V Tednu otroka se je v vrtcu Čebelica dogajalo veliko dejavnosti na temo naše pravice. Starejše skupine smo se preko socialnih iger posvetile predvsem pravici »Otroci smo enaki in enakopravni, ne glede na barvo oči, las…«. Brali smo zgodbo Dva prijatelja, si ogledali dramsko predstavo Kaj kuhata zajček Binček in lisica Mica ter se igrali igre Kaj imava skupnega, Hodil sem po deželi,… Namen je bil oziroma je pri otroku spodbuditi spoštovanje do drugega in spoštovanje do enakih možnosti vseh otrok v vrtcu. Teden smo zaključili z poligonom za razvijanje gibalnih spretnosti, vsak otrok pa je s simboličnim darilcem obdaril svojega prijatelja.

V jasličnih oddelkih smo se odločile za pravico do družine. Ves teden se je vse dogajalo okrog teme družina. Otroci so prilepili sliko svoje družine v hiško, se pogovarjali o članih, delu, ki ga opravljata očka in mamica, ter se tudi sami igrali kot, da so očka ali mamica – kuhali, likali, obešali perilo. Vse to smo tudi uprizorili v gibalni-rajalni igri Peričice. Otrokom smo teden popestrile še z lutkovno predstavo Trije najljubši medvedki. V sproščujoči dejavnosti pa smo preko glasbe otroke popeljale do stanja zarodka – otroci so se vživljali, kako je biti v maminem trebuhu.

 

 

 

 

 

 

 

Kolektiv vrtca Čebelica

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri