Likozarjeva 22, Kranj
tel: 030 318 586

ciciban@kranjski-vrtci.si

2 oddelka I. starostnega obdobja
1 oddelek II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 6.30 do 16.00 ure.

Vrtec  CICIBAN se nahaja v bližini mesta, ob glavni cesti, pa vendarle je treba pozorno pogledati, da ga sploh opazite. Pogled na sam vrtec zastirajo visoke smreke, ki poleti dajejo senco, skozi vse leto, pa poseben čar.Vrtec je zgrajen kot družinska hiša in tudi vsi mi, ki bivamo v njem, čutimo, da smo ena velika družina.

Povezujejo nas skupna druženja, na pevskem zborčku, gibalnih uricah in ustvarjalnih delavnicah. Na naša druženja večkrat na leto povabimo tudi starše . Želimo si namreč, da otroci čutijo, povezanost vrtca in doma. Staršem nudimo tudi strokovno pomoč in podporo pri vzgoji, hkrati pa ponujamo tudi izobraževanja s strani zunanjih izvajalcev.

Otrokom že od malega skušamo privzgajati različne vrednote, ki so pomembne za nadaljnje življenje in jih otroci pridobivajo z lastnimi izkušnjami.

ciciban

Novičke

KULTURNI MESEC S KNJIGO V ROKI

Mesec februar smo tradicionalno posvetili knjigam in literaturi. Prebirali, opazovali, spoznavali in brali smo slikopise pisateljice Anje Štefan, podrobneje spoznali slikanici Muco Copatarico in Bi se gnetli na tej metli. Obiskal nas je ansambel Cvetoča jesen s pevko Simono, našo vzgojiteljico. Predstavili so nam inštrumente (citre, kitaro in harmoniko) in zapeli nekaj lepih pesmi. Na koncu pa so se v petju pred mikrofonom preizkusili tudi naši otroci.

 

          

KONČNO PRAVA ZIMA

 

V mesecu januarju smo pridobivali spretnosti oblačenja in slačenja zimskih oblačil, saj smo končno dočakali sneg in z njim pravo zimo. Gibalne spretnosti smo razvijali na igrišču in na poligonih v igralnicah. Obiskal nas je Teater za vse in nam zaigral Zimsko pravljico, mi pa smo ustvarili zimska drevesa.

              

ZDRAVO ŽIVIMO, BOLEZEN PODIMO

 

V mesecu novembru smo dali poudarek zdravemu načinu življenja. Pogovarjali smo se o hrani, osebni higieni, pregledali zalogo knjig na to temo. Izrezovali smo slike hrane, naredili plakat, telovadili smo na poligonih in bili veliko na svežem zraku. Pripravili smo tudi slovenski tradicionalni zajtrk in zraven zapeli pesmi o čebelah. Dočakali smo prvi sneg. Ker smo se ga tako razveselili, smo ga prinesli v igralnico, se z njim igrali, ga oblikovali in opazovali kaj se z njim zgodi na naših rokah.

V teh dneh pa že pridno izdelujemo dekoracijo, krasimo igralnice in vrtec, prepevamo praznične pesmi, se veliko družimo in rajamo skupaj.

              

RAZBITA BUČA

 

Oktober smo v vrtcu Ciciban jesensko obarvali z bučami. Ob slikah in kamišibaju smo pripovedovali ljudsko pravljico Razbita buča in spoznali slikanico Juha, ki iz buč se skuha (H. Cooper). Z bučami smo se igrali, jih nosili, razvrščali na velike in majhne, tipali, ustvarjali in slikali z oranžno barvo. V petek smo skupaj, z veliko dobre volje, spekli tudi bučni kolač. Bil je tako dober, da ga je takoj zmanjkalo.

                

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri