Smledniška 136, 4000 Kranj
tel.: 04 20 19 234

circe@kranjski-vrtci.si

1 oddelek I. starostnega obdobja in
2 oddelka II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 6.15 do 16.00 ure.

Majhnost našega vrtca ČIRČE, ki stoji na robu mesta, v naselju Čirče, marsikoga preseneti, vendar si prizadevamo tudi za presenečenja drugačne vrste.

Dva oddelka otrok, v starosti od 3 do 6 let in pet zaposlenih ustvarjamo vzdušje, ki je podobno družinskemu. Skrbimo za prijetnost prostora in medsebojnih odnosov. Vsi otroci so naši, vrata igralnic pa so nenehno odprta, tako, da ima vsak otrok pregled nad dogajanjem. Okolica nam ponuja enkratne možnosti bivanja in raziskovanja v naravi. Lepoto gozda in travnika izkoriščamo maksimalno.
Radi se srečujemo s starši, babicami, dedki, pa tudi s krajani KS Čirče. Živimo s krajem in kraj z nami.

Stremimo k največji kvaliteti dela z otroki, vsakodnevne dejavnosti pa popestrimo s ponudbo letovanj, igramo se malo bralno značko, obiskujejo nas lutke in znamo speči pravi domači kruh. Pa še kaj bi se dalo povedati.

Kar precej za tako majhen vrtec, kajne. Pomembno pa je vendar le to, da otroci in starši radi prihajajo k nam in imajo vrtec za NAŠ VRTEC.

circe

Novičke

Mesec oktober

JESENSKO SREČANJE S STARŠI

V mesecu oktobru se običajno srečamo ob kostanjevem pikniku, letos pa smo se družili ob gibanju in ustvarjalnih delavnicah. Na velikem travnatem igrišču smo organizirali različne gibalne igre z baloni, žogami in obroči, v katerih so se preizkusili tako otroci, kot starši. Na igrišču pri vrtcu pa smo se družili ob delavnicah, ki so razvijale otrokove ročne spretnosti in ustvarjalnost. Ob ustvarjanju so uživali tudi starši in starejši sorojenci. Seveda smo se na prijetnem soncu tudi igrali in družili, otroci pa so se posladkali s kokicami.

     

OBISKALI SO NAS GASILCI IZ PGD PREBAČEVO

Tudi letos so nas v oktobru, v sklopu meseca požarne varnosti obiskali gasilci iz PGD Prebačevo Hrastje, ki nam vsako leto prijazno predstavijo vlogo gasilcev. Na naše igrišče so pripeljali gasilski avto, ki je bil za otroke prava atrakcija. Ogledali so si vozilo, opremo gasilca in izvedeli o delu gasilcev marsikaj koristnega ter zanimivega. Preizkusili pa smo se lahko tudi v praktični vaji gašenja požara z vodo, ki je navdušila tako otroke kot vzgojiteljice.

     

VRTEC V VODI

Letošnje leto smo s plavalnim tečajem začeli že v mesecu oktobru. Plavalni tečaj organizira Zavod za šport iz Kranja. Pod vodstvom plavalnih učiteljev so v vodi potekale različne zabavne dejavnosti, ki so otroke navdušile, hkrati pa tudi veliko naučile. Važno je, da smo premagali strah pred vodo, najboljši plavalci so prejeli celo zlatega, srebrnega ali bronastega morskega konjička.

       

zapisala: vzg. Metka Boncelj

SEPTEMBER V VRTCU ČIRČE

 

Najtežji uvajalni dnevi so za nami in vsi otroci se v vrtcu dobro počutijo. Malčki prihajajo v vrtec že prav korajžno. Otroci se veselijo druženja z vrstniki in sklepajo se prva prijateljstva. Starejši otroci smo lepe septembrske dneve izkoristili za bivanje na igrišču in travniku.

MINI OLIMPIJADA

S starejšo skupino smo se udeležili Mini Olimpijade, ki je potekala na atletskem stadionu v Kranju v organizaciji Zavoda za šport Kranj in pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije. Igre so otvorili z olimpijsko himno in zastavo ter maskoto Foksijem, ki je otroke med vadbo spodbujal. Otroci so se lahko preizkusili v teku, skokih, metu vortexa, kotaljenju velike žoge in drugih štafetnih igrah. Kot pravi športniki so za spodbudo prejeli svoje prve kolajne.

MNOŽIČNI TEK ZA OTROKE

19. septembra smo na nogometnem igrišču za vrtcem organizirali tek na 100 metrov, v katerem so sodelovali vsi otroci našega vrtca. Starejši otroci so navdušeno tekli, najmlajši pa so nas pri teku spodbujali in navijali za svoje prijatelje. V stilu zdravega življenjskega sloga so se teku pridružile tudi vzgojiteljice. Tek smo organizirali na pobudo Atletske zveze Slovenije pod geslom ZAČNI MLAD-TEKMUJ POŠTENO.

TEDEN MOBILNOSTI

Pridružili smo se tudi tednu mobilnosti. Z otroki smo se pogovarjali o možnostih prevoza v vrtec in spodbujali starše in otroke, da občasno pridejo v vrtec peš ali s kolesom.

 

zapisala vzgojiteljica Metka Boncelj

 

 

ZAKLJUČILI SMO AKCIJO CICI BRALNA ZNAČKA

 

Vsi smo preko leta brali in si pripovedovali zgodbice. Večina je to opravila z starši doma, nekateri pa v vrtcu z vzgojiteljicami. Nagrajeni smo bili z malo prireditvijo in darili prav vsi.

Jana Teran

POMLADNA OPRAVILA

 

No saj se ve, spomladi je v naravi ogromno priložnosti in opravkov. Uredili in zasadili smo visoko gredo, iz regratovih cvetov smo skuhali sirup, pa še eksperimentirali z regratovimi stebelci in vodo, pripravili pa smo tudi melisin sirup in nabrali smrekove vršičke. Pokali bomo od zdravja.

                                                Jana Teran

SVETOVNI DAN ČEBEL, EKO DAN, PREDVSEM PA NAŠE NOVO POSAJENO DREVO

 

Svetovni dan čebele, smo obeležili z posaditvijo medonosne, avtohtone lipa, na Eko dan, pa smo se zbrali okrog nje, prepevali pesmice in dopoldne preživeli v duhu eko delavnic in poligonom, ki nas osvešča o pomenu uporabe naravi prijaznih prevoznih sredstev.

Jana Teran

 

 

 

 

 

    

IZLET Z BABICAMI IN DEDKI

V naši enoti smo tudi letos organizirali tradicionalni pomladni izlet z babicami in dedki, tokrat pa smo se odpravili na Pangerščico. Nekaj malega smo potovali z avtobusom, se sprehodili skozi vas in se družili pri Lovskem domu. Kot vstopnico na prireditveni prostor, so morale družine poiskati gozdne škratke, kasneje pa smo dopoldne preživeli ob petju, igrah z igračami, ki nam jih ponuja narava, predvsem pa v skupnem druženju.

Jana Teran

    

APRIL V ENOTI ČIRČE

 

ČISTILNA AKCIJA

Kot vsako leto, smo se tudi tokrat udeležili čistilne akcije v našem kraju. Otroci so dobili zaščitno opremo ( rokavice ), pobrali kar precej smeti in se seveda hudovali nad neodgovornimi obiskovalci gozda za vrtcem.

» Ne, kaj tako grdega do narave, mi ne bomo počeli nikoli », so zatrjevali v en glas.

  

TEK – ZDRAVJE

Kljub temu, da je dan zdravja zaznamoval dež, smo načrtovan tek izvedli na prvi sončen dan. Dogodek smo obogatili še z zabavnim ogrevanjem, športno – gibalnimi kotički in gospo Leo Remic, vodjo vadbe za otroke, ki se je z nami zabavala ob gibanju.

   

OBISK LOVSKE KOČE V HRASTJU IN SREČANJE Z LOVCEM

Sam obisk, oziroma pohod do lovske koče ni napovedoval nekega velikega dogodka, prav posebno pa je bilo zaradi srečanja z lovcem. Prijazno in potrpežljivo je otrokom pojasnil kaj vse počno lovci, katere živali živijo v naših gozdovih, predvsem, pa smo poudarili, da se najdenih malih gozdnih živali ne dotikamo in jih ne nosimo domov.

 

V KANJONU REKE SAVE

smo opazovali konglomerat, ob informativni tabli smo spoznali posledice zajezitve reke Save ( sprašujemo se, kam so izginile kavke ), nabrali čemaž, opazovali polža….., pa še marsikaj.

     

POMLAD V VRTCU ČIRČE

 

Mesec kulture februar smo povezali s prijateljstvom in pripravili izmenjalnico igrač. Otroci so v vrtec namesto igrač prinesli različne knjige in si jih izmenjali.

Nastop pevskega zbora Petra Liparja iz Kranja ob 8. marcu. Na koncert smo povabili še naše mamice in babice in jim tako polepšali praznovanje.

Na pustni torek je bilo tudi v našem vrtcu zelo živahno.

            

Zapisala Metka Boncelj

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri