Smledniška 136, 4000 Kranj

tel.: 04 20 19 234

030 463 762

circe@kranjski-vrtci.si

1 oddelek I. starostnega obdobja in
2 oddelka II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 6.15 do 16.00 ure.

Majhnost našega vrtca ČIRČE, ki stoji na robu mesta, v naselju Čirče, marsikoga preseneti, vendar si prizadevamo tudi za presenečenja drugačne vrste.

Dva oddelka otrok, v starosti od 3 do 6 let in pet zaposlenih ustvarjamo vzdušje, ki je podobno družinskemu. Skrbimo za prijetnost prostora in medsebojnih odnosov. Vsi otroci so naši, vrata igralnic pa so nenehno odprta, tako, da ima vsak otrok pregled nad dogajanjem. Okolica nam ponuja enkratne možnosti bivanja in raziskovanja v naravi. Lepoto gozda in travnika izkoriščamo maksimalno.
Radi se srečujemo s starši, babicami, dedki, pa tudi s krajani KS Čirče. Živimo s krajem in kraj z nami.

Stremimo k največji kvaliteti dela z otroki, vsakodnevne dejavnosti pa popestrimo s ponudbo letovanj, igramo se malo bralno značko, obiskujejo nas lutke in znamo speči pravi domači kruh. Pa še kaj bi se dalo povedati.

Kar precej za tako majhen vrtec, kajne. Pomembno pa je vendar le to, da otroci in starši radi prihajajo k nam in imajo vrtec za NAŠ VRTEC.

cenca-3

Novičke

Novembrske novičke

ZOO ZA LAHKO NOČ

Najmlajši so si v novembru ogledali igrico Zoo za lahko noč.

 

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

 

V petek, 19. 11. 2021 je tudi v našem vrtcu potekal že enajsti Tradicionalni slovenski zajtrk. Izvedli smo ga po vseh slovenskih šolah in vrtcih ter drugih javnih ustanovah. Namenjen je ozaveščanju in spodbujanju rednega zajtrkovanja ter izbiranju živil iz lokalne bližine. Na ta dan smo zajtrkovali med, maslo, domač kruh, jabolka in mleko ter se pogovarjali, kako pridejo omenjena živila na naše krožnike. Da bi otroci spoznali še kakšno tradicionalno jed naših krajev, smo skupaj pripravili zeljne krpice.

   

DAN PRIJAZNOSTI

Ob mednarodnem dnevu prijaznosti 13. novembra, so nam otroci najmlajše skupine pripravili kamenčke z lepimi mislimi in reki ter s tem pokazali, da prijaznost nič ne stane, lahko pa nekomu polepša dan.

 

VRTEC NA LEDU

S starejšo skupino smo zadnji teden v novembru uživali zimske radosti v ledeni dvorani na Zlatem polju, kjer smo se učili drsanja. Za mnoge otroke je to prvo srečanje z drsanjem, nekateri pa so drsali že lansko leto ali pa imajo nekaj izkušenj z rolanjem. Drsanje je potekalo pod vodstvom športnega društva Migimal , ki organizira tečaj za pet in šestletne otroke.

     

Zapisala vzg. Metka Boncelj

RAZIGRAN UŽIVAJ DAN

Letošnji teden otroka je potekal pod geslom »Razigran uživaj dan«. V vrtcu smo za vse otroke pripravili zanimive dejavnosti ob katerih smo se družili.

DEJAVNOSTI OB TEDNU OTROKA:

· Ogledali smo si kamišibaj Sedem medvedov Anje Štefan.

· Naučili smo se novo pesmico Medvedji orkester, igrali na male inštrumente in se gibali ob glasbi.

· Igrali smo se medvedjo matemtiko in druge igre s štetjem, plesali Tri majhne žabice in Pet majhnih račk.

· Ustvarjali smo medvede, jih barvali, prepletali in slikali po zgodbici Sedem medvedov«.

· Želeli smo si tudi na daljši sprehod, vendar nam vreme ni bilo naklonjeno.

Mlajši otroci so si ogledali prvo predstavo lutkovnega abonmaja Zoo za lahko noč.

       

zapisala: vzg. Metka Boncelj

VRTEC V VODI

 

V mesecu oktobru smo s starejšo skupino kljub Covidu-19 spet začeli z vrtcem v vodi. Plavalni tečaj organizira Zavod za šport iz Kranja. Pod vodstvom plavalnih učiteljev so v vodi potekale različne zabavne dejavnosti, ki so otroke navdušile, hkrati pa tudi veliko naučile. Važno je, da smo premagali strah pred vodo in se imenitno zabavali, za nagrado pa smo prejeli tudi diplome.

   

Metka Boncelj

MINI OLIMPIJADA

MINI OLIMPIJADA

S starejšo skupino smo se ob koncu septembra udeležili Mini Olimpijade, ki je potekala na atletskem stadionu v Kranju, v organizaciji Zavoda za šport Kranj in pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije. Igre so otvorili z olimpijsko himno in zastavo ter maskoto Foksijem, ki je otroke spodbujal med celotno prireditvijo. Otroci so se lahko preizkusili v teku, skokih, metu vortexa, kotaljenju velike žoge in drugih štafetnih igrah. Kot pravi športniki so za spodbudo prejeli svoje prve kolajne. Otroci so se po dolgi koronski pavzi prireditve zelo razveselili.

       

zapisala Metka Boncelj

Dan slovenskega športa

Dan slovenskega športa

23. septembra smo tudi v našem vrtcu praznovali Dan slovenskega športa. Na ta dan smo na igrišču za vse otroke našega vrtca pripravili gibalno zaposlitev. Udeležili so se je celo otroci najmlajše skupine. Po ogrevanju, gimnastičnih vajah in gibalnih igricah je sledila vadba na različnih poligonih. Vadbo smo zaključili s tekom skupin na katerem smo zmagali prav vsi udeleženci.

   

Metka Boncelj

Novičke maj

VRTEC NA KMETIJI

Turistična kmetija Ožbet leži v vasi Četena Ravan pod pobočjem Starega vrha, na višini 900 metrov. Na kmetiji smo spoznavali domače živali, pekli kruh, jezdili konja, kosili travo, spoznavali pomen čebel, z lovcem spoznavali gozdne živali, plesali, se igrali na igralih in se nasploh zabavali. Spoznavali smo lepo okolico in šli na pohod na Stari vrh. Nepozabna je bila vožnja s traktorjem in jahanje konja. Najbolj so nas navdušile krave s telički, pujski, poni, petelin, kokoške, zajčki in druge domače živali. Vsi smo tri dni zdržali brez mamic in očkov.

Na kmetiji je za nas prijazno skrbela vsa Kržišnikova družina z gospodinjo Mileno in gospodarjem Janezom.

         

DEJAVNOSTI V MAJU

V maju smo se v vseh skupinah ukvarjali predvsem z ekološkimi vsebinami v okviru Ekošole:

· Najmlajši so raziskovali deževnike in talni živ-žav. Živali so iskali na našem vrtu in v bližnji okolici ter gozdu.

· V srednji skupini so imeli projekt “Mlekastično”. Spoznavali so pot mleka od krave do uporabnika. Bili so na bližnji kmetiji in si ogledali hlev s kravami. Na to temo so se pogovarjali, risali, ustvarjali. Ob zaključku so na dan mleka 31. 5. predstavili degustacijo mlečnih jedi.

· V starejši skupini smo imeli projekt “Ne zavrzi oblek”, ohrani planet. Raziskovali smo, kaj lahko naredimo s starimi oblačili in zakaj vse jih lahko še porabimo. Preizkusili smo se tudi v šivanju, tkanju s tkalko, barvanju blaga z naravnimi barvami ter risanju na vrečke iz stare rjuhe.

· V okviru vrtca smo humanitarno zbirali še dobra rabljena oblačila in jih darovali RK Kranj. Odziv je bil zelo dober.

           

Zapisala vzg. Metka Boncelj

NOVIČKE APRIL

 

Mesec april je v našem vrtcu minil v znamenju ekologije. Ukvarjali smo se z ekološkimi temami, kot so: ločeno zbiranje odpadkov, skrb za varčevanje z vodo in elektriko, sejali in sadili smo rastline ter zanje skrbeli. V starejši skupini smo raziskovali podnebne spremembe in ugotavljali, s čim ljudje povzročamo segrevanje ozračja, ter kaj pri varovanju okolja lahko naredimo sami. Ob Dnevu Zemlje smo vsa ekološka spoznanja še utrdili. S to pomembno in perečo tematiko smo se ukvarjali v vseh treh skupinah. Otroci so domov odnesli posajene sadike, za katere bodo skrbeli doma. S skupnimi močmi smo uredili še našo visoko gredo v katero smo nasuli dodatno zemljo in posadili nove rastline. Letos smo v visoko gredo zasadili predvsem zelišča, ki jih bomo uporabljali za čaje in jagode.

V okviru prednostne naloge s področja jezika so v srednji skupini obujali stare ljudske otroške igre, kot so gnilo jajce, trden most, bela lilija…

             

Zapisala vzg. Metka Boncelj

DEJAVNOSTI V MESECU MARCU 

 

 

V tem mesecu smo se po požaru v KS Čirče in izrednih razmerah zaradi Kovida19 spet utekli v umirjen vsakdanjik zapolnjen s številnimi dejavnostmi.  

  •  vseh skupinah smo v začetku meseca zaključili s temo prijateljstvo, ki smo jo obravnavali v okviru projekta Spodbujamo prijateljstvo. Projekt je razpisalo društvo Sobivanje. Pogovarjali in ustvarjali smo na temo prijateljstvo ter naredili skupni plakat. 
  • V srednji skupini so zbirali različni odpadni material in na razstavi prikazali, da se tudi  smeti lahko ponovno uporabi in iz njih naredi marsikaj zanimivega. Teme so se lotili v okviru ekološkega projekta Odpadkom dajemo novo življenje. 
  • V okviru zmanjšanja zavržene hrane so se v srednji skupini lotili tudi zbiranja receptov za reciklirano kuhinjo. Starši in stari starši so prispevali različne recepte iz sestavin, ki nam pogosto ostajajo in se jih lahko ponovno uporabi. Dva izbrana recepta so poslali tudi na natečaj. 
  • V starejši skupini smo marec izkoristili za sprehode in igro v naravi. Spoznavali smo vreme in podnebne spremembe, ki negativno vplivajo na naš planet. 
  • 26. 3. 2021 smo se vsi otroci in vzgojiteljice udeležili čistilne akcije Očistimo Kranj in očistili okolico vrtca.  

               

zapisala vzg. Metka Boncelj 

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri