Oprešnikova 4a, 4000 Kranj

030 463 788
04 20 19 225

cenca@kranjski-vrtci.si

1 oddelek I. starostnega obdobja
2 oddelka II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 6.30 do 16.15

V objemu mirnega naselja Klanec, je ob travnatem igrišču lociran vrtec ČENČA.
V vrtcu  se  dogaja veliko zanimivega, poučnega, ustvarjalnega in zabavnega. Ker smo še majhni nas preko celega leta spremlja pravljica z najrazličnejšimi svojimi junaki, ki ožive domišljijski svet otrok, s pomočjo lutke v obliki abonmajskih lutkovnih predstav, internih lutkovnih igric in dramatizacij v vrtcu, pa otroci lahko sproščajo svojo domišljijo in najdejo pot za rešitev marsikaterega problema, ki ga odrasli ne moremo doumeti.

Otroci in osebje v vrtcu Čenča se ne glede na pripadnost svoji skupini med seboj vse bolj povezujemo in družimo v najrazličnejših dejavnostih in spletamo pristna prijateljstva med seboj. Ker v to kvalitetno medsebojno druženje želimo vključiti tudi starše se večkrat družimo in pozabavamo vsi skupaj – otroci, njihovi starši in vzgojiteljice, na skupnih piknikih, delavnicah, zabavah in izletih.

Naš vrtec se ponaša z velikim igriščem, opremljenim s številnimi igrali, ki omogočajo razvoj številnih gibalnih spretnosti otrok. V poletni sončni pripeki se otroci lahko umaknejo v prijetno senco dreves, ob deževnih dneh pa nam nadstrešje ob vrtcu omogoča dejavnosti na svežem zraku pod streho. Na igrišču imamo tudi hrib, ki nam v zasneženem zimskem času omogoča zimske radosti na snegu. Sicer pa nam je prav v vseh letnih časih naše igrišče bogat vir raziskovanja in opazovanja narave, nudi nam možnost gibanja na prostem, pridobivanja med osebnih komunikacijskih izkušenj, eksperimentiranja z različnimi materiali in ustvarjalnega izražanja. Da pa se naše zaznavanje narave in družbe ne bi zaključilo za vrati ograje našega igrišča se radi odpravimo “odkrivat svet”. Zato radi sodelujemo tudi z zunanjimi sodelavci, ki nam omogočajo spoznavati širše družbeno okolje. Pri tem smo še posebej veseli pobud in pomoči s strani staršev.

Vrtec kljub medsebojni povezanosti, vsakemu otroku omogoča individualni razvoj v skladu z njegovimi sposobnostmi, potrebami in interesi. Da otrok lahko razvija svoje sposobnosti in izraža svoje potrebe pa poskrbimo vzgojiteljice v vrtcu, ki otrokom nudimo najrazličnejše dejavnosti, v katerih si lahko preko igre in zabave razvijajo svoje sposobnosti. Zavedamo se kaj otroci potrebujejo, trudimo se naprej videti in razumeti otroka kot posameznika – torej takega kot je. V njegovih očeh lahko razberemo kaj najbolje potrebuje in prav to svojim varovancem želimo dati.

Želimo, da se otrok dobro počuti, da rad pride v Čenčo in da vam včasih reče: “Ne še domov!”

cebelice

Novičke

VESELI DECEMBER

Izdelali smo smrečice, jih pobarvali in okrasili z zvezdicami.

Naredili smo snežake iz papirja, izdelali voščilnice in posejali božično žito. Ogledali smo si lutkovno predstavo,  se igrali z zamaški, prepevali zimske pesmi, naredili okraske iz slanega testa, se igrali rajalne igre in nahranili ptičke in račke.

Sprehodili smo se skozi staro mestno jedro in si ogledali grad Khislstein.

Predvsem pa smo uživali na snegu, se sankali, kepali in delali stopinje.

Katja, Ana, Anka

 

JESENSKO DREVO

Izdelali smo jesensko drevo in naredili listke s strukturo ter se tako učili grafomotorike.

Obisk gospe Mete, kemičarke

 

Obiskala nas je gospa Meta, kemičarka, ki svoje delo opravlja v kemijskem laboratoriju. Predstavila nam je zaščitno opremo, ki jo laborant nujno potrebuje pri svojem delu. Opozorila nas je tudi na nevarnosti pri delu z kemikalijami in da moramo biti pozorni na embalažo oziroma simbole na njej. Naredili smo tri poizkuse, pri čemer je bila izvedena hitra in počasna reakcija. Najboljša sta bila poizkusa pri čemer so se kemikalije mešale med seboj in tako iz prozorne tekočine dobili roza in modro barvo. Vse skupaj je izgledalo kot nekakšna čarovniška predstava. Zelo nam je bilo všeč.

 

Branka in Anka

TEDEN OTROKA

 

V tednu otroka smo si ogledali lutkovno predstavo razbita buča. Zunaj na igrišču smo izdelovali sadna nabodala in se igrali družabne igre. Imeli smo tudi glasbeno delavnico z gospo Zdravko Klančnik, ki nas je ob spremljavi kitare naučila novo pesmico Šubi dubi. Otroci so imeli možnost prehajanja iz ene igralnice v drugo pri čemer so uživali drug z drugim, me pa smo skrbele za dobro počutje vseh nas.

Čenče

Obisk doma za ostarele in gasilske postaje Kranj

Obisk doma za ostarele Kranj

Otroci so s pesmicami in deklamacijami popestrili in razveselili starejše občane doma za ostarele Kranj.

 

 

Z otroci smo se odpravili na gasilsko postajo Kranj, kjer nam je prijazni gasilec pokazal potrebno gasilsko opremo, gasilski avto in nam omogočil, da smo z vodnim curkom streljali na tarčo. Bili smo uspešni in kar nekaj dečkov se je navdušilo, da bi postali gasilci.

Branka in Anka

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri