Smledniška 136, 4000 Kranj
tel.: 04 20 19 234

circe@kranjski-vrtci.si

1 oddelek I. starostnega obdobja in
2 oddelka II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 6.15 do 16.00 ure.

Majhnost našega vrtca ČIRČE, ki stoji na robu mesta, v naselju Čirče, marsikoga preseneti, vendar si prizadevamo tudi za presenečenja drugačne vrste.

Dva oddelka otrok, v starosti od 3 do 6 let in pet zaposlenih ustvarjamo vzdušje, ki je podobno družinskemu. Skrbimo za prijetnost prostora in medsebojnih odnosov. Vsi otroci so naši, vrata igralnic pa so nenehno odprta, tako, da ima vsak otrok pregled nad dogajanjem. Okolica nam ponuja enkratne možnosti bivanja in raziskovanja v naravi. Lepoto gozda in travnika izkoriščamo maksimalno.
Radi se srečujemo s starši, babicami, dedki, pa tudi s krajani KS Čirče. Živimo s krajem in kraj z nami.

Stremimo k največji kvaliteti dela z otroki, vsakodnevne dejavnosti pa popestrimo s ponudbo letovanj, igramo se malo bralno značko, obiskujejo nas lutke in znamo speči pravi domači kruh. Pa še kaj bi se dalo povedati.

Kar precej za tako majhen vrtec, kajne. Pomembno pa je vendar le to, da otroci in starši radi prihajajo k nam in imajo vrtec za NAŠ VRTEC.

cenca-3

Novičke

Iskrice maj

POZDRAVI V ČASU KORONAVIRUSA

Takole smo se v vrtcu Čirče risali in obešali sporočila in pozdrave za prijatelje, ko je bil vrtec zaradi epidemije Kovida 19 zaprt. Tako smo stike vzdrževali kar na daljavo. Treba je biti iznajdljiv.

 

VRTEC V GOZDU

Ko smo se po epidemiji koronavirusa vrnili v vrtec, smo vse skupine v maju in začetku junija preživele veliko časa v gozdu, kjer so se otroci igrali, gradili gozdne hiške, raziskovali in uživali. Sedaj smo si morali poiskati nove kotičke, ker naš prostor s klopcami po vetrolomu še vedno ni očiščen.

       

Zapisala vzg. Metka

DOGAJANJE V MESECU FEBRUARJU
DOGAJANJE V MESECU FEBRUARJU

OGLEDALI SMO SI BALETNO PREDSTAVO MORSKA DEKLICA

 

IZMENJALNICA KNJIG

 

VESELO PUSTNO RAJANJE

DRSALNI TEČAJ V LEDENI DVORANI NA ZLATEM POLJU

 

S starejšo skupino smo januarja uživali zimske radosti v ledeni dvorani na Zlatem polju, kjer smo se učili drsanja. Ob letošnjem pomanjkanju snega je to za mnoge edina zimska zabava. Večina otrok je že bila na ledu, zato hudih začetniških težav ni bilo. Drsanje je potekalo pod vodstvom športnega društva Migimal in Hokejskega društva Kranj, ki organizira tečaj za pet in šestletne otroke. Zadnji dan so otroci svoj napredek predstavili tudi staršem in drugim sorodnikom.

       

 

zapisala Metka Boncelj

VRTEC ČIRČE V MESECU NOVEMBRU

 

V mesecu novembru nam ni bilo dolgčas saj smo si ogledali lutkovno predstavo Kje je lešnik Teatra za vse, spoznavali različno sadje in iz njega delali sadno solato in sadne napitke. Na obisku smo imeli mamico, ki je frizerka in nam je predstavila svoj poklic. 15. novembra smo se tudi v našem vrtcu pridružili slovenskemu zajtrku. V vseh skupinah smo poleg omenjenih tem največ delali na načrtovanem spodbujanju predopismenjevalnih spretnosti.

           

zapisala Metka Boncelj

KAMENČKI PRIJAZNOSTI

13. novembra obeležujemo mednarodni dan prijaznosti.

Na ta dan so se pripravili tudi najmlajši v enoti Čirče. Vključili smo se v projekt Naključna prijaznost, ki se ga je društvo Humanitarček, odločilo v svoji obliki pripeljati tudi v Slovenijo. Otroci so z veseljem sodelovali pri barvanju kamenčkov prijaznosti, ki smo jih razprostrli po klopi pred vrtcem. Tako smo starše, otroke, naključne mimoidoče seznanili z dnevom prijaznosti ter jim pričarali malo drugačen dan.

Pripravili smo 100 kamenčkov prijaznosti, ki so hitro pritegnili pozornost mimoidočih. Vsak izmed njih pa je našel nov dom ter narisal nasmeh ljudem, ki so ga prejeli.

V vrtcu pa smo idejo nadgradili z mavrično podlago za slikanje: BODI PRIJAZEN

       

Mesec oktober

JESENSKO SREČANJE S STARŠI

V mesecu oktobru se običajno srečamo ob kostanjevem pikniku, letos pa smo se družili ob gibanju in ustvarjalnih delavnicah. Na velikem travnatem igrišču smo organizirali različne gibalne igre z baloni, žogami in obroči, v katerih so se preizkusili tako otroci, kot starši. Na igrišču pri vrtcu pa smo se družili ob delavnicah, ki so razvijale otrokove ročne spretnosti in ustvarjalnost. Ob ustvarjanju so uživali tudi starši in starejši sorojenci. Seveda smo se na prijetnem soncu tudi igrali in družili, otroci pa so se posladkali s kokicami.

     

OBISKALI SO NAS GASILCI IZ PGD PREBAČEVO

Tudi letos so nas v oktobru, v sklopu meseca požarne varnosti obiskali gasilci iz PGD Prebačevo Hrastje, ki nam vsako leto prijazno predstavijo vlogo gasilcev. Na naše igrišče so pripeljali gasilski avto, ki je bil za otroke prava atrakcija. Ogledali so si vozilo, opremo gasilca in izvedeli o delu gasilcev marsikaj koristnega ter zanimivega. Preizkusili pa smo se lahko tudi v praktični vaji gašenja požara z vodo, ki je navdušila tako otroke kot vzgojiteljice.

     

VRTEC V VODI

Letošnje leto smo s plavalnim tečajem začeli že v mesecu oktobru. Plavalni tečaj organizira Zavod za šport iz Kranja. Pod vodstvom plavalnih učiteljev so v vodi potekale različne zabavne dejavnosti, ki so otroke navdušile, hkrati pa tudi veliko naučile. Važno je, da smo premagali strah pred vodo, najboljši plavalci so prejeli celo zlatega, srebrnega ali bronastega morskega konjička.

       

zapisala: vzg. Metka Boncelj

SEPTEMBER V VRTCU ČIRČE

 

Najtežji uvajalni dnevi so za nami in vsi otroci se v vrtcu dobro počutijo. Malčki prihajajo v vrtec že prav korajžno. Otroci se veselijo druženja z vrstniki in sklepajo se prva prijateljstva. Starejši otroci smo lepe septembrske dneve izkoristili za bivanje na igrišču in travniku.

MINI OLIMPIJADA

S starejšo skupino smo se udeležili Mini Olimpijade, ki je potekala na atletskem stadionu v Kranju v organizaciji Zavoda za šport Kranj in pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije. Igre so otvorili z olimpijsko himno in zastavo ter maskoto Foksijem, ki je otroke med vadbo spodbujal. Otroci so se lahko preizkusili v teku, skokih, metu vortexa, kotaljenju velike žoge in drugih štafetnih igrah. Kot pravi športniki so za spodbudo prejeli svoje prve kolajne.

MNOŽIČNI TEK ZA OTROKE

19. septembra smo na nogometnem igrišču za vrtcem organizirali tek na 100 metrov, v katerem so sodelovali vsi otroci našega vrtca. Starejši otroci so navdušeno tekli, najmlajši pa so nas pri teku spodbujali in navijali za svoje prijatelje. V stilu zdravega življenjskega sloga so se teku pridružile tudi vzgojiteljice. Tek smo organizirali na pobudo Atletske zveze Slovenije pod geslom ZAČNI MLAD-TEKMUJ POŠTENO.

TEDEN MOBILNOSTI

Pridružili smo se tudi tednu mobilnosti. Z otroki smo se pogovarjali o možnostih prevoza v vrtec in spodbujali starše in otroke, da občasno pridejo v vrtec peš ali s kolesom.

 

zapisala vzgojiteljica Metka Boncelj

 

 

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri