Letošnji Teden otroka je potekal od 1. do 7. oktobra. Osrednja tema je bila »PROSTI ČAS«.

V ponedeljek smo pripravili zanimive ustvarjalne delavnice (lutkovne, gradbene, jezikovne, plesne) za naše »najdihojčke«.

Otroci so se igrali z ročnimi in prstnimi lutkami ter jih animirali.

Drugi so konstruirali iz lesenih, plutovinastih ali plastičnih kock. Tretji so sodelovali v čutnih delavnicah v igralnicah ali v naravi.

Četrti so brali, prebirali slikanice, revije, pripovedovali ob knjigah, obiskali knjižnico. Peti so rajali, peli in gibalno spremljali pete pesmi v igralnicah ali na prostem.

V torek smo strokovne delavke vrtca pripravile ustvarjalne delavnice za igro z nestrukturiranim naravnim ali odpadnim materialom v igralnicah ali na prostem.

      

V sredo smo pripravili športno dopoldne – Cicibaniado na asfaltiranih igriščih ob vrtcu Najdihojca, kjer so se otroci preizkušali v različnih gibalnih spretnostih:

hoja s hoduljami,

preskakovanje različnih ovir,

igra s padalom,

razgibavanje na plezalih,

hoja po vrvi,

met obročev na palice,

met žogic skozi obroč,

V četrtek so se vsi otroci od 3 let starosti naprej odpravili na jesenski pohod v kanjon reke Kokre, kjer smo imeli piknik v naravi.

  

 

V petek so otroci težko pričakovali začetek množičnega teka ob ograji vrtca, kjer so sodelovali otroci stari od 2-6 let. Množični tek so otvorili otroci iz prvega starostnega obdobja.

Starejši otroci so potrpežljivo čakali na štartu, saj so ob progi navijali številni navijači.

  

Po končanem teku so otroci prejeli zaslužene diplome in medalje, ki so jih ponosno nosili okoli vratu.

 

Kolektiv vrtca Najdihojca

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri