Smledniška 136, 4000 Kranj
tel.: 04 20 19 234

circe@kranjski-vrtci.si

1 oddelek I. starostnega obdobja in
2 oddelka II. starostnega obdobja

Vrtec je odprt od 6.15 do 16.00 ure.

Majhnost našega vrtca ČIRČE, ki stoji na robu mesta, v naselju Čirče, marsikoga preseneti, vendar si prizadevamo tudi za presenečenja drugačne vrste.

Dva oddelka otrok, v starosti od 3 do 6 let in pet zaposlenih ustvarjamo vzdušje, ki je podobno družinskemu. Skrbimo za prijetnost prostora in medsebojnih odnosov. Vsi otroci so naši, vrata igralnic pa so nenehno odprta, tako, da ima vsak otrok pregled nad dogajanjem. Okolica nam ponuja enkratne možnosti bivanja in raziskovanja v naravi. Lepoto gozda in travnika izkoriščamo maksimalno.
Radi se srečujemo s starši, babicami, dedki, pa tudi s krajani KS Čirče. Živimo s krajem in kraj z nami.

Stremimo k največji kvaliteti dela z otroki, vsakodnevne dejavnosti pa popestrimo s ponudbo letovanj, igramo se malo bralno značko, obiskujejo nas lutke in znamo speči pravi domači kruh. Pa še kaj bi se dalo povedati.

Kar precej za tako majhen vrtec, kajne. Pomembno pa je vendar le to, da otroci in starši radi prihajajo k nam in imajo vrtec za NAŠ VRTEC.

circe

Novičke

OBISKALI SO NAS GASILCI IZ PGD PREBAČEVO

 

Tudi letos so nas v oktobru, v sklopu meseca požarne varnosti obiskali gasilci iz PGD Prebačevo Hrastje, ki nam vsako leto prijazno predstavijo vlogo gasilcev. Na naše igrišče so pripeljali gasilski avto, ki je bil za otroke prava atrakcija. Ogledali so si vozilo, opremo gasilca in izvedeli o delu gasilcev marsikaj koristnega ter zanimivega. Preizkusili pa smo se lahko tudi v praktični vaji gašenja požara z vodo, ki je navdušila tako otroke kot vzgojiteljice.

      

Zapisala vzg. Metka Boncej

KOSTANJEV PIKNIK

 

V začetku oktobra smo se skupaj s starši spet družili na kostanjevem pikniku. Poleg peke kostanja smo za družine pripravili gibalne delavnice za Mali sonček ter ustvarjalne delavnice z naravnim materialom in slanim testom. Posladkali smo se še s kokicami in svežim jabolčnim sokom. Zelo naklonjeno nam je bilo tudi vreme.

        

zapisala vzg. Metka Boncelj

SEPTEMBRSKE NOVIČKE

 

Uvajalni mesec september je za nami. Otroci so se navadili na vrtec in tudi v najmlajši skupini ni več solzic. Ob lepem vremenu smo veliko časa preživeli na igrišču, travniku in v gozdu. S starejšo skupino smo bili na miniolimpiadi na atletskem stadionu v Kranju. Otroci so se srečali z različnimi atletskimi disciplinami in se v njih preizkusili. Uživali so v teku, skokih, metih in drugih gimnastičnih disciplinah. Za prizadevnost so vsi sodelujoči otroci dobili kolajne in priznanja.

  

teden otroka

 

Rdeča nit letošnjega tedna otroka je bil PROSTI ČAS OTROK, zato smo v našem vrtcu organizirali dejavnosti, ki jih otroci radi počnejo v prostem času. Tako smo se v tem tednu:

* VELIKO GIBALI

* BRALI RAZLIČNE KNJIGE IN SE IGRALI KNJIŽNICO,

* PREPEVALI PESMICE IN IGRALI NA MALE INŠTRUMENTE,

* ŠLI NA POHOD V GOZD, MLAJŠI PA SO SE IGRALI NA IGRIŠČU,

* IGRALI DRUŽABNE IGRICE,

* USTVARJALI Z ODPADNIM MATERIALOM.

Vsekakor smo se veliko igrali se skupaj družili z vsemi skupinami.

      

IZLET NA JEZERSKO Z DEDKI IN BABICAMI

 

Zadnje majske dni smo se z našimi starimi starši odpravili na izlet na Jezersko. Bilo nas je kar za dva avtobusa. S starimi starši smo se sprehodili okoli jezera, skupaj nekaj zapeli, se malo razgibali potem pa smo se ob jezeru družili in igrali. Seveda noben izlet ne mine brez dobre malice, ki nam je v lepi naravi res teknila. Tovrstni izleti so v veliko veselje tako otrokom kot starim staršem.

           Zapisala Metka Boncelj

IZLET NA SMLEDNIŠKI STARI GRAD

IZLET NA SMLEDNIŠKI STARI GRAD

Tudi letošnje leto smo se s skupino starejših otrok udeležili pohoda na Stari grad nad Smlednikom. Pohod nam organizirajo Kranjski vrtci kot zaključek akcije Mali sonček. Hoja po gozdni poti nam je ob reševanju zanimivih nalog hitro minila. Na vrhu so nas prevzele mogočne ruševine starega gradu, o katerem smo slišali legendo o začarani kači, ki varuje zaklad. Seveda smo zaklad s skupnimi močmi poiskali in hitro pojedli. Marsikdo se je prvič preizkusil v plezanju po varovani plezalni steni, ki nas je strašno navdušila.

 

      Zapisala Metka Boncelj

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri