Oprešnikova 4a, 4000 Kranj
04 20 19 225

cenca@kranjski-vrtci.si

1 oddelek I. starostnega obdobja
2 oddelka II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 6.30 do 16.15 ure.

V objemu mirnega naselja Klanec, je ob travnatem igrišču lociran vrtec ČENČA.
V vrtcu  se  dogaja veliko zanimivega, poučnega, ustvarjalnega in zabavnega. Ker smo še majhni nas preko celega leta spremlja pravljica z najrazličnejšimi svojimi junaki, ki ožive domišljijski svet otrok, s pomočjo lutke v obliki abonmajskih lutkovnih predstav, internih lutkovnih igric in dramatizacij v vrtcu, pa otroci lahko sproščajo svojo domišljijo in najdejo pot za rešitev marsikaterega problema, ki ga odrasli ne moremo doumeti.

Otroci in osebje v vrtcu Čenča se ne glede na pripadnost svoji skupini med seboj vse bolj povezujemo in družimo v najrazličnejših dejavnostih in spletamo pristna prijateljstva med seboj. Ker v to kvalitetno medsebojno druženje želimo vključiti tudi starše se večkrat družimo in pozabavamo vsi skupaj – otroci, njihovi starši in vzgojiteljice, na skupnih piknikih, delavnicah, zabavah in izletih.

Naš vrtec se ponaša z velikim igriščem, opremljenim s številnimi igrali, ki omogočajo razvoj številnih gibalnih spretnosti otrok. V poletni sončni pripeki se otroci lahko umaknejo v prijetno senco dreves, ob deževnih dneh pa nam nadstrešje ob vrtcu omogoča dejavnosti na svežem zraku pod streho. Na igrišču imamo tudi hrib, ki nam v zasneženem zimskem času omogoča zimske radosti na snegu. Sicer pa nam je prav v vseh letnih časih naše igrišče bogat vir raziskovanja in opazovanja narave, nudi nam možnost gibanja na prostem, pridobivanja med osebnih komunikacijskih izkušenj, eksperimentiranja z različnimi materiali in ustvarjalnega izražanja. Da pa se naše zaznavanje narave in družbe ne bi zaključilo za vrati ograje našega igrišča se radi odpravimo “odkrivat svet”. Zato radi sodelujemo tudi z zunanjimi sodelavci, ki nam omogočajo spoznavati širše družbeno okolje. Pri tem smo še posebej veseli pobud in pomoči s strani staršev.

Vrtec kljub medsebojni povezanosti, vsakemu otroku omogoča individualni razvoj v skladu z njegovimi sposobnostmi, potrebami in interesi. Da otrok lahko razvija svoje sposobnosti in izraža svoje potrebe pa poskrbimo vzgojiteljice v vrtcu, ki otrokom nudimo najrazličnejše dejavnosti, v katerih si lahko preko igre in zabave razvijajo svoje sposobnosti. Zavedamo se kaj otroci potrebujejo, trudimo se naprej videti in razumeti otroka kot posameznika – torej takega kot je. V njegovih očeh lahko razberemo kaj najbolje potrebuje in prav to svojim varovancem želimo dati.

Želimo, da se otrok dobro počuti, da rad pride v Čenčo in da vam včasih reče: “Ne še domov!”

cenca

Novičke

Policisti v vrtcu

 

V sklopu projekta Pasavček, smo na obisk povabili policista. Predstavila sta nam delo policista in nas opozorila kako ravnati v primeru, ko naletimo na tujca in z nami želi vzpostaviti kontakt. Povedala sta tudi, kaj vse potrebujemo za večjo varnost v prometu. Podarila sta nam nekaj otroških iger Varna pot domov, da bodo otroci lahko skozi igro spoznali kako se pravilno vesti v prometu.

                                                                                                                       Čenče

Slovenski tradicionalni zajtrk

Medgeneracijsko druženje ob dnevu slovenskega tradicionalnega zajtrka

Na dan Slovenskega tradicionalnega zajtrka so nas obiskale bivše vzgojiteljice in se skupaj z nami posladkale z dobrotami današnjega zajtrka. Prepevali smo pesmi o čebelicah, čmrljih, jeseni … nato pa odbrenčali ven na sonček.

OBISK ČEBELARJA

Dan pred Slovenskim tradicionalnim zajtrkom nas je v našem vrtcu obiskal čebelar. Na prijeten in zanimiv način nam je predstavil delo čebelic in čebelarja, nam pokazal čebelje pridelke in nam pustil nekaj vrst medu, da bo naše življenje v vrtcu še slajše.

                                                                                                                                                                                           Čenče

TEDEN OTROKA

 

V tednu otroka smo marsikaj lepega doživeli. Izrezali smo bučo in skuhali bučno juho. Imeli smo štafetne igre z jesenskimi plodovi. Izdelovali smo sadna nabodala, si ogledali lutkovno predstavo Razbita buča in zaplesali ob glasbi. Sprehodili smo se skozi kanjon Kokre in uživali v naravi. Predvsem pa smo se imeli lepo.

                                                                                                                                                       Čenče

 

 

Kolesarji

Kolesarji

Jaz imam kolo,

kolo, kolo, kolo.

Res dobro je kolo,

to moje kolo.

Pred zebro se ustavim

in prav lepo pozdravim,

cin, cin, cin, cin, cin,

cin, cin, cin, cin, cin, drin.

Rolanje in nogometna tekma

 

Takole smo rolali in se igrali smrkce, poplave, letala … 

Nogometna prijateljska tekma med vrtcem Čenčo in vrtcem Matija Čop.  

Važno je sodelovati in se imeti lepo, zmaga ni pomembna.  

 

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri