Vse dni, ki so nas vodili k tradicionalnemu slovenskemu zajtrku, smo v vrtcu Najdihojca preživeli zelo ustvarjalno. Iz naravnih materialov smo izdelovali čebele, panje/čebelnjake. Se pogovarjali o čebelah ter zdravi prehrani.

Zaplesali, prisluhnili in peli smo slovenske pesmi – tudi pesem Čebelar (Lojze Slak). Se igrali različne banse, izštevanke, gibalne igre, ples na temo čebelic.

Ozaveščali smo se o namenu dogodka, ki je spodbujanje zdravega načina prehranjevanja ter uživanje lokalne domače pridelane hrane. Z otroki smo ugotavljali izvor posamezne sestavine, ob izrezovanju slik sestavin iz revij. Celo leto bomo skrbeli in ohranjali pomembno zdravo navado, ki jo je dobro osvojiti že v otroštvu, da dan začnemo z zdravim zajtrkom.

Na dan tradicionalnega slovenskega zajtrka (15. november) pa smo se posladkali s pirinim kruhom, maslom in medom ter popili skodelico toplega mleka. Pri zajtrku so nas obiskale tudi naše pridne »ČEBELICE« (kuharice). Za malico pa smo pojedli sočna jabolka.

Poskrbeli smo tudi za degustacijo za starše in spremljevalce otrok, ki so se prav tako lahko posladkali s kruhom, maslom, medom ter jabolki.

        kolektiv Najdihojca

Skip to content

Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje ta stran uporablja piškotke. Več informacij.

Piškotki na tej strani so nastavljeni na možnost "Dovoli piškotke", kar omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju. S klikom na gumb "Velja" se s to nastavitvijo strinjate.

Zapri