Pred kratkim smo v vrtcu imeli eko dan in se tako pogovarjali kje in kako bi lahko bolje poskrbeli za našo zemljo. Na ta dan smo zaplesali ob drevesu, ki smo ga posadili pred dobrimi tremi leti na eko dan. Zapeli smo tudi Eko himno Posadimo drevo in otrokom predstavili zakaj imamo eko zastavo.

Drugače pa v našem vrtcu živimo in delujemo eko skozi vse šolsko leto. Izpostavili bi ločevanje odpadkov, zbiranje odpadnih kartuš in zamaškov, varčevanje z vodo in elektriko, ter pomen ozaveščanja, da se hrana ne meče stran.

V začetku pomladi pa smo pričeli z urejanjem naših gredic. Najprej smo odstranili kar je bilo posušenega in osvežili z novo zemljo. Posadili smo še nekaj dodatnih zelišč. Ko bodo zelišča pripravljena za uporabo jih bomo s pridom uporabili za čaj.

Poleg vsega naštetega pa se veselimo našega novega projekta Recikliraj – Profitiraj.

Projekt bo zajemal rabljena otroška oblačila, katera bodo starši imeli možnost prinesti v vrtec in po potrebi vzeti, zamenjati za nova-rabljena oblačila. Tista oblačila, ki bodo ostala, pa jih bomo odpeljali na bližnji Karitas.

Ana, Katja in Anka

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri