Smledniška 136, 4000 Kranj

tel.: 04 20 19 234

030 463 762

circe@kranjski-vrtci.si

1 oddelek I. starostnega obdobja in
2 oddelka II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 6.15 do 16.00 ure.

Majhnost našega vrtca ČIRČE, ki stoji na robu mesta, v naselju Čirče, marsikoga preseneti, vendar si prizadevamo tudi za presenečenja drugačne vrste.

Dva oddelka otrok, v starosti od 3 do 6 let in pet zaposlenih ustvarjamo vzdušje, ki je podobno družinskemu. Skrbimo za prijetnost prostora in medsebojnih odnosov. Vsi otroci so naši, vrata igralnic pa so nenehno odprta, tako, da ima vsak otrok pregled nad dogajanjem. Okolica nam ponuja enkratne možnosti bivanja in raziskovanja v naravi. Lepoto gozda in travnika izkoriščamo maksimalno.
Radi se srečujemo s starši, babicami, dedki, pa tudi s krajani KS Čirče. Živimo s krajem in kraj z nami.

Stremimo k največji kvaliteti dela z otroki, vsakodnevne dejavnosti pa popestrimo s ponudbo letovanj, igramo se malo bralno značko, obiskujejo nas lutke in znamo speči pravi domači kruh. Pa še kaj bi se dalo povedati.

Kar precej za tako majhen vrtec, kajne. Pomembno pa je vendar le to, da otroci in starši radi prihajajo k nam in imajo vrtec za NAŠ VRTEC.

Novičke

September v vrtcu Čirče

Novo šolsko leto smo začeli brez hujših adaptacijskih težav. Prve solze so za nami in tudi najmlajši otroci že korajžno prihajajo v vrtec.

V septembru smo se kljub dežju veliko gibali na prostem.

MINI OLIMPIJADA 2022

Najstarejši smo sodelovali na Mini Olimpijadi na štadionu v Kranju, ki jo vsako leto v povezavi s športnimi društvi iz Kranja organizira Olimpijski komite Slovenije. Otroci so sodelovali v teku, skoku v daljino, metu vorteksa, kotaljenju žoge in drugih štafetnih igrah. Mini olimpijada ni namenjena tekmovanju, ampak je zabaven prikaz nekaterih atletskih in drugih športnih panog, pod geslom: »Pomembno je sodelovati – zmagovalci smo vsi!«

MNOŽIČNI TEK OTROK, 21. 9. 2022
Pridružili smo se tudi množičnemu teku otrok, v okviru Atletske zveze Slovenije. Tek smo organizirali na igrišču KS Čirče. Najprej smo se na igrišču ogreli, potem pa smo izvedli tek v manjših skupinicah. Tekli so otroci vseh treh skupin.

TELOVADBA ATLETSKE ŠOLE PREZEJ ROŽLE
Vaditelj Atletske šole Prezelj Rožle nam je na našem igrišču pripravil zanimivo vadbeno uro. Kljub slabemu vremenu smo se temeljito razgibali in zabavali.

Zapisala Metka Boncelj

Novičke – maj

LETOVANJE NA POKLJUKI

S starejšo skupino smo tri dni letovali na Pokljuki, ki je ena izmed najlepših z gozdom pokritih kraških planot v Julijskih Alpah in del Triglavskega narodnega parka. Bivali smo na Rudnem polju v hotelu Center, kjer je tudi središče svetovno znanih biatlonskih prireditev.
Na letovanju smo: raziskovali okolico smučišča pod Viševnikom, plesali v pižamah, šli na pohod do planine Zajamniki, iskali škrata Pokljukarja in njegove prijatelje, raziskovali rove pod športnim centrom, uživali v prelepi naravi, peli in se igrali. Vsi smo tri dni zdržali brez mamic in očkov. Za nas je prijazno skrbelo osebje hotela Center, za vodenje po okolici pa je poskrbel vodnik Dušan.

EKO DAN V VRTCU ČIRČE

Tudi v našem vrtcu smo desetega maja v okviru Kranjskih vrtcev organizirali EKO DAN. Na ta dan smo vzgojiteljice pripravile za otroke na igrišču zanimive delavnice: poskuse z vodo, ustvarjanje z odpadnim embalažo, igra z odpadnim materialom in razvrščanje materialov, otroci mlajše skupine pa so nam predstavili kamišibaj Čudežno drevo. Poleg tega smo v maju skrbeli za posejane sadike in jih odnesli domov. Ob vse bolj vročih dneh smo veliko časa preživeli v našem gozdnem kotičku.

zapisala vzg. Metka Boncelj

APRIL V VRTCU ČIRČE

V mesecu aprilu smo v vseh treh skupinah  opazovali pomlad in raziskovali naravo. Naravo smo povezali z ekološkimi temami in projekti.

  • V srednji skupini so presajali paradižnike in druge rastline, ki so jih že prej gojili v svoji sobi. Presajali so lončnice in pomagali pri urejanju skupne visoke grede z zelišči.
  • V okviru ekološkega projekta Eko branje, so se odzvali na razpis s slikanico Kakšen čudovit travnik. Z risbicami so sodelovali na likovnem natečaju Naj likovni izdelek.
  • Raziskovali so gozd, opazovali cvetoča drevesa ter zaigrali dramatizacijo Čudežno drevo.
  • V starejši skupini smo presajali posejane paradižnike, ki jih bomo kasneje odnesli domov. Otroci so pomagali pri sajenju zelišč v visoko gredo in nasajanju rastlin v korita pred vrtcem.
  • Trenutno v starejši skupini raziskujemo od kod priteče iz pipe voda. Pogovarjamo se o pitni, slani in slani vodi. Naredili smo svojo čistilno-filtrirno napravo za vodo in še druge poskuse povezane z vodo.
  • V vseh treh skupinah smo praznovali Dan zemlje in ob tem otrokom privzgajali odgovorno ravnanje do našega planeta.
  • V najmlajši skupini so brali in ustvarjali ob slikanici Lov na medveda.

Obisk v Mestni knjižnici v Kranju

S starejšo skupino smo bili povabljeni  na ogled Mestne knjižnice Kranj.  Za večino otrok je bil ogled zelo zanimiv, saj so videli tudi zanimivosti, ki jih ob obisku s starši ne vidijo. Za mnoge otroke je bil to prvi obisk.  Zelo zanimivo je bilo tudi v pravljični sobi, kjer so nam predstavili različne zanimive  knjige, med njimi tudi najmanjšo in največjo.

Zapisala  vzg. Metka Boncelj

Dogajanja v vrtcu

Spodbujamo prijateljstvo

V  mesecu februarju smo se v vseh treh skupinah ukvarjali s temo prijateljstva, ker smo se  tudi letos prijavili na projekt Spodbujamo prijateljstvo, ki ga vsako leto organizira  društva Sobivanje. Pogovarjali smo se o prijateljstvu in ugotavljali, kaj ga krepi in kaj ga razdira. Vsaka skupina je na to temo naredila svoj plakat, starejši otroci pa tudi prijateljsko družabno igro.

VESELO PUSTNO RAJANJE

Tudi letos je bilo pustno rajanje zelo veselo. Vsi otroci so bili oblečeni v pustne maske.  Sploh ne vemo kam so na ta dan izginili vsi otroci, saj smo imeli v vrtcu  polno bojevnikov, princesk, Elz, An in drugih  veselih maškar.

 

HRANA NEKOČ IN DANES

V starejši in srednji  skupini smo raziskovali, kaj so ljudje v naših krajih jedli včasih. V ta namen so otroci domov odnesli anketo, ki so jo v družini izpolnili najstarejši člani, dedki in babice. Skupaj smo nekaj jedi tudi skuhali in potem pojedli. Pripravili smo krompir v »oblicah«, ajdove žgance, koruzne žgance, zeljne krpice in  miške.  V Čirčah smo obiskali kmetijo Kertovih, kjer še imajo »šporget« na drva in krušno peč. Tako smo si lažje predstavljali kuhanje v časih naših dedkov in babic. Projekt smo  izvajali v okviru Ekovrtca in bomo z njim še nadaljevali.

Zapisala

vzg. Metka Boncelj

ČUJEČI DECEMBER V VRTCU

Letos smo skušali nori december v našem vrtcu preživeti malo drugače, kot je v teh časih moderno-čuječe. Naredili smo si veliko lepih skupnih trenutkov ob katerih so uživali tako otroci kot vzgojiteljice. Družili smo se ob svečkah, prepevanju, lepih besedah, masaži, čaju, umirjeni glasbi. Predvsem smo se posvetili trenutku tukaj in zdaj ter dobremu počutju otrok. Seveda december ni minil brez peke piškotov, dedka Mraza, okraševanja vrtca, sajenja božičnega žita, igranja z novimi igračami, čarobnih pravljic in veselega vzdušja na novo zapadlem snegu.

                     Zapisala vzg. Metka Boncelj

Novembrske novičke

ZOO ZA LAHKO NOČ

Najmlajši so si v novembru ogledali igrico Zoo za lahko noč.

 

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

 

V petek, 19. 11. 2021 je tudi v našem vrtcu potekal že enajsti Tradicionalni slovenski zajtrk. Izvedli smo ga po vseh slovenskih šolah in vrtcih ter drugih javnih ustanovah. Namenjen je ozaveščanju in spodbujanju rednega zajtrkovanja ter izbiranju živil iz lokalne bližine. Na ta dan smo zajtrkovali med, maslo, domač kruh, jabolka in mleko ter se pogovarjali, kako pridejo omenjena živila na naše krožnike. Da bi otroci spoznali še kakšno tradicionalno jed naših krajev, smo skupaj pripravili zeljne krpice.

   

DAN PRIJAZNOSTI

Ob mednarodnem dnevu prijaznosti 13. novembra, so nam otroci najmlajše skupine pripravili kamenčke z lepimi mislimi in reki ter s tem pokazali, da prijaznost nič ne stane, lahko pa nekomu polepša dan.

 

VRTEC NA LEDU

S starejšo skupino smo zadnji teden v novembru uživali zimske radosti v ledeni dvorani na Zlatem polju, kjer smo se učili drsanja. Za mnoge otroke je to prvo srečanje z drsanjem, nekateri pa so drsali že lansko leto ali pa imajo nekaj izkušenj z rolanjem. Drsanje je potekalo pod vodstvom športnega društva Migimal , ki organizira tečaj za pet in šestletne otroke.

     

Zapisala vzg. Metka Boncelj

RAZIGRAN UŽIVAJ DAN

Letošnji teden otroka je potekal pod geslom »Razigran uživaj dan«. V vrtcu smo za vse otroke pripravili zanimive dejavnosti ob katerih smo se družili.

DEJAVNOSTI OB TEDNU OTROKA:

· Ogledali smo si kamišibaj Sedem medvedov Anje Štefan.

· Naučili smo se novo pesmico Medvedji orkester, igrali na male inštrumente in se gibali ob glasbi.

· Igrali smo se medvedjo matemtiko in druge igre s štetjem, plesali Tri majhne žabice in Pet majhnih račk.

· Ustvarjali smo medvede, jih barvali, prepletali in slikali po zgodbici Sedem medvedov«.

· Želeli smo si tudi na daljši sprehod, vendar nam vreme ni bilo naklonjeno.

Mlajši otroci so si ogledali prvo predstavo lutkovnega abonmaja Zoo za lahko noč.

       

zapisala: vzg. Metka Boncelj

VRTEC V VODI

 

V mesecu oktobru smo s starejšo skupino kljub Covidu-19 spet začeli z vrtcem v vodi. Plavalni tečaj organizira Zavod za šport iz Kranja. Pod vodstvom plavalnih učiteljev so v vodi potekale različne zabavne dejavnosti, ki so otroke navdušile, hkrati pa tudi veliko naučile. Važno je, da smo premagali strah pred vodo in se imenitno zabavali, za nagrado pa smo prejeli tudi diplome.

   

Metka Boncelj

cenca-3
Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri