Jernejeva 14 , 4000 Kranj

1.starostno obdobje

tel.: 04 25 19 672

2.starostno obdobje
tel.: 04 25 19 677, 04 25 19 672, 031 768 377

zivzav@kranjski-vrtci.si

3 oddelki I. starostnega obdobja
6 oddelkov II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 5.30 do 16.30 ure.

Vrtec ŽIV ŽAV v leži nekoliko odmaknjen od Kranja, v Stražišču. Ob vrtcu imamo veliko in lepo igrišče, za katerega skrbimo vsi. Pogosto pa izkoristimo naravno okolje, bližino travnikov, polj in gozdov za odkrivanje narave z raziskovanjem, doživljanjem sprememb in dogajanj v naravi na neposreden način. Naši najmlajši se medtem varno igrajo in raziskujejo svet na posebej zanje namenjenem igrišču in na urejeni terasi.

Skrbno načrtujemo vsakodnevne dejavnosti, ki otrokom nudijo možnost za razvoj in učenje na različnih področjih razvoja. Za obogatitev le-teh pa pripravimo še druženje otrok v ustvarjalnih delavnicah, prve glasbene korake in petje v zborčku, športne igre za male in velike ter vključitev skupaj s starši v Bralno značko.Posebna doživetja pa so praznovanja rojstnih dni, obiski lutkovnih ali gledaliških predstav in naša srečanja s starši, ki so zabavno-poučna in jih imenujemo “VESELO SKOZI MAVRICO”. Tisti, ki so vključeni v plesne urice ali igralne urice v tujem jeziku, pa se v popoldanskih urah vračajo k nam.
Za dobro in prijetno počutje, ustvarjalno otrokovo bivanje pri nas skrbimo s svojo strokovnostjo, prijaznostjo in odprtim odnosom do družine.

Ne želimo vas nadomestiti, dragi starši. Želimo vam pomagati pri vzgoji, za dopolnitev in obogatitev življenja vaših otrok.

Novičke

NA OBISKU PRI GASILCIH

V enoti Živ žav smo v oktobru, ki je tudi mesec požarne varnosti, obiskali gasilski dom v Stražišču, kjer so nam gasilci na otrokom razumljiv način predstavili svoje dejavnosti, opremo in otroke opomnili na nekaj najpomembnejših stvari glede požarne varnosti in preventive. Otroci so se lahko preizkusili tudi v natančnem ciljanju s curkom vode v oddaljen predmet.

Vzg. Renata Stingl

TEDEN OTROKA V ŽIV ŽAVU

Letošnji teden otroka smo v enoti Živ žav obeležili pod skupnim sloganom SKUPAJ SE IMAMO DOBRO.
Strokovne delavke smo preko celega tedna pripravile dejavnosti, pri katerih so otroci lahko razvijali svojo ustvarjalnost, gibalne in socialne spretnosti, skozi igro spoznavali matematiko in se družili z otroki iz drugih oddelkov. Preizkusili so se lahko v vlogi kuharjev in ustvarjali dobrote iz jabolk, ogledali pa so si tudi predstavo Medved išče pestunjo v izvedbi strokovnih delavk vrtca.
Bilo je veselo, razigrano in poučno, SKUPAJ PA SMO SE IMELI DOBRO.

Vzg. Renata Stingl

zivzav
Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri