Likozarjeva 22, Kranj
tel: 030 318 586

04 20 19 244

ciciban@kranjski-vrtci.si

2 oddelka I. starostnega obdobja
1 oddelek II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 6.30 do 16.00 ure.

Vrtec  CICIBAN se nahaja v bližini mesta, ob glavni cesti, pa vendarle je treba pozorno pogledati, da ga sploh opazite. Pogled na sam vrtec zastirajo visoke smreke, ki poleti dajejo senco, skozi vse leto, pa poseben čar.Vrtec je zgrajen kot družinska hiša in tudi vsi mi, ki bivamo v njem, čutimo, da smo ena velika družina.

Povezujejo nas skupna druženja, na pevskem zborčku, gibalnih uricah in ustvarjalnih delavnicah. Na naša druženja večkrat na leto povabimo tudi starše . Želimo si namreč, da otroci čutijo, povezanost vrtca in doma. Staršem nudimo tudi strokovno pomoč in podporo pri vzgoji, hkrati pa ponujamo tudi izobraževanja s strani zunanjih izvajalcev.

Otrokom že od malega skušamo privzgajati različne vrednote, ki so pomembne za nadaljnje življenje in jih otroci pridobivajo z lastnimi izkušnjami.

ciciban

Novičke

CICIBANOVA JESEN

V novo šolsko leto smo Cicibančki letos vstopili odločeni, da nam razni virusi ne bodo prišli do živega. Zato smo že od začetka večino našega časa preživeli na svežem zraku; veliko smo se igrali ter se spopadali z gibalnimi izzivi na našem dvorišču, pogosto pa smo tudi raziskovali našo bližnjo in daljno okolico. Večkrat smo si pripravili kakšen vitaminski sadni napitek in virusom vztrajno kazali zobe.

Eko dan v vrtcu Ciciban

 

 

V torek, 11.5. 2021, smo tudi v Vrtcu Ciciban obeležili »eko dan«. Prav vsi otroci – od najmlajših do najstarejših – so zavzeto ustvarjali ter se igrali s pomočjo recikliranega materiala. Poleg tega pa smo posadili tudi fižol in zdaj nestrpno čakamo na pridelek.

                   

Novičke iz Cicibana

Letošnje šolsko leto je posebno v vseh ozirih in tako je tudi v vrtcu Ciciban. Ker smo jeseni že kaj kmalu
morali naša vrata zapreti, smo potem nestrpno čakali, da se spet srečamo. In ko smo to dočakali, smo
se odločili, da naredimo čim več za to, da tako tudi ostane. Med drugim smo skušali nemarne viruse
prelisičiti s čim več gibanja na prostem. Izkoristili smo bližino kanjona reke Kokre in se večkrat odpravili
tja; tam smo predvsem opazovali prebujajočo se pomlad. Hkrati pa smo dneve preživljali ob igri in
gibalnih dejavnostih na našem igrišču, kjer smo urili svoje motorične spretnosti.

       

ENA DESNA, ENA LEVA, DVE DESNI SKUPAJ

Uvod v temo zimska oblačila sta bili zgodbi iz slikanic Pika plete in Ovčka Mili, pri najmlajših pa pesmica o kapi.

Otroci so med seboj primerjali svoja topla oblačila, ki so se razlikovala po marsičem in usvajali nove pojme, utrjevali barve in razvijali grafomotorične spretnosti ob različnih izdelkih.

FEBRUAR je mesec kulture in pusta in tako smo ga doživeli tudi v našem vrtcu.

V začetku meseca smo imeli predstavitev drugih kultur: poslušali smo branje pravljic v ruskem jeziku, seznanili smo se z afriškimi ritmi ob zvokih bobna.

Nadaljevali smo v veselem pričakovanju pusta, ko smo se tudi sami preoblekli v različna pravljična bitja, risane junake,… Pustno rajanje s predstavitvijo mask smo zaključili s krofi pri kosilu.

             Kolektiv vrtca Ciciban

JESENSKE ISKRICE VRTCA CICIBAN

 

Za nami je prvo skupno druženje staršev in otrok v vrtcu. Oktobra smo se družili ob prazniku buč, kjer so pod spretnimi prsti udeležencev nastale različne buče, ki so nam še cel teden krasile zunanjost vrtca.

Ob letošnjem tradicionalnem zajtrku, so otroci kot že nekaj let zapored, na ta dan imeli lokalno pridelano domačo hrano: jabolko, maslo, med, kruh in mleko. V tem dopoldnevu smo ob skupnem druženju otrok v zborčku prepevali tudi znano pesem Čebelar.

Dopoldneve kljub raznolikemu jesenskemu vremenu izkoristimo za gibanje na prostem.

           

 

Kolektiv vrtca Ciciban

Iskrice september

»Lepo je zmagati, še lepše je sodelovati,

najlepše pa je šport vzljubiti in se igrati z njim.«

(S. Kristan)

Za nami je uvajalni mesec september.

Novi otroci v vrtcu so spoznavali prostore vrtca, otroke ostalih dveh skupin in strokovne delavke.

V tem mesecu smo pod okriljem AZS pripravili tek pod sloganom: » Začni mlad, tekmuj pošteno!« Pred tekom smo si ogledali traso, se ogreli, nato pa odtekli vsak po svojih zmožnostih. Nekaj najmlajših navijačev, pa nas je opazovalo iz blazine.

V prijetni družbi smo sončno dopoldne preživeli aktivno in sproščeno.

   

KULTURNI MESEC S KNJIGO V ROKI

Mesec februar smo tradicionalno posvetili knjigam in literaturi. Prebirali, opazovali, spoznavali in brali smo slikopise pisateljice Anje Štefan, podrobneje spoznali slikanici Muco Copatarico in Bi se gnetli na tej metli. Obiskal nas je ansambel Cvetoča jesen s pevko Simono, našo vzgojiteljico. Predstavili so nam inštrumente (citre, kitaro in harmoniko) in zapeli nekaj lepih pesmi. Na koncu pa so se v petju pred mikrofonom preizkusili tudi naši otroci.

 

          

KONČNO PRAVA ZIMA

 

V mesecu januarju smo pridobivali spretnosti oblačenja in slačenja zimskih oblačil, saj smo končno dočakali sneg in z njim pravo zimo. Gibalne spretnosti smo razvijali na igrišču in na poligonih v igralnicah. Obiskal nas je Teater za vse in nam zaigral Zimsko pravljico, mi pa smo ustvarili zimska drevesa.

              

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri