevalec tovrstnih sprememb je stres. Le ta družini ponuja priložnost in izziv za preoblikovanje odnosov in napredek. Nekatere družine se v tem obdobju soočajo z večjimi izzivi kot druge. Občasno se namreč zgodi, da že v času nosečnosti ali med samim porodom pride do zapletov, ki vplivajo na razvoj novorojenčka. Razvoj pri nekaterih otrocih zato poteka drugače. Odstopanja se lahko pojavijo na posameznih področjih ali pa zajemajo vsa.

Vsak otrok je poseben, unikaten in za starše najdražji. Z ustrezno zgodnjo obravnavo želimo vsem otrokom in njihovim družinam, ki vstopajo v naš vrtec, zagotoviti primerno okolje ter pomoč in podporo, ki jo potrebujejo.

V okviru zgodnje obravnave družinam pomagamo pri vpeljevanju novega družinskega člana in vzpostavljanju optimalne družinske dinamike. Družino poučujemo o otrokovih potrebah, podamo informacije o virih pomoči, pomagamo prilagoditi družinsko okolje (fizične prilagoditve, organizacija časa ipd.), nudimo podporo pri razumevanju in sprejemanju novih življenjskih izzivov. Namenjena otrokom v starosti od 0 do 6 let.

Skupen cilj zgodnje obravnave je, da se čim prej odzovemo na potrebe otrok in družin po podpori.

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri