Smledniška 136, 4000 Kranj
tel.: 04 20 19 234

circe@kranjski-vrtci.si

1 oddelek I. starostnega obdobja in
2 oddelka II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 6.15 do 16.00 ure.

Majhnost našega vrtca ČIRČE, ki stoji na robu mesta, v naselju Čirče, marsikoga preseneti, vendar si prizadevamo tudi za presenečenja drugačne vrste.

Dva oddelka otrok, v starosti od 3 do 6 let in pet zaposlenih ustvarjamo vzdušje, ki je podobno družinskemu. Skrbimo za prijetnost prostora in medsebojnih odnosov. Vsi otroci so naši, vrata igralnic pa so nenehno odprta, tako, da ima vsak otrok pregled nad dogajanjem. Okolica nam ponuja enkratne možnosti bivanja in raziskovanja v naravi. Lepoto gozda in travnika izkoriščamo maksimalno.
Radi se srečujemo s starši, babicami, dedki, pa tudi s krajani KS Čirče. Živimo s krajem in kraj z nami.

Stremimo k največji kvaliteti dela z otroki, vsakodnevne dejavnosti pa popestrimo s ponudbo letovanj, igramo se malo bralno značko, obiskujejo nas lutke in znamo speči pravi domači kruh. Pa še kaj bi se dalo povedati.

Kar precej za tako majhen vrtec, kajne. Pomembno pa je vendar le to, da otroci in starši radi prihajajo k nam in imajo vrtec za NAŠ VRTEC.

cenca-3

Novičke

Pustovanje

PUSTOVANJE

 

Letošnje pustovanje je zaznamovala epidemija Covida 19, ki nam je v vrtcu onemogočila skupno rajanje. Poleg tega smo v teh dneh zaradi požara gostovali v enoti Mojca in enoti Čebelica, zato je bilo pustovanje precej drugačno. Kljub temu smo se vzgojiteljice trudile, da smo otrokom omogočile zabavno pustno dopoldne ob petju, rajanju in pustnih krofih.

   

Zapisala vzg. Metka Boncelj

Zahvala gasilcem

 

Še vedno ne moremo verjeti, da bi požar, ki se je 11. 2. 2021, malo po tretji uri ponoči razplamentel v bivši trgovini Mercator, kmalu ogrozil tudi vrtec Čirče. Gasilci so se z ognjenimi zublji borili do poznih jutranjih ur. Obsežen požar je žal popolnoma uničil trgovino s prehranskimi dopolnili in Bar, vrtec in KS Čirče pa sta k sreči ostala. Glede na velikost in moč požara je pravi čudež, da naš vrtec še stoji. Zahvala za uspešno intervencijo gre kranjskim poklicnim gasilcem in okoliškim prostovoljnim društvom, ki so ob sodelovanju preprečili, da bi se ogromen požar razširil še na vrtec. V zahvalo smo v sredo 17. 2. obiskali Gasilsko reševalno postajo Kranj in se gasilcem zahvalili za uspešno reševanje. Hvaležni otroci, starši in vzgojiteljice smo gasilcem namenili bučen aplavz ter se jim zahvalili, da so uspeli preprečiti najhujše.

 

 

Zapisala vzg. Metka Boncelj

13.november – mednarodni dan prijaznosti
Mednarodni dan prijaznosti obeležujemo od leta 1998, ko je bila podpisana deklaracija o prijaznosti.
Uradni ambasador prvega organiziranega dneva prijaznosti je društvo Humanitarček, ki od junija 2016 po Sloveniji aktivno širi projekt “Naključna prijaznost”.
Akciji se vsako leto pridružujemo tudi mi, najmlajši iz enote Čirče. Otroci so pobarvali kamenjčke. Ker pa nam jo je zagodel virus, sem jih dokončala sama in jih na petek prinesla in razstavila pred vrtcem, kamor sva na sprehod povabili starše in otroke, da si izberejo kakšnega za lepši dan.
 
 Mojca Đerković
DOGAJANJE V TEDNU OTROKA OD 5. 10. DO 9. 10. 2020

 

Letošnji teden otroka je potekal pod geslom »ODGOVOR JE POGOVOR«.

o V tem tednu smo se veliko pogovarjali o čustvih in jih spoznavali ob knjigah Jezen in Prestrašen. Risali smo simbole za čustva ter se pogovarjali kako se počutimo kadar smo jezni, veseli, žalostni, prestrašeni…

o Skupaj smo si ogledali kamišibaj Piščanček Pik in po vsebini risali.

o Naučili smo se novo pesmico Če si slabe volje, peli, plesali in igrali na male inštrumente.

o Igrali smo se malo pozabljene igre s pravili Trden most in Gnilo jajce ter plesali banse.

o V petek smo imeli na igrišču pravo športno Miniolimpiado. Razgibali smo se s tekom, vadbo po postajah in različnimi igrami.

           

Zapisala vzg. Metka Boncelj

TEDEN MOBILNOSTI

 

 

Ob tednu mobilnosti smo tudi mi skušali pripomoči k spreminjanju navad Slovencev, ki se še vedno najraje povsod pripeljemo do vrat. Pogovarjali smo se kako pridemo v vrtec in naredili preglednico prevozov. Zaključki niso bili slabi, saj kar nekaj otrok pride s starši v vrtec peš ali s kolesi.

Promet je eden glavnih virov onesnaževanja zraka, vzrok podnebnih sprememb, telesnih poškodb in tudi smrti. Sprememba navad, povezanih z mobilnostjo, je tako življenjskega pomena.

   

Zapisala vzg. Metka Boncelj

DAN SLOVENSKEGA ŠPORTA

 

Tudi v našem vrtcu smo 23. 9. praznovali dan slovenskega športa. Na ta dan smo se pogovarjali o različnih športih, športnih rekvizitih in športnem duhu ter skupaj naredili plakat. Otroci poznajo kar nekaj naših športnikov. Vsekakor sta trenutno najbolj popularna kolesarja Roglič in Pogačar. Glavno dogajanje praznovanja pa je bila vadba na velikem nogometnem igrišču, kjer smo se naprej ogreli potem pa telovadili na poligonu, ki smo ga pripravili in spreminjali skupaj z otroki iz srednje in starejše skupine. Vadbo smo zaključili s plesom. Najmlajši otroci so telovadili na poligonu v igralnici ter se ob tem prvič seznanjali s tako obliko vadbe.

       

Iskrice maj

POZDRAVI V ČASU KORONAVIRUSA

Takole smo se v vrtcu Čirče risali in obešali sporočila in pozdrave za prijatelje, ko je bil vrtec zaradi epidemije Kovida 19 zaprt. Tako smo stike vzdrževali kar na daljavo. Treba je biti iznajdljiv.

 

VRTEC V GOZDU

Ko smo se po epidemiji koronavirusa vrnili v vrtec, smo vse skupine v maju in začetku junija preživele veliko časa v gozdu, kjer so se otroci igrali, gradili gozdne hiške, raziskovali in uživali. Sedaj smo si morali poiskati nove kotičke, ker naš prostor s klopcami po vetrolomu še vedno ni očiščen.

       

Zapisala vzg. Metka

DOGAJANJE V MESECU FEBRUARJU
DOGAJANJE V MESECU FEBRUARJU

OGLEDALI SMO SI BALETNO PREDSTAVO MORSKA DEKLICA

 

IZMENJALNICA KNJIG

 

VESELO PUSTNO RAJANJE

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri